Toyota GR Super Sport: conceptul hibrid cu 1.000 CP va sta la baza unui viitor supercar

de Cornel Șocariciu
Luni, 18.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Conceptul Toyota GR Super Sport a fost expus în Franța cu ocazia cursei de 24 de ore de la Le Mans. Japonezii au anunțat că prototipul hibrid cu 1.000 de cai putere va sta la baza unui viitor supercar de serie.

La începutul anului, Toyota a prezentat prototipul GR Super Sport. Conceptul a fost expus în Tokyo și folosea o serie de elemente de pe TS050 Hybrid, prototipul utilizat de constructorul japonez în cadrul Campionatului Mondial de Anduranță.

Cu ocazia cursei de 24 de ore de la Le Mans, japonezii au expus conceptul GR Super Sport și, totodată, au oferit și o serie de informații noi. Conform declarațiilor oficiale, Toyota a început dezvoltarea unui supercar, la baza căruia se află prototipul GT Super Sport.

"Implicarea în Campionatul Mondial de Andurață și participarea în cadrul cursei de la Le Mans ne-au ajutat să dezvoltăm sisteme hibrid de propulsie performante, iar acum le putem integra în viitoarele modele de serie", a declarat Shigeki Tomoyama, președintele Gazoo Racing Company.

Conceptul Toyota GR Super Sport dispune de sistemul hibrid de propulsie THS-R (Toyota Hybrid System-Racing) care integrează un motor pe benzină V6 biturbo de 2.4 litri. În total, sistemul hibrid promite 1.000 de cai putere.

"Deși o să treacă ceva timp până ne vom putea urca în spatele volanului, sper ca noul GR Super Sport Concept să ofere o idee clară în ceea ce privește ținta propusă atunci când ne gândim la viitoarea generație de mașini sportive", declara Shigeki Tomoyama la începutul anului.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru