Abandonul lui Marinescu în GP2, provocat de o pană

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 14.11.2011
Mihai Marinescu a dezvăluit că a abandonat în cursa de duminică de GP2 din cauza unei pene suferite la pneul stânga-spate.

Mihai Marinescu a abandonat în cursa demonstrativă de duminică din competiţia GP2 ce a avut loc în Abu Dhabi, după ce a pierdut controlul volanului şi s-a izbit cu putere de glisierele de protecţie de pe marginea circuitului Yas Marina.

Braşoveanul în vârstă de 22 de ani a dezvăluit însă că accidentul nu a fost provocat de o greşeală personală, aşa cum s-a crezut iniţial după reluările TV, ci de o pană la pneul stânga-spate. Defecţiunea a survenit imediat după start, când românul a fost atins de un pilot rival, însă cauciucul a cedat abia în turul 10 al cursei, când pilotul nu a mai avut nicio şansă să controleze monopostul.

În ciuda deznodământului mai puţin fericit, Marinescu este mulţumit de parcursul din cele două curse de GP2 de la Abu Dhabi, după ce pe prima a încheiat-o pe locul 17. De altfel, el consideră că şi-a demonstrat calităţile şi că merită să concureze în GP2 în sezonul 2012.

"Mă bucur foarte tare că am putut să pilotez un monopost de GP2.

Este un pas extrem de important în cariera mea mai ales acum după ce am confirmat că locul meu este în acest campionat. M-am simţit confortabil în maşină încă de când m-am urcat în ea pentru reglarea scaunului şi m-a surprins sistemul de frânare şi aerodinamica."

"Această maşină are o forţă de apăsare incredibilă comparativ cu monoposturile pe care le-am pilotat până acum. A fost foarte greu însă să învăţăm, într-un weekend de cursă, o maşină al cărei management este ca cel al monopostului de Formula 1. Le mulţumesc tuturor celor care m-au sprijinit pentru a putea participa la Marele Premiu al Emiratelor Arabe Unite în finala sezonului de GP2”, a declarat el într-un comunicat de presă.

În prezent, braşoveanul nu ştie în ce competiţie va participa în sezonul 2012, însă speră să obţină un loc în GP2 sau în World Series by Renault. În acest sezon, Marinescu a concurat în Formula 2, competiţie în care a obţinut o victorie la Monza şi alte trei podiumuri pe circuitele Red Bull Ring şi Barcelona.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru