World Car of the Year 2015 îşi anunţă câştigătorii: Mercedes-Benz C-Klasse ia premiul cel mare

de Sebastian Toma
Vineri, 03.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ediţia 2015 a World Car of the Year l-a avut câştigător pe Mercedes-Benz C-Klasse. Acesta a triumfat în faţa lui Ford Mustang şi Volkswagen Passat pentru premiul cel mare.

WCA, organizaţia care desemnează premiul World Car of the Year, a anunţat în cadrul Salonului Auto de la New York câştigătorii ediţiei 2015. Marele premiu a fost câştigat de Mercedes-Benz C-Klasse. Marca din Stuttgart este la a 11-a participare la aceste premii şi a reuşit să obţină încă două trofee pe lângă premiul cel mare. Vorbim despre "World Luxury Car" şi "World Performance Car", adjudecate de Mercedes-Benz S-Klasse Coupe şi Mercedes AMG GT. Rivalii direcţi de la BMW au câştigat titlul de "World Green Car" cu i8, în timp ce francezii de la Citroen şi-au adjudecat titlul de "World Car Design" cu C4 Cactus, modelul francez fiind descris de juraţi drept "o gură de aer proaspăt".

Juriul World Car of the Year este format din 75 de jurnalişti auto din întreaga lume, care formează o comunitate de experţi în domeniu. Finaliştii au fost aleşi în urma unui vot secret, fiecare jurat având un plic în care a introdus top 3-ul său personal pentru fiecare categorie în parte, iar voturile au fost numărate apoi de specialiştii de la KPMG, o firmă specializată de contabilitate.

La fel ca în cazul concursului "Maşina Anului în Europa", România nu are niciun jurat în World Car of the Year. Statele Unite ale Americii, China şi Germania au cei mai mulţi juraţi în juriul acestui concurs.

Urmareste Automarket
Ediţia 2014 a World Car of the Year a fost câştigată de Audi A3. La vremea respectivă, premiul cel mare a fost disputat între Audi A3, BMW Seria 4 şi Mazda3. Tendinţa a fost urmată şi în 2015, când două modele de volum s-au întrecut cu un model premium în finală.
La fel ca în anii trecuţi, mărcile BMW, Mercedes-Benz şi Volkswagen sunt prezente din nou în finală cu mai multe modele. Constructorii germani au câte un finalist la fiecare categorie, cum au avut şi la ediţia trecută. Apariţia surpriză este din nou Citroen C4 Cactus, un model care a ieşit pe locul doi în categoria principală la Maşina Anului 2015 în Europa, după Volkswagen Passat.

WORLD CAR OF THE  YEAR 2015 - Finaliştii şi câştigătorii, pe categorii

WORLD CAR OF THE YEAR WORLD LUXURY CAR WORLD PERFORMANCE CAR WORLD GREEN CAR WORLD CAR DESIGN
Mercedes-Benz C-Klasse Mercedes-Benz S-Klasse Coupe Mercedes AMG GT BMW i8 Citroen C4 Cactus
Ford Mustang BMW i8 BMW M4 Coupe/M3 Sedan Mercedes-Benz S500 Plug-in Hybrid Mercedes-Benz C-Klasse
Volkswagen Passat Range Rover Autobiography Black LWB Jaguar F-Type R Coupe Volkswagen Golf GTE Volvo XC90

Via WCOTY

Comentarii (12)

  • nu stiu de ce am luat atatea voturi negative la articolul precedent

    http://www.automarket.ro/stiri/world-car-of-the-year-2015-isi-anunta-finalistii-mustang-passat-si-61009.html
    - Mondeo
    - S-Klasse
    - AMG GT
    - i8
    - Cactus (sauXC?)

    in afara de Mondeo pe care il vedeam castigator a luat C-Klasse, lucru care ma bucura
    11 11
  • hazard
    E frumosa, clar. Dar deja are probleme, Mercedes a facut rechemari, diese-urile sunt invechite si galagioase, cutiile de viteza sunt lente etc.
    11 30
  • @Hazard
    Nu mai era nevoie de juriu, te aveau pe tine, dar nu au stiut. :))
    Culmea sunteti. Mai buni decat jurnalistii, clientii, expertii. N-au aia habar ce e o masina buna.
    25 6
  • avem exemplul celor de la volkswagen care i-au cumparat pe jurnalisti... asa ca la sa-ma cu "jurnalistii". ar manca si gura lor o paine
    14 27
  • avem exemplul celor de la volkswagen care i-au cumparat pe jurnalisti... asa ca la sa-ma cu "jurnalistii". ar manca si gura lor o paine
    13 25
  • Yuppy! The best or nothing:))
    1 14
  • interesant, micul S a castigat un premiu :) , or fi vazut aia ceva la masinuta aia

    .. si a declansat ura "clientilor" romani :))))
    12 4
  • LauCalin
    Ca sa vezi, nu a fost nici Mazda 6, nici un Renault, nici un BMW. In sfarsit castiga si Mercedes acest premiu. Si pe mine asta ma bucura. Cine cunoaste masina asta va intelege de ce. Cine nu, va fi un frustrat cum ca e naspa ca e prea scumpa si de ce castiga daca nu ti-o permiti.
    Intrebare pentru @Pavl, de unde ai tu exemplul ca VW a cumparat voturile? Un link, ceva? Sau poate de-asta Passat a iesit pe 3.
    Si oricum o dai, este f mare lucru sa te clasezi in primii 3 la acest concurs. Asa ca personal ii felicit pe toti si pentru mine toti sunt castigatori. Si uite inca o surpriza placuta de la Volvo. A cata oare de cand nu mai apartine de Ford?!
    8 5
  • @LauCalin si la toti muystii care o dat minus

    http://www.automarket.ro/stiri/adac-a-masluit-rezultatele-lui-vw-golf-la-titlul-masina-anului-in-54891.html
    7 13
  • nu stiu cine e @Pavl de la 17:53; nu suntem aceeasi.
    eu, cel care am reamintit scandalul VW, chiar posed o masina din grupul VAG si imi place, dar asta nu inseamna ca inchid ochii la "neprihanirea" nemtilor
    1 10
  • 75 de jurnalisti din intreaga lume care nu au avut in preferinte nici un model Asiatic. E clar : si astia au fost mituiti de catre nemti.
    6 2
  • Automotive
    @Pavl :))) Mai citeste si tu despre noul C si pe alte site-uri/reviste de specialitate, teste, pareri ale posesorilor etc...chestii d'astea care valoreaza mai mult atunci cand vrei sa-ti achizitionezi o masina... Vezi ca nu sunt in romana, asadar invata o limba straina si poti ajunge departe :) Succes!
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru