Toyota recheamă în service aproape 300.000 de unități hibride vândute în Europa: risc de oprire a motorului

de Daniel Popescu
Vineri, 05.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota va rechema în service 290.000 de mașini hibride vândute în Europa între 2008-2014 ca urmare a unui risc de oprire a motorului în cazul unei defecțiuni la sistemul hibrid. Printre modelele afectate sunt Prius și Auris.

Toyota a anunțat la sfârșitul acestei săptămâni un recall la nivel global pentru 2.43 milioane de unități hibride care au fost comercializate în Europa, Japonia, America de Nord, China și alte regiuni.

Recallul afectează aproximativ 290.000 de unități comercializate în Europa între octombrie 2008 și noiembrie 2014, iar printre modelele care vor fi rechemate în service se numără Prius și Auris.

Constructorul japonez afirmă că, în cazul apariției unei defecțiuni la sistemul hibrid, există riscul ca mașina să nu intre într-un mod de condus de siguranță, ceea ce poate conduce la o pierdere de putere și, în cele din urmă, la oprirea motorului în mers.

Toyota susține însă că acest lucru se poate întâmpla doar "în situații rare" și că până în prezent nu cunoaște cazuri în care au avut loc accidente în Japonia din cauza acestei potențiale probleme.

Cea mai afectată țară de recall este Japonia, acolo unde vor fi rechemate în service 1.25 milioane de unități, adică mai mult de jumătate din numărul total al vehiculelor afectate.

De asemenea, alte 830.000 de unități afectate au fost vândute în Statele Unite ale Americii.

Cu numai o lună în urmă, Toyota anunțase un alt recall de aproximativ un milion de unități hibride la nivel global din cauza unui risc de incendiu generat de potențialul unui scurtcircuit cauzat de o problemă la cablajele motorului. La vremea respectivă, constructorul nu a anunțat câte unități sunt afectate în Europa, însă a menționat că este vorba despre vehicule Prius și C-HR produse în Japonia între iunie 2015 și mai 2018.

Via Automotive News

Comentarii (3)

  • hazard
    "ne cerem scuze"
    1 2
  • nu face nimic...ii inteleg pe cei cu personalitati multiple
    4 2
  • hazard
    "ne cerem scuze, lucram la un hot hatch"
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru