Uber a reluat testele cu mașini autonome: măsuri sporite de siguranță și viteze reduse drastic

de Paul Cosma
Vineri, 21.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uber a anunțat reluarea testelor cu mașini autonome pe drumurile publice, la 9 luni de la momentul în care o mașină experimentală a companiei a fost implicată într-un accident în urma căruia o femeie și-a pierdut viața.

În luna martie a acestui an, o mașină autonomă experimentală testată de Uber în Arizona a fost implicată într-un accident în urma căruia Elaine Herzberg, o femeie de 49 de ani, și-a pierdut viața. Mașina - un Volvo XC90 echipat special pentru testele autonome Uber - a lovit femeia în timp ce aceasta traversa neregulamentar un bulevard împingându-și bicicleta.

La scurt timp după aceea, Uber și-a pierdut dreptul de a mai face teste cu mașini autonome. Până ieri (joi), când compania a anunțat că a primit permisiunea să reia testele, potrivit New York Times.

Uber susține că, de acum înainte, mașinile sale autonome experimentale vor avea viteze reduse drastic, măsurile de siguranță vor fi sporite, iar testele vor fi desfășurate în zone atent selectate, cu riscuri mai scăzute pentru accidente.

Pentru început, mai puțin de 5 vehicule Uber vor fi testate în Pittsburgh, urmând ca numărul acestora să crească treptat în timp. Fiecare mașină va avea doi șoferi gata să intervină în orice moment.

Cei doi vor lucra în schimburi de 4 ore, față de cele 8-10 ore anterioare.

Uber a mai anunțat că mașinile autonome nu vor avea alți pasageri.

Viteza maximă nu va depăși 40 km/h, în comparație cu 75 km/h la testele anterioare, iar mașinile vor circula doar pe durata zilei în timpul săptămânii.

Via NY Times

Comentarii (1)

  • Imi pare rau pentru familia femeii, dar ma bucur ca reincep testele. Cat mai curand iese tehnologia asta pe piata cu atat mai bine.
    Sa vezi atunci masuri de control al natalitatii.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru