Volkswagen dezumflă balonul rotund: ar putea renunţa la sponsorizări de 11 milioane de euro pentru cluburile de fotbal

de Daniel Popescu
Luni, 23.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fotbalul de club din Germania este o nouă victimă colaterală a scandalului Dieselgate. Volkswagen analizează posibilitatea de a renunţa la contractele de sponsorizate pe care le are cu cinci cluburi şi care totalizează 11 milioane de euro.

Esential 5 este numărul cluburilor sportive pe care le sponsorizează Volkswagen în Germania
11 milioane de euro este valoarea totală a contractelor de publicitate
Criza VW: Tot ce trebuie să știi despre scandalul ”Dieselgate”

Volkswagen a anunţat recent o reducere de 30% a bugetului alocat investiţii de anul viitor comparativ cu 2015, în contextul în care anticipează costuri semnificative pentru remedierea problemelor din sandalul Dieselgate.

O altă metodă pentru reducerea costurilor afectează însă sponsorizările de natura sportivă, iar patru cluburi de fotbal şi unul de hochei riscă să fie private de sumele de bani alocate de constructorul de la Wolfsburg.

Astfel, constructorul german a confirmat că analizează posibilitatea de a renunţa integral sau parţial la sponsorizarea cluburilor germane de fotbal Hannover 96, Werder Bremen, Schalke 04 şi Munchen 1860, care obţin câte 1.5 milioane de euro din partea VW.

Încă nu am decis care va fi volumul reducerii.

Volkswagen
Cel mai afectat va fi însă clubul de hochei Grizzlys Wolfsburg, care primeşte anual 5 milioane de euro. "Încă nu am decis care va fi volumul reducerii", a explicat compania.

În total, Volkswagen ar urma să economisească 11 milioane de euro din renunţarea la aceste sponsorizări, o sumă infimă faţă de cele 35 de miliarde de euro pe care le-ar putea pierde din cauza scandalului emisiilor.

În plus, clubul de fotbal VfL Wolfsburg a anunţat luna trecută că a renunţat la construcţia unui nou centru de antrenament pentru copii din cauza efectelor negative ale scandalului asupra bugetului localităţii.

Via Automotive News

Comentarii (3)

  • un mizilic
    5 0
  • La ce ,,reclamă,, și-au făcut singuri la tdi-urile lor anul ăsta ce rost ar mai avea să mai convingă pe cineva.
    4 2
  • Ar putea sa le dea un voucher d'ala cadou de 1000 de coconuti.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru