Alesi nu crede că pneurile vor influenţa lupta pentru titlu

de Daniel Popescu
Luni, 08.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jean Alesi susţine că cea mai bună echipă va deveni campioană în acest sezon indiferent de modul în care se înţelege cu noile pneuri Pirelli.

Compoziţia mai moale a noilor pneuri furnizate de Pirelli şi degradarea semnificativă a acestora a determinat echipe precum Red Bull Racing şi Mercedes să solicite o revenire la cauciucurile utilizate anul trecut.

Pirelli a exclus însă orice modificare înainte de Marele Premiu al Spaniei şi în absenţa unui acord unanim al echipelor, iar fostul pilot Jean Alesi, în prezent ambasador Pirelli, nu crede că titlul mondial va fi decisiv de pneuri.

"Un lucru care nu se schimbă deloc este că cele mai bune echipe vor avea întotdeauna cel mai mare succes. Aşa că nu există niciun motiv de nemulţumire, pentru că aşa s-a întâmplat aproape întotdeauna, indiferent care au fost regulamentele", a declarat francezul.

Urmareste Automarket
Mai mulţi piloţi de top, printre care şi Mark Webber, au acuzat că nu pot concura la capacitate maximă din cauza degradării rapide a pneurilor, însă Alesi susţine că această situaţie este una cu caracter permanent în Formula 1.

"Piloţii trebuie să găsească cel mai bun compromis între performanţă şi degradare, adică exact ceea ce s-a întâmplat întotdeauna în Formula 1.

Pe parcursul carierei mele am concurat cu numeroase regulamente şi numeroşi furnizori de pneuri, chiar şi în era cauciucurilor de calificări. Pirelli este compania care a furnizat cel mai bun spectacol pentru fani, iar până acum am avut două curse fantastice. Exact aceasta a fost solicitarea, iar în opinia mea este exact ce are nevoie sportul", a mai precizat el.

Via Autosport

Comentarii (1)

  • De acord,insa...
    Spectacolul in detrimentul performantei,poate parea ok,insa...e un spectacol la `cacialma` .
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru