Un nou concurent pentru BMW X6: viitorul Range Rover Sport Coupe ar putea avea propulsie electrică

de Daniel Popescu
Luni, 28.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW X6 are motive să se teamă. Land Rover pregăteşte lansarea unui SUV coupe care să lupte în acelaşi segment cu SUV-ul bavarez şi care ar putea beneficia inclusiv de propulsie electrică.

Land Rover lucrează de mai mult timp la un nou model care să împrumute şasiul lui Jaguar F-Pace, însă până în prezent detaliile despre acesta erau aproape inexistente. Iată însă că treptat încep să apară primele informaţii concrete, care plasează noul model în concurenţă directă cu BMW X6.

Noul model va fi lansat cel mai probabil pe parcursul anului viitor şi ar putea fi numit Range Rover Sport Coupe, urmând să beneficieze de suspensiile şi sasiul de aluminiu al lui F-Pace pentru a oferi un confort cât mai mare la volan. De altfel, interiorul va avea un design asemănător cu al unui cockpit de ultima generaţie şi va include noi materiale şi finisaje pentru segmentul de lux.

Din punct de vedere al motorizărilor, nu este exclus ca viitorul Range Rover Sport Coupe să beneficieze de propulsia electrică dezvoltată în prezent pentru Jaguar I-Pace EV, model care va fi de asemenea lansat în cursul anului viitor.

Urmareste Automarket
Indiferent dacă acest tip de propulsie va apărea pe noul model, acesta va fi disponibil şi în versiuni cu propulsie tradiţională, însă nu este clar dacă motoarele cu patru cilindri de pe F-Pace vor fi implementate.
În prezent, cel mai puternic propulsor din gama Range Rover este un motor V8 de 5 litri care produce 550 CP.

Noul model se va adresa preponderent cumpărătorilor urbani care dispun de fonduri generoase. Range Rover Sport Coupe va deveni al patrulea model din gama Range Rover, după Range Rover, Range Rover Sport (foto) şi Range Rover Evoque.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • F-Pace nu e de talia lui x4 ?
    Daca scot un coupe dupa exemplul lui Evoque 3 usi, cu plafonul coborat foarte mult, in discrepanta cu restul masinii care nu pare a avea alte modificari, cred ca va iesi un gip foarte urat.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru