Un muncitor al uzinei Volkswagen din Kassel a murit strivit de un robot pe linia de producţie

de Mircea Meșter
Vineri, 03.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un accident mai puţin obişnuit care a avut loc la o fabrică Volkswagen din Germania s-a încheiat tragic pentru unul dintre muncitorii mărcii. Acesta a încetat din viaţă după ce a fost agăţat şi strivit de un robot.

Volkswagen a anunţat că unul dintre muncitorii săi de la fabrica din Kassel, Germania, a încetat din viaţă în urma unui accident de muncă survenit în momentul în care acesta monta unul dintre roboţii însărcinaţi cu ridicarea şi manevrarea unor componente auto pe o linie de producţie a motoarelor electrice.

Comnform comunicatului oferit de Volkswagen, muncitorul de 21 de ani făcea parte dintr-o echipă de doi oameni care avea rolul de a monta şi de a pune în funcţiune respectivul robot. Deşi circumstanţele accidentului sunt încă neclare, se ştie că robotul l-a agăţat pe muncitorul german şi l-a strivit de o placă din metal. Nu e cunoaşte motivul pentru care tânărul de 21 de ani se afla în imediata apropiere a robotului când acesta funcţiona, însă presa germană citează surse interne Volkswagen susţinând că accidentul a avut loc din cauza unei erori umane.

Procurorii germani au demarat deja o anchetă pentru a analiza posibilitatea punerii sub acuzare a eventualilor vinovaţi.

Fabrica Volkswagen din Kassel este principala uzină de producţie a transmisiilor mărcii, volumul de livrare fiind de circa 4 milioane de cutii automate şi manuale pe an.

Situl german de producţie are şi zone de presare şi asamblare a subansamblelor de caroserie şi a unor părţi din sistemele de evacuare.

Comentarii (18)

  • knopax
    ...familia deja-i milionara...relax.
    7 29
  • robotul era.... japonez?
    19 21
  • Ivanoff
    Oricum grupul VAG, omoara oameni si din alte circumstante, nu numai la locul de munca, si la finalizarea produsului finit, dupa gasirea unui client mult prea putin cunoscator auto ''spalat pe creier'', cu teoria ''masinii germane''. Spre exemplu cutiile DESEGE, a caror probleme VW le ascunde, a fst un scandal monstru in china pe tema asta.
    10 28
  • @ Ivanoff
    Cum ramane cu cele 8 persoane care au murit in masinile Honda ( fapt recunoscut oficial de Honda ) din cauza airbagurilor care le-au explodat din senin in fata ? Sau cu persoanele mai putin norocoase care au ramas paralizate pe viata tot din cauza airbagurilor ucigase de pe masinile Honda ?
    28 6
  • someone
    cred ca robotul a vazut avanpremiera la Terminator-Genesys.....odihneasca-se in pace
    13 0
  • Lucram in "6 Martie" cand un prieten din copilarie a murit la cativa pasi de mine agatat de un strung. Este o tragedie infioratoare oriunde se intampla asa ceva.

    De remarcat ca echipa instala roborul respectiv, si nu era in timpul productiei. Probabil era in faza de testare, iar o eroare umana se poate produce oricand. Dumenzeu sa-l odihneasca. Pacat de tineretile lui.

    @stupidov, ca de obicei, esti un dobitoc sinistru. Dar asta nu mai e o surpriza pentru nimeni. Iar astialalti care simtiti nevoia sa faceti misto de asa ceva, tineti minte ca exista o balanta in lumea asta, si o nota de plata pentru tot. Scrie chiar si in Biblie, dar deh, cine sa se mai osteneasca cu asa ceva? Avem smartfoane, gugal si manele iar noi suntem cei mai beton. Pana in ziua in care se intampla ceva si iti dai seama ce paduche esti. Din pacate de multe ori e prea tarziu.
    19 8
  • @scrie si in biblie

    am asistat la accidentul unui coleg mai in varsta cu care dadusem noroc cu 5 minute inainte. Cei de pe Salvare aproape ca nu au putut sa se apropie de el. Asistenta a vomat in secunda 2. A stat aproape 6 luni in aparate si debransat de familie.

    In jargon, "caz special" s-ar fi numit daca ar fi scapat . Acelasi tip de incident l-am avut si eu cu o vara inainte. De 2 ori. Fara urmari.

    si intr-un caz si in altul carticica despre care se face vorbire a cantarit fix ZERO.

    deci lasa...unii stiu exact cum e sa treci pe langa moarte.
    7 16
  • @ivanof
    Baiatu, multe marci au probleme cu airbagurile, inclusiv europene, da nu vrei tu sa ne spui cine este furnizorul? Cumva Takata? Suna japonez? Cam da. Tu esti foarte prost? Cu siguranta.
    13 2
  • @Ivacucu
    Esti obsedat si dereglat deja :)) Dar trebuie sa recunosc ca murim de ras cand iti citim ineptiile.
    Te bagi in subiectul cu marcile si omoratul ca musca in cacao.
    Japonezele detin acest podium la rechemari si la probleme 'din fabricatie' din care au murit oameni.
    Hai baga unghia in gat si mai fa-ne sa radem :))
    13 3
  • Ce de retardati prin zona.
    De masini nemtesti din "clubul premium" in care ploua ce parere aveti.
    Sa dai in jur de 80000 pe o masina in care plaua, o adevarata minune tehnologica. Si nu vorbesc din auzite. Saptamana trecuta am avut in service 2 bucati. De problemele electrice nu mai vorbesc. Nu spun marca dar cablajele, cutiile automate si inca cateva componente se fac in romania.
    4 7
  • Un anonim
    @zarnesteanu, sau mai bine zis George Petcu , numele tau adevarat. Cine e interesat, sa se uite pe muligambia, acolo unde muliganul asta din Zarnesti se pozeaza cu un E60 in parcare la un supermarket din Brasov, ce dragut bai George Petcu, tare prost mai esti. Hai salut, si iti urinez succes ~
    3 8
  • robert
    @un anonim(unul destul de retardat)

    Bai Sherlock,tare smecher te mai crezi ca ai aflat identitatea cuiva.in plus,nu prea am inteles ce ai vrut sa subliniezi prin ideea ta.
    Un articol ce a adunat cele mai tampite comentarii de cand exista Automarket
    5 4
  • Un anonim
    @robert, sa inteleg ca esti una si aceeasi persoana cu zarnesteanu, sau cumva il simpatizezi atat de tare de-l lingi in cur? Stai in mm in banca ta de ghertoi fmm.
    2 9
  • bosstm
    bagati robotul la puscarie
    2 5
  • Ivanoff
    @Un anonim, HA-HA-HA,am ras cu lacrimi, cand am intrat pe acel site, nu credeam sa il vad vreodata pe @pamflesteanu, ce-i drept pamflestene barbate, arata ca un adevarat ''Macho man'' langa Bi Em Dabal Yu-ul ala cu numere de ''Bulgaroaica'' :)))) . Salutarile mele ''domnule'' George Petcu :)))) ....Petcu il chema pe vitelul bunicii tin minte....ce vremuri.
    2 7
  • UN IMBECIL A DEZACTIVAT NISTE SENZORI SAU UN PROST DE MUNCITOR A INTRAT IN ZONA ROBOTULU IAUTNCI CAND EL ERA IN FUNCTIUNE. ACESTI ROBIT NU AU SENZORI PENTRU A DETECTA PREZENTA UNEI PERSOANE CI DOAR PENTRU A DETECTA DESHIDEREA UNEI USI SAU INTRAREA IN PERIMETRUL LUI A UNEI PERSOANE. DACA SENZORUL ESTE MONTAT PE USA IAR CELALALT ESTE PE MARGINEA FIXA ATUNCI TOTUL FUNCTIONEAZA. DACA CINEVA LEAGA CEI DOI SENZORI INPREUNA SAU IL DEZACTIVEAZA ATUNCI ACCIDENTE DE GENUL ACESTA POT AVEA LOC. LA CAS CONTINENTAL SIBIU A AVUT LOC UN ACCIDENT ASEMANATOR. UN PROST A DEZACTIVAT SENZORUL DE PE USA LIPINDUL DE CELALALT , ROBOTUL NU A SESIZAT DESCHIDEREA USII , OMUL A INTRAT IN INTERIORUL ROBOTULUI CARE L-A STRIVIT. NU STIU DACA A MURIT
    0 7
  • Saracul George Petcu.Mafiutza, l-ai bagat si pe saracul om intr-o chestie de care nu are deloc habar.Ai mai facut-o si cu mine, cand ti-am spus numele meu.Chiar ai crezut ca ti-am dat numele adevarat, cand tu esti omul cu o mie de fete? Oricum, ziua a inceput bine.Pot sa spun ca fara comentariile tale, viatza ar fi pustiu.Stiu ce am scris,nu trebuie sa ma corectezi.
    3 0
  • inexorabil
    Mafia, nu ştiu cum să-ţi explic, dar deja eşti cu un picior şi jumătate în...gheenă (noi, ceilalţi, doar cu un picior). De unde ştiu? ŞTIU, PUR ŞI SIMPLU. De fapt, eu cred că tu nu urăşti "ghermanele", nici pe Zărneşteanu sau pe Grecu, ci doar pe...tine însuţi! Magnum argumentum: îţi refuzi cu înverşunare orice şansă de a fi (redeveni) OM (hai, simte-te "jignit" în ego-ul tău transgalactic).

    Şi "GM" (pun ghilimelele de rigoare, că altfel nu se poate) a omorât oameni! Pe ei de ce nu i-ai "atacat" ? Ba încă satrapii din Renaissance Center au omorât mărci, fabrici, tradiţii şi amintirea unor creatori şi lideri deosebiţi (care au scris, cu sudoare sfântă, numele şi renumele GM). Noroc că mai există oameni cu suflet, anume cei care organizează expoziţii şi parade cu maşini clasice (la care, ce să vezi? nu figurează nicio "japană", fir-ar mama ei de omisiune!).
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru