Alguersuari: "Am invatat foarte mult dupa duelul cu Schumacher"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 01.04.2010
Jaime Alguersuari sustine ca a capatat experienta de pe urma duelului cu Michael Schumacher din timpul Marelui Premiu al Australiei.

Jaime Alguersuari l-a tinut in spate pe Michael Schumacher timp de 34 de tururi dintre cele 49 ale Marelui Premiu al Australiei, pilotul echipei Mercedes GP reusind in extremis sa treaca de spaniol la capatul unui duel roata la roata.

Dupa ce a pierdut pozitia in fata lui Schumacher, Alguersuari a ratat prezenta in puncte, insa spaniolul sustine ca nu este dezamagit, intrucat a capatat foarte multa experienta in gestionarea pneurilor.

"Schumacher mi-a luat un punct, dar mi-a oferit mult mai mult fara sa realizeze. M-a fortat sa inteleg mai bine pneurile. Daca le-as fi gestionat mai bine, as fi facut o singura oprire la boxe si sunt sigur ca as fi fost capabil sa termin in puncte. Totusi, am realizat ca foarte curand voi fi capabil sa gestionez mai bine pneurile, in special pe cele soft. Cu cele hard am inceput sa fiu la nivelul maxim de performanta, chiar daca trebuie sa le mentin la capacitate maxima mai mult timp", a declarat cel mai tanar pilot prezent pe grila de start a Formulei 1.

Alguersuari a explicat si modul in care a pierdut atat locul in fata lui Schumacher, cat si pozitia in fata lui Pedro de la Rosa, care a reusit la randul sau sa il devanseze pe pilotul Scuderiei Toro Rosso.

"Am ajuns in spatele lui de la Rosa, care deja nu mai avea pneuri, dar nu a fost usor sa il depasesc, iar cursa era spre final.

Am iesit usor in decor intr-un viraj in cautarea unui spatiu mai mare pentru a-l depasi pe de la Rosa, iar Schumacher a profitat. M-am apropiat de el, l-am impins spre exterior, roata la roata, dar in urmatorul viraj a avut avantaj si nu am putut rezista. Pana la urma, dupa doua ore, de la Rosa, Schumacher si eu meritam punctul, toti trei", a mai precizat el.

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • j_aime
    34 din 49
    Nu-ti trebuie 7titluri sa fii ,,la respect" 34 de tururi in spatele unui ,,manz"!
    3 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru