Toyota ia în calcul sezonul 2017 pentru revenirea în WRC

de Daniel Popescu
Vineri, 31.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota va începe în luna martie testele cu Yaris WRC, însă va aştepta cel mai probabil până în 2017 să revină în Campionatul Mondial de Raliuri.

Esential 2017 este sezonul in care ar putea reveni Toyota in Campionatul Mondial de Raliuri
Toyota a anunţat în luna decembrie a anului trecut că este interesată să revină în Campionatul Mondial de Raliuri cu modelul Yaris WRC, fără însă să stabilească o dată concretă.

O decizie finală este încă departe de a fi luată, însă un purtător de cuvânt al constructorului japonez a dezvăluit că revenirea ar putea avea loc cel mai probabil în sezonul 2017, atunci când va intra în vigoare un nou regulament tehnic.

"Construim maşina pe baza actualului regulament, dar numai pentru a căpăta experienţă. În acest moment nu intenţionăm să folosim maşina în 2015, ar fi mult prea devreme. Este mult mai probabil să aşteptăm următoarea generaţie a regulamentului WRC, care cred că va apărea în 2017", a declarat el pentru publicaţia britanică Autosport.

Este mult mai probabil să aşteptăm următoarea generaţie a regulamentului WRC, care cred că va apărea în 2017.

Purtator de cuvant
Toyota
Citroen, Volkswagen şi M-Sport au decis în luna noiembrie îngheţarea regulamentului tehnic în WRC până la sfârşitul sezonului 2016, iar Toyota consideră că ar fi dezavantajată să revină în WRC înainte de schimbarea regulilor.

"Nu prea are sens pentru noi să aducem o maşină anul viitor sau în 2016 într-un campionat în care să aibă o viaţă de unul sau doi ani şi unde va concura împotriva unor constructori care au avut mult timp la dispoziţie pentru a se mula pe acest regulament.

Cred că este mai bine să aşteptăm şi să pregătim maşina pentru noul regulament", a adăugat el.

Toyota va începe în luna martie testele cu modelul Yaris WRC construit la fabrica de la Koln, iar la volanul maşinii se va afla Stephane Sarrazin, unul dintre piloţii echipei care concurează în Campionatul Mondial de Anduranţa.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru