VW vrea să rezilieze contractul CEO-ului suspendat de la Audi, reținut în urma Dieselgate: Rupert Stadler ar putea primi compensații financiare

de Paul Cosma
Luni, 01.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii grupului Volkswagen vor să încheie raporturile contractuale cu CEO-ul Audi, Rupert Stadler, potrivit unor surse apropiate companiei. Stadler, arestat în iunie în urma scandalului Dieselgate, ar putea primi câteva milioane de euro drept compensație întrucât mai are câțiva ani de contract cu Audi.

Suspendat din funcția de CEO Audi, după ce a fost arestat de autoritățile germane în legătură cu implicarea sa în scandalul Dieselgate, Rupert Stadler ar putea fi chemat la negocieri de către șefii grupului Volkswagen.

Aceștia ar urma să-i propună lui Stadler rezilierea contractului său în schimbul unor compensații financiare pentru anii rămași din mandat, potrivit unor surse apropiate companiei.

“Sunt lucruri ce încă trebuie negociate. Dacă aș fi în locul lui (n.a. Rupert Stadler), mi-aș depozita banii într-un cont escrow (n.a. bani ce pot fi transferați unei terțe părți) pentru că apărarea în Instanță nu va fi ieftină. Dacă acuzațiile se dovedesc reale, este probabil ca Volkswagen să ia în calcul trimiterea sa în judecată pentru a cere daune, au explicat sursele pentru publicația Automotive News.

De altfel, acest scenariu a fost pus pe tapet și de Stephan Weil, unul dintre oficialii VW din actuala conducere. Acesta a declarat recent: “Despăgubirile din partea foștilor membri ai conducerii sunt luate în calcul foarte serios.

După ce vom avea rezultatul anchetei autorităților, vom lua o decizie.”

Autoritățile germane investighează în această perioadă oficiali de rang înalt de la Audi, după ce fostul șef Rupert Stadler a fost arestat pentru fraudă și publicitate falsă în scandalul Dieselgate. El a fost acuzat că nu a luat măsuri să oprească livrarea în Europa a modelelor cu emisii trucate, începând cu sfârșitul lui 2015.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • Anonim
    Compensatii clar ca , daca vomita ala tot ce stie inchide pe multi alti actionari de seama .
    7 1
  • nu poti inchide actionarii ci doar indivizii cu pozitii in administratie
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru