Volvo vrea încărcare wireless pentru vehiculele electrice: suedezii investesc în compania americană Momentum Dynamics

de Paul Cosma
Joi, 17.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo vrea să dezvolte tehnologia necesară încărcării wireless a vehiculelor electrice. Suedezii vor investi într-o companie ce oferă astfel de soluții de încărcare pentru industria auto și transportatori.

Grupul Volvo, prin subsidiara Volvo Group Venture Capital AB, a anunțat o investiție în firma americană Momentum Dynamics, ce oferă soluții de încărcare wireless pentru vehiculele electrice.

Conform informațiilor publicate de Volvo, compania poate asigura “stații de încărcare wireless” cu o capacitate de până la 300 kW pentru o gamă largă de vehicule, precum camioane, autobuze și echipamente industriale.

Valoarea investiției nu a fost dezvăluită. În prezent, Momentum Dynamics derulează o serie de proiecte pilot în Europa și America de Nord cu diferiți producători de autoturisme, autobuze, camioane și chiar trenuri.

Volvo a transmis că această investiție este una necesară în contextul dezvoltării infrastructurii de încărcare și a diversificării surselor de “alimentare” pentru mașinile electrice.

Via Volvo

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru