China devine al doilea cel mai mare exportator de automobile la nivel global. A depășit Germania

de Alexandru Monenciu
Marti, 17.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În 2022, China a exportat 3.11 milioane de vehicule, un rezultat care poziționează țara asiatică pe locul 2 în topul celor mai mari exportatori de automobile la nivel global. Japonia este, încă, lider.

Potrivit Asociației Constructorilor de Automobile din China, țara asiatică a exportat 3.11 milioane de vehicule în 2022, o creștere de 54% față de anul precedent.

În consecință, China a depășit Germania (2.61 milioane de vehicule) și urcă pe locul 2 în topul celor mai mari exportatori de automobile la nivel global.

Japonia rămâne lider, dar nu pentru mult timp. Deși rezultatul anual nu este cunoscut, în primele 11 luni ale anului 2022, Japonia a exportat 3.2 milioane de vehicule. Mai puține decât în 2021, când a exportat 3.82 milioane de mașini.

Așadar, dacă se păstrează acest trend, China va trece, în viitorul apropiat, pe prima poziție.

Estimările arată că, până în 2030, China ar putea exporta 5.5 milioane de mașini la nivel global. Dintre acestea, 2.5 milioane ar urma să fie automobile cu zero emisii.

Că tot veni vorba, chinezii de la BYD au devenit cel mai mare producător de mașini cu zero emisii, în al doilea trimestru al anului 2022, depășindu-i pe americanii de la Tesla.

via Carscoops

Comentarii (16)

  • De reținut, până în 2030, China va exporta 5.5 milioane de mașini, din care 2.5 milioane cu zero emisii, adică mai puțin de jumătate vor fi electrice, deci din 2035 ce vor vinde în Europa ? Maxim jumătate din aceste cifre, adică politica fără combustie din 2035 va afecta și China .
    9 10
  • @dan_grc
    Vezi ca te afecteaza inhalarea de gaze de la diesel.
    Pererile smecherilor cu BMW-URI nu prea conteaza.
    Deci: Japonia este number one si China a devenit number two.
    Germania e in picaj liber, ca dieselurile.
    11 16
  • Banditos
    1. confunzi cifrele exporturilor GLOBALE ale Chinei cu cele spre piata europeana,

    2. spre Europa, exporturile au avut un alt raport decat cel global: mai precis electrice > termice.

    Politica "fara termice" (din Europa) va influenta marginal China pentru ca vor exista alte piete care sa absoarba excedentul de termice, dar clar va duce la cresterea spectuloasa a exporturilor de electrice catre piata europeana. Asta daca si numai daca China isi va pastra ofensiva si/sau constructorii europeni nu vor lua masurile de atenuare sau raspuns.
    5 9
  • Germania, nu mai este doar Germania.... ci Uniunea Europeană !!

    Skoda se produc în Cehia,
    seat în Spania,
    Audi, BMW, Mercedes în ... Ungaria
    2 13
  • Aceste exporturi reprezintă toți producătorii prezenți în China, care exportă, deci inclusiv producători europeni, japonezi, americani, care au fabrici acolo .

    Politica " fără termice " va urma si-n alte regiuni, poate ceva mai târziu, eu m-am mirat cu " revoluția electrică " va însemna de fapt, mai mult de jumătate mașini termice, în 2030, în revoluționara China, doar atât, mă miră.

    Edikk, dacă nu contează părerile bmw-istilor, de ce te tot bagi în seamă sa-mi răspunzi ? N-ai găsit nici acum o oferta bună de electrică, second ?
    12 9
  • @dan_grc
    Ma mira ca un expert in dieseluri face previziuni si isi da cu parerea despre electrice.
    Deci daca nu te pricepi, de ce comentezi la acest capitol?
    Tu iti poti da cu parerea cand se fac articolele despre cresterile spectaculoase la vanzarile de masini cu motoare diesel.
    8 9
  • Seriff
    Pensatilor, va doare ca omul are dreptate?
    Orice masina diesel bate orice electrica la orice, fiabilitate, autonomie, pret de revanzare, timpi de alimentare etc
    Pe voi va doare realitatea, iar vrajeala ca diesel polueaza nu o mai crede nimeni, se polueaza la greu si la fabricarea bateriilor, plus utilizare curentului obtinut pe baza de carbuni, asa ca hai pa.
    9 12
  • Seriff
    Ma scuzati, recunosc, si eu ma pensez.
    Electrica as vrea si eu dar nu gasesc la 500 de euro.
    Nu ma luati in seama, bat campii destul de des.
    Multumesc de intelegere!
    13 6
  • Interesantă dinamica si destul de complexa situația.
    Germania produce tot mult în afara țării determinata de costuri si lipsa forței de munca. Ca exemplu BMW produce Mini in UK, ceva X1 prin Olanda, au uzine mari in SUA si China plus au deschis o fabrica in Mexic si urmează încă una in Ungaria.
    Ar fi util de văzut dacă in China se produce mai mult, ce categorii (low cost, mediu sau premium) sunt pe creștere (dacă sunt), sau exportă pentru ca nu le mai pot vinde in China.
    Logistica este foarte scumpă in consecință China chiar dacă produce mai ieftin trebuie sa acopere si transportul care in cazul unei masini este semnificativ.
    Sunt multe aspecte care pot influența ce se va întâmpla, eu totuși as alege o mașină care mi se potrivește (dimensiune, clasica, PHEV sau electrică), dar la care exista service. Nu consider o opțiune service la 1000 km sau sa aștept 6 luni pentru o aripa.
    Toate aceste mașini nu vor mai fi “noi” in 2-3 ani si inevitabil anumite componente vor necesita înlocuire.
    8 2
  • Lăsând la o parte preferinţele fiecăruia, sunt aici persoane foarte inteligente, inclusiv dan grc, Dutz, ...

    Hai să nu ne jignim sau măcar să o facem foarte foarte voalat.
    6 2
  • Helouuuu, Japonia este pe primul loc la export.
    Trezirea. Ia vezi tu pe unde se afla Japonia, cam ce costuri cu logostica are pentru masinile vandute prin Europa si State. Si ei au plecat tot de la acelasi nivel ca al chinezilor si se pare ca s-au descurcat binisor. Nu vad de ce chinezii nu si-ar putea repede deschide service si prin Europa, asa cum au facut japonezii sau americanii.
    Doar sa le bage bete in roate germanii, cum au incercat si cu Tesla.
    Ca germanii asa mai castiga si ei clienti si bani, mintind si incurcand. Calitatea e varza, gargara multa.
    Ia vedeti voi care sunt constructorii cu cele mai mari probleme si cele mai multe recall in 2022: in top 10 avem Mercedes, Audi, BMW...
    1 7
  • Te agiți inutil (hello si ție). Japonia are limitările ei si din nevoia de a găsii soluții s-au dezvoltat foarte bine pe anumite domenii. Sunt multe zone in Japonia unde nu prea sunt posibilități de a-ți găsii un loc de muncă, dar un lucru știut au disciplină si determinare.
    Îți place sau nu de exemplu Toyota înseamnă eficientă iar Mercedes, BMW înseamnă evoluție, sau cel puțin asta era situația înainte de as ajunge in zona in care nu mai este mare lucru de dezvoltat.
    Toyota a avut o abordare foarte practica si eficientă in ceea ce privește opționalele, nivelele de echipare, modul in care se poate configura o mașină fiind limitat pe cele mai multe piețe la 3 nivele/variante.
    Referitor la China, este chiar mare lucru să-și facă rețele de service sa schimbe mentalitatea cumpărătorilor din Europa mai ales ca este concurență destul de mare (Hyundai, Kia) și nu numai.
    In fine, se vede clar ca te intriga ce spun si sunt curios dacă ai putea venii cu ceva constructiv. Cu o fi si ca o păți doar de dragul contrazisului nu faci nimic special.
    5 1
  • Sunt suficient de inteligent si încă lucrez la asta… te jignești singur când debitezi inepțiile cu care ne plictisești de 2 ani.
    4 1
  • Una din "inepţiile" astea

    Cât de departe sunt maşinile electrice faţă de cele termice

    Vezi

    https://youtu.be/hZpqzfOSAjM
    1 5
  • De Uber Tesla care fac Laa Vegas - Los Angeles cu 1 milion de km, ai auzit ??
    1 2
  • Seriff
    Mike ,vrei sa fi capitanul nostru ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru