Volkswagen are noi probleme în SUA: germanii ar putea cumpăra înapoi 115.000 de maşini

de Daniel Popescu
Joi, 07.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autorităţile americane au respins propunerile Volkswagen pentru rezolvarea problemelor cu emisiile maşinilor, iar presa susţine că producătorul german va fi nevoit să cumpere înapoi circa 115.000 de maşini dintre cele 600.000 afectate.

Esential 115.000 de maşini ar putea fi nevoită Volkswagen să cumpere înapoi
Volkswagen a găsit soluţii relativ simple pentru a remedia problemele maşinilor diesel comercializate pe teritoriul european, însă lucrurile sunt mult mai complexe în Statele Unite.

Agenţia pentru Protecţia Mediului (EPA) a anunţat miercuri că soluţiile propuse de Volkswagen nu sunt suficiente şi a solicitat grupului alte măsuri efective.

La numai câteva ore distanţă, publicaţia germană Sueddeutsche Zeitung a anunţat că Volkswagen are practic doar două soluţii la îndemână: să cumpere înapoi 20% dintre maşinile afectate, adică aproximativ 115.000 de maşini dintre cele 600.000 afectate de probleme, sau să ofere clienţilor afectaţi o nouă maşină la un preţ redus semnificativ.

Restul de aproape 500.000 de unităţi vor necesita de asemenea o reconfigurare costisitoare a sistemului de evacuare, iar maşinile vor petrece mult timp în service.

Până în prezent, Volkswagen nu a oferit informaţii concrete despre modul în care va remedia problemele, însă şi-a exprimat speranţa că, pentru cele aproape 500.000 de maşini care pot fi remediate în service, există deja soluţii concrete pentru a respecta legislaţia americană.

Informaţiile vin în aceeaşi săptămână în care Departamentul de Justiţie din Statele Unite a acţionat Volkswagen într-un proces civil care ar putea costa grupul zeci de miliarde de dolari.

Via Reuters

Comentarii (6)

  • "Volkswagen a găsit soluţii relativ simple pentru a remedia problemele maşinilor diesel comercializate pe teritoriul european, însă lucrurile sunt mult mai complexe în Statele Unite."

    Europenii s-au lasat prostiti mult mai usor, de asta "solutiile" sunt asa simple.
    32 0
  • Pai le-a zis cancelarul ce propuneri trebuie sa "accepte" autoritatile. Aceeasi solutie ca si la alte probleme.
    15 0
  • europenii ? ai uitat cine a infiintat aceasta uniune? nu ai vazut ca au schimbat normele de poluare imediat.
    20 0
  • Nemțălăii trebuiau să fie sclavii și vânduții Europei după al doilea război mondial cel puțin pe 100 de ani celor afectați de idioțenia lor.
    Le-au întins o mână de ajutor americanii atunci, iar acum drept recunoștință le vând ,,super-abureala,, vag .
    Idioții din vw nu au realizat însă că americanul mediu nu e cocălărimea din Ro. ce se închină la o mașină nemțească veche luată la mâna a 2 ori chiar a 3-a.
    28 6
  • Daca europeni sunt fraieri si inca le cumpara cazanele, in loc sa-i sanctioneze prin evitarea concernului, asa trebuie. In schimb americanul o sa le-o "traga" sa-i tina minte.
    15 0
  • AndreiRN
    Ar trebui sa fie fortati sa le cumpere inapoi si sa le vanda in Mexic si Brazilia apoi.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru