Testele de la finalul sezonului au fost interzise

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 15.01.2009
FIA a dezvaluit ca si testele de la finalul anului 2009 au fost interzise, pe langa cele din timpul sezonului.

Una dintre cele mai drastice masuri luate de FIA si FOTA pentru reducerea costurilor in F1 a fost interzicerea completa a testelor din timpul sezonului.

Totusi, FIA a publicat in noaptea de luni regulamentul sportiv pentru sezonul 2009, iar paragraful referitor la teste stipuleaza ca si cele de dupa finalul sezonului au fost interzise. Astfel, conform articolului 22.1 paragraful d, testele au fost interzise intre prima cursa a sezonului si 31 decembrie.

"Niciun test nu poate avea loc intre saptamana premergatoare primei curse si data de 31 decembrie a aceluiasi an", potrivit regulamentului oficial.

Practic, prin aceasta masura, echipele vor putea pregati sezonul 2010 doar in lunile ianuarie, februarie si martie, in contextul in care regulamentul de anul viitor prevede de asemenea o serie de noutati radicale fata de 2008. In aceasta situatie, antrenamentele libere de vineri ar putea deveni adevarate sesiuni de teste pentru cursele urmatoare.

Reducerea dramatica a testelor are insa si un efect pozitiv.

Echipele vor putea testa mai mult pe parcursul celor 5 sesiuni de teste programate in 2009, desi limita maxima a fost micsorata de la 30.000 la 15.000 de km.

Taguri: teste

Comentarii (2)

  • sorry de off-topic, dar cum forumul inca nu functioneaza :P ...
    Pentru cei interesati sa urmareasca live lansarea noului monopost Toyota, o pot face la adresa: http://www.tf109-premiere.com/
    Enjoy :D
    0 0
  • :|
    ce tampenie cu reducerea testelor...aku parca vad majoritatea echipelor folosesc sesiunile de antrenamente k teste
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru