Vânzările Porsche au scăzut cu 12% în primul trimestru al anului: germanii au comercializat 55.700 de unități

de Cornel Șocariciu
Marti, 09.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În primele trei luni ale anului, Porsche a comercializat 55.700 de mașini noi la nivel global, în scădere cu 12% față de perioada similară din 2018. Porsche Macan rămâne cel mai iubit model din gama nemților.

Trecerea la noul ciclu de testare WLTP încă reușește să încurce socotelile constructorilor. Mulți producători au început acest an în scădere, iar Porsche nu a făcut excepție de la această regulă.

În primul trimestru, Porsche a comercializat la nivel global 55.700 de mașini noi, în scădere cu 12% comparativ cu intervalul similar din 2018.

Porsche Macan rămâne cel mai popular model din gama constructorului german. În primele trei luni ale anului, Macan a fost vândut în 19.795 de exemplare. Pe locul secund în topul preferințelor s-a aflat Porsche Cayenne cu 18.310 exemplare comercializate în primul trimestru, o creștere cu 35% față de perioada similară din 2018.

"Începutul de an a fost unul dificil atât pentru noi, cât și pentru întreaga industrie auto", a declarat Detlev von Platen, membru în conducerea companiei în cadrul departamentului de Vânzări și Marketing.

În Europa, în primele trei luni ale anului Porsche a vândut 14.004 unități, în scădere cu 32% față de perioada similară din 2018.

O scădere consistentă a fost înregistrată pe piața din Germania (-28%, 5.557 de unități).

Nici pe piața din China primele trei luni nu au arătat bine pentru Porsche. Constructorul german a livrat 16.890 de unități, în scădere cu 10% comparativ cu același interval din 2018. În schimb, pe piața din SUA, Porsche a reușit să încheie primul trimestru în creștere (15.024 de unități, +8%).

Comentarii (1)

  • Inteleptul
    Si-au dat seama ca e de fapt un VW reesapat. Sa se fi trezit lumea oare ? Hmmm nu cred !
    4 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru