Volkswagen a mărit producția lui e-Golf de aproape trei ori: aproape 14.000 de unități în 2018

de Daniel Popescu
Duminica, 23.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a produs în 2018 aproape 14.000 de unități ale modelului electric e-Golf, de aproape trei ori mai multe decât anul trecut. Peste 36% din producție a fost exportată în Norvegia.

Volkwagen a anunțat o serie de detalii interesante despre producția și vânzările lui e-Golf, versiunea electrică a celui mai vândut model de pe piața europeană.

Astfel, constructorul german a produs în acest an 13.735 de unități e-Golf, de aproape trei ori mai multe comparativ cu producția de 5.346 unități înregistrată anul trecut.

e-Golf este asamblat în prezent la uzina de la Dresda, acolo unde Volkswagen a introdus un schimb suplimentar pentru a asigura o capacitate maximă de 72 de unități e-Golf pe zi.

Potrivit datelor oficiale, 36% din producția realizată în acest an a fost exportată în Norvegia, una dintre cele mai prietenoase țări pentru mașinile electrice din punct de vedere al legislației. De asemenea, e-Golf înregistrează un parcurs bun și pe piața din Germania, acolo unde a fost cumpărat de 5.214 clienți în primele 11 luni ale anului și ocupă locul doi în topul celor mai vândute mașini electrice, după Renault Zoe, cu o cotă de piață de 8%.

Volkswagen pregătește în prezent lansarea unei ofensive care va include modele electrice de sine stătătoare sub brandul ID.

Startul va fi dat la finalul anului viitor, atunci când va începe producția hatchback-ului cunoscut momentan sub numele Volkswagen ID.

Via Caradisiac

Comentarii (4)

  • Edikkk
    Până la finalul anului viitor... Ahaaaa... Deja Tesla o să vândă în Europa.
    3 2
  • Rudolf D.
    O treime din productie e vanduta in Norvegia care plateste cu petrol...
    Plus cativa somoni.
    2 2
  • andrei
    o ziceti pe un ton de parca ati vrut sa va luati si nu mai venea masina. :)
    in norvegia sunt alte salarii, alta putere de cumparare. ei nu dau drumul infractorilor si apoi ii lasa sa faca legile
    4 0
  • Rudolf D.
    Ziceam asa, ca multi ne dau Norvegia ca exemplu uitand sau nestiind ca prosperitatea lor nu se bazeaza decat pe faptul ca sunt un fel de Kuweit al Europei. Iar despre coruptie, noi inca mai avem de invatat, inclusiv de la norvegieni.
    Si nu imi voi lua Tesla nicodata. Nu cred ca value for money pentru aceasta masina ma satisface acum.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru