Tesla anunţă o posibilă fabrică de baterii în Europa: "Este vitală pentru a oferi maşini electrice accesibile"

de Daniel Popescu
Miercuri, 27.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla este interesată să construiască noi fabrici de baterii inclusiv în Europa şi consideră că acestea sunt vitale pentru a putea dezvolta maşini electrice accesibile.

Tesla face ultimele pregătiri pentru a inaugura în mod oficial fabrica de baterii Gigafactory din statul american Nevada, care va produce mai mulţi acumulatori decât toate fabricile actuale la un loc.

Inaugurarea va avea loc în 29 iulie, iar publicul va avea posibilitatea să viziteze permanent noua fabrică, potrivit unui anunţ făcut de CEO-ul Elon Musk. Fabrica Gigafactory va livra produse atât pentru viitorul Model 3 şi actualele Model S şi Model X, cât şi pentru următoarele modele pregătite de constructorul american. Musk susţine că deschiderea acestei fabrici este esenţială pentru ca Tesla să poată produce modele la preţuri accesibile.

"Fabrica Gigafactory este vitală pentru viitorul Tesla pentru a produce acest model accesibil pentru mase, ceea ce a reprezentat obiectivul nostru de la bun început", a precizat el.

Urmareste Automarket
Fabrica va utiliza energie electrică din surse solare, eoliene şi geotermale şi are o formă de diamant.
Pe de altă parte, Musk a anunţat că fabrici similare ar putea fi construite inclusiv în Europa şi în alte regiuni unde cererea pentru maşini Tesla este ridicată.

"Evident, pe termen lung, va avea sens să avem o fabrică de baterii în Europa, una în China şi probabil una în India. Unde există cerere mare pentru produsul final calea cea mai bună pentru optimizare este să putem un Gigafactory pe acel continent", a adăugat Musk.

Recent, presa internaţională a speculat că Jaguar, BMW şi Ford intenţionează să se alieze pentru a construi la rândul lor o fabrică de baterii asemănătoare cu cea dezvoltată de Tesla.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • E OK, dar sper să investească și în cercetarea și dezvoltarea unor baterii îmbunătățite.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru