Toyota confirmă alianța cu Panasonic: joint-venture în vederea producției de baterii pentru mașinile electrice

de Paul Cosma
Miercuri, 23.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a anunțat un acord cu Panasonic pentru înființarea unui joint-venture ce va produce baterii pentru mașinile electrice. Noua companie mixtă va avea 3.500 de angajați și va fi deținută de Toyota, în proporție de 51%, cu restul acțiunilor în dreptul Panasonic.

La sfârșitul lui 2017, Toyota și Panasonic au spus că iau în calcul o colaborare de tip joint-venture pentru dezvoltarea de baterii pentru mașinile electrice, așa cum Automarket a anunțat aici.

Parteneriatul a fost confirmat oficial acum, urmând ca noua companie mixtă să fie înființată cel târziu în 2020, în urma aprobărilor de la autoritățile de concurență.

Toyota va deține 51% din joint-venture, în timp ce Panasonic va avea 49% din acțiuni. Informațiile oficiale arată că noua companie va avea un total de 3.500 de angajați care să se ocupe cu dezvoltarea și producția de baterii pentru mașinile electrice.

Bateriile urmează să fie vândute mai multor producători auto din piață, potrivit comunicatului oficial.

Panasonic este unul dintre cei mai mari producători de baterii pentru mașini electrice, în prezent unic furnizor pentru Tesla, dar are concurență acerbă din partea companiilor din China și Coreea de Sud.

Comentarii (1)

  • Adrian
    si uite de ce Tesla cauta si alti furnizori de baterii in afara de Panasonic.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru