Tu când ai fost ultima oară la spălătorie? Interiorul maşinii, mai murdar şi plin de microbi decât tastatura sau telefonul

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Miercuri, 02.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Interiorul unei maşini este cu 55% mai murdar decât tastatura unui calculator şi de peste 2.000 de ori mai murdar decât un smartphone, potrivit unui studiu realizat de britanici.

Se spune că tastatura unui calculator şi smartphone-ul pe care îl purtăm zilnic cu noi sunt mult mai murdare decât o toaletă. Un studiu britanic realizat de SellCar merge însă mai departe cu această idee şi susţine că maşinile personale au semnificativ mai mulţi microbi.

Astfel, interiorul unei maşini este cu 55% mai murdar decât tastaturile calculatoarelor şi cu 2.144% mai murdare decât telefoanele mobile. De asemenea, studiul a evidenţiat că pe frâna de mână sunt prezente circa 200 de bacterii pe o suprafaţă de 2.54 de centimetri pătraţi.

Urmareste Automarket
Una dintre explicaţii pentru aceste rezultate este că şoferii nu consideră că maşinile lor sunt murdare şi, prin urmare, nu le curăţă suficient de des. De altfel, acelaşi studiu arată că doar 8% dintre proprietari consideră că maşinile lor au microbi, iar 54% au admis că le spală cel mult o dată pe lună.

"Când te gândeşti la toate lucrurile neigienice pe care oamenii le fac în timpul condusului, inclusiv pun mâna pe nas sau mănâncă la volan, ar trebui să curăţăm interioarele mai des, în special pe zonele care intră în contact cu mâinile.

Oamenii află cu surprindere că bacteriile se transferă de la om la om prin aceste suprafeţe", spune Lisa Ackerley, unul dintre doctorii care au participat la studiu.

Via Daily Mail

Comentarii (7)

  • daca le duci la 99 dintre spalatoriile din RO vor fi si mai murdare in interior dupa operatia de "curatire"
    Aceiasi laveta de praguri se foloseste si in interior si se spala apoi pe ciment pentru a lua putin smirgel...
    22 0
  • Daca masina mea e murdra, si este, cum este un autobuz sau un mijloc de transport in comun?.Trebuie sa tii seama de normele elementare de igiena personala. Restul microbilor te ajuta la o imunitate mai buna.Nu a murit nimeni sau nu a ajuns in spital ca a mers cu metroul.
    12 2
  • Mai demult citisem un articol care zicea "când ți-ai curățat ultima dată telefonul? Un smartphone conține mai multe bacterii decât un colac de wc". Vă dați seama că dacă un volan e mai murdar decât un smartphone am încurcat o grav. De mâine nu mai intru în mașină decât cu costum din ăla de laborator.
    9 0
  • Unii nu se spala pe ei, d-apai masina...Masinile multora sunt tomberoane, pe care le mai golesc pe drum, cand merg uitandu-se printre stolul de cruciulite cu ventuze si ascultand muzica de carmangerie
    17 0
  • Acum depinde si ce fel de bacterii sunt.
    Ca pot fi multe, dar "neutre" sau "una si buna", adica Staphylococcus aureus, care te imbolnaveste.
    Oricum tot corpul nostru e plin de multe bacterii.
    Asa si iaurturile probiotice sunt plinde de miliarde de bacterii benefice pentru sanatate.
    Deci conteaza CALITATEA, NU CANTITATEA.
    6 0
  • cel mai periculos mi se pare praful fin. la soare se vede ce "ceata" respiram in masina.

    volanul si manerele ar trebui curatate saptamanal.

    partea buna e ca mai mor halea expuse la soare.
    3 0
  • Un servetel umed...rezolva si problema asta.

    PS: Nu va panicati degeaba , folositi solutii simple!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru