Petter Solberg va concura în rallycross cu Citroen DS3

de Daniel Popescu
Joi, 31.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Petter Solberg va concura în două competiţii de rallycross cu Citroen DS3 în sezonul 2013, pe lângă o participare la X Games.

Vreau să mai devin o dată campion în carieră.

Petter Solberg
Campion WRC 2003
Petter Solberg a confirmat joi planurile pentru sezonul 2013 al sporturilor cu motor. După ce a fost nevoit să renunţe la cariera în Campionatul Mondial de Raliuri ca urmare a retragerii constructorului Ford, el a considerat că rallycross este cea mai bună alternativă, în special datorită faptului că va pilota o maşină aproapiată ca specificaţii cu cele din WRC.

Astfel, el va participa în Campionatul European FX desfăşurat sub egida FIA, dar şi în Statele Unite ale Americii în competiţia Global Rallycross, precum şi la X Games. Solberg nu va fi la prima experienţă în rallycross, întrucât a mai participat în astfel de competiţii la jumătatea anilor '90.

"Unde altundeva aş fi putut rămâne într-o competiţie cu maşini care sunt mai mult sau mai puţin asemănătoare cu cele de WRC, cu excepţia celor 300 de cai putere în plus, şi să am între cinci şi opt adversari în jurul meu? Vreau să mai devin o dată campion în carieră.

Sunt un om de spectacol şi vrea să fac ceva gălăgie. Rallycross mi se potriveşte perfect. În 1996, m-am gândit să rămân pe termen lung în European Rallycross, dar în cele din urmă am fost atras de raliuri", a declarat el.

Rallycross este o ramură a sporturilor cu motor care combină raliurile cu cursele de circuit, iar piloţii concurează pe circuite cu maşini de serie special pregătite. Solberg îşi va face prima apariţie în 2013 cu ocazia Raliului Suediei de la finalul săptămânii viitoare, când va participa la o clasă cu maşini istorice ce se desfăşoară în paralel cu etapa de WRC.

Via Petter Solberg

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru