Am dat peste concluziile unui studiu referitor la km parcurși în medie în Canada: ~15.000 anual și puțin peste în State.
NU scrie nicăieri că trebuie împărțite la zile aceste distanțe sau în câte vacanțe lungi au fost atinse, minciună e presupunerea că se fac zilnic puțini km.
Iar dacă ne raportăm la realitatea densității crescute a populației și a transportului public specifice Europei, aș estima că este fix invers, principalele distanțe sunt parcurse în afara orașului de rezidență, în deplasări.
Ca de obicei ”contraargumentul” este exagerarea vădită cu cei 1000km. Personal nu fac frecvent distanțe așa lungi, dar la orice ieșire mai departe de 100-150 km (2-300 dus-întors!) nu am niciun stres că poate nu există punct de încărcare în zonă și nu-mi fac ruta în funcție de ele (deși benzinării sunt mai peste tot)!
Explică te rog majorității românilor, mari amatori de Grecia, câte ore de încărcare adaugă un XC30 la cei 840 de km ai unui drum București-Sarti de exemplu.
Cu aer condiționat și viteze decente pe autostradă, scumpa de electrică va necesita minim 2 reîncărcări, presupunând destule stații valide pe traseul ales.
Timpi morți, pauze forțate, o adevărată plăcere în vacanță.
Altul / același care distorsionează realitatea ca să-și laude electrocasnicele.
”99% din viata ne desfasuram in orase”: dacă ne raportăm la km, distanțele parcurse extraurban sunt mult mai mari, dar da, unii își iau mașini ca să fie văzuți stând în ele prin aglomerări urbane.
”Majoritatea nu fac [...] drumuri de 1000km. Iei un avion pt astfel de concedii indepartate”
Și aici se vede ipocrizia ipochimenilor care mor de grija planetei: te trimit la avion pentru un concediu mai lung dar ei sunt dispuși să dea cât pentru un apartament de 2 camere pentru o troacă bună doar de aglomerat orașele!
Și da, ”stai in cozi infernale cand te apropii de orase.” Asta dacă ești fericitul posesor al unei măgăoi cu 250 km autonomie reală, dependentă de prizele meteorice de pe DN-urile mari. Însă dacă ai o mașină clasică, ai parte de libertatea oricărui drum alternativ pe care-l pot alege cei ale căror trasee nu sunt dictate de prize sau Wa(r)ze.
Vă rog să nu mai încurajați exprimări incorecte deja răspândite.
https://vorbeste-romaneste.ro/greseala/de-calitate-sau-calitativ/
https://www.meditatiilaromana.ro/2022/10/26/adjectivul-calitativ-nu-inseamna-valoros/
https://opozitie.eu/2021/produse-calitative-sau-produse-de-calitate/
Până-n 2021 Dacia Dokker Stepway diesel costa în jur de 15.000 de euro.
Acum scrie pe ea Renault Kangoo, are 5 cai în plus și costă vreo 25.000.
Adică se pot lua două la preț de electrica asta ”utilitară”. Și pot fi folosite și la livrări mai lungi, nu numai local.
Ultimele comentarii
826 in total