Unicul Lamborghini Concept S va fi scos la licitație pentru aproape trei milioane de dolari

de Bogdan Mirică
Luni, 13.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Creat în anul 2005, Lamborghini Concept S ajunge la licitație în această vară. Mașina unicat este așteptată să adune trei milioane de dolari.

Mașinile exotice sunt, de departe, cea mai bună investiție din domeniul auto. Ni se confirmă asta de fiecare dată când Bugati Veyon, Ferrari Enzo sau McLaren F1 se vând cu câteva milioane mai mult decât atunci când au fost cumpărate.

O astfel de investiție profitabilă poate fi considerat și Lamborghini Concept S, prezentat în 2005 la Salonul Auto de la Geneva. Desenat de Luc Donckerwolcke, designerul care a creat și pentru Bentley, dar care a părăsit recent Grupul Volkswagen, Concept S venea la un an de la debutul lui Gallardo.

Văzut ca o revoluție de design, Lamborghini Concept S beneficia de liniile angulare ale noului Gallardo, dar renunța definitiv la ideea de acoperiș. Pasagerii primeau doar două parbrize minuscule, pentru a fi feriți de vânt la viteză mare.

Esential 3 milioane de dolari este suma pentru care ar urma să fie licitat Lamborghini Concept S.
Conceptul a suscitat un interes deosebit din partea fanilor și clienților, motiv pentru care producătorul din SantAgata Bolognese a decis să mai construiască un prototip, de această dată funcțional, echipat cu motorul V10 al lui Gallardo.

Versiunea cea nouă a fost expusă la Pebble Beach, la numai câteva luni distanță, în vara lui 2005.

Dacă prototipul de la Geneva se află încă în muzeul Lamborghini, conceptul funcțional adus la Pebble Beach și-a găsit repede un cumpărător anonim. Acesta a păstrat mașina vreme de 10 ani și acum a decis să o scoată la vânzare.

De procesul de comercializare se va ocupa casa de licitații RM Sotheby, cu ocazia unui eveniment așteptat în Manhattan, luna viitoare. Evaluatorii casei de licitații se așteaptă ca vechiul Lamborghini Concept S să adune undeva între 2.4 și 3 milioane de dolari.

Dacă estimarea este corectă, Concept S va deveni cel mai scump Lamorghini achiziționat la o licitație, actualul record fiind stabilit de un Reventon în anul 2009, prețul licitat fiind de 2.5 milioane de dolari.

via autoblog

Comentarii (5)

  • mdeah...
    ii punem si la logan un eleron din carbon si...gata-i concept si-l vindem cu 150000E.
    3 3
  • african kids could have eaten this lambo
    10 2
  • dsfsfddsfds
    Tiriac
    1 0
  • @lorinczi.thomas: De ce zici asta ? Au stomacul asa de tare ?
    3 1
  • ladd, ia ghici, poate pentru ca nu au ce manca?
    si nu ma refeream neaparat la saracii locuitori din africa care se inmultesc ca iepurii, ci la oamenii cu stima de sine, care muncesc din greu si tot nu au bani destui sa isi intretina familiile
    dar cand esti bogat, efectiv te doare in c*r de restul lumii si uiti cum ai ajuns acolo
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru