Alonso a câştigat Marele Premiu al Germaniei!

de Daniel Popescu
Duminica, 22.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso a câştigat la Hockenheim după ce a reuşit să le ţină piept succesiv lui Sebastian Vettel şi Jenson Button pe tot parcursul cursei.

Esential 3 este numarul de victorii obtinute de Alonso in primele 10 curse ale sezonului
68 de puncte dintr-un maxim posibil de 75 a castigat Alonso in ultimele trei curse
34 de puncte este avansul pe care il are Alonso in fata lui Mark Webber dupa victoria de la Hockenheim
Fernando Alonso a obţinut duminică pe circuitul de la Hockenheim a doua victorie în ultimele trei curse după ce a fost lider pe tot parcursul celor 67 de tururi. Totuşi, pilotul Scuderiei Ferrari nu a avut parte de o cursă uşoară, întrucât nu a reuşit să se distanţeze la mai mult de două secunde în faţa lui Sebastian Vettel şi, mai apoi, a lui Jenson Button. Cei trei rivali au mizat pe strategii identice cu două opriri la boxe, iar spaniolul a reuşit să controleze cursa în ciuda unor mici probleme spre final la sistemul KERS.

Lupta pentru locul doi a fost de departe mult mai spectaculoasă şi a fost câştigată în cele din urmă cu mari emoţii de Vettel. Pilotul echipei Red Bull a fost depăşit de Button după ultima intrare la boxe, însă în ultimele tururi britanicul a încetinit vizibil ritmul şi i-a permis germanului să-şi recupereze poziţia. Depăşirea a fost însă efectuată prin exteriorul pistei, ceea ce ar putea atrage atenţia comisarilor de cursa cu privire la legalitatea acesteia.

UPDATE: Vettel a fost penalizat cu 20 de secunde în clasamentul cursei şi a coborât pe locul cinci.

Button a fost astfel nevoit să se mulţumească doar cu locul trei, însă performanţa rămâne una remarcabilă în condiţiile în care a început de pe locul 6. Britanicul i-a depăşit succesiv pe Pastor Maldonado, Nico Hulkenberg şi Michael Schumacher în primele 11 tururi pentru a ajunge pe ultima treaptă a podiumului.

Coechipierul său Lewis Hamilton a avut în schimb o cursă de coşmar la aniversarea a 100 de Mari Premii în Formula 1, fiind nevoit să abandoneze în turul 58 din cauza unor defecţiuni tehnice. Plecat de pe locul al şaptelea, britanicul a intrat la boxe în primul tur din cauza unei pene la pneul stânga-spate, iar ulterior nu a reuşit să progreseze decât până pe locul 16.

Dacă voia să fie rapid, Hamilton ar fi trebuit să încetinească pentru a-şi crea o distanţă mai mare, nu să deranjeze liderii cursei

Sebastian Vettel
Pilot Red Bull
El a ţinut însă capul de afiş după ce a fost ajuns din urmă cu un tur de Alonso şi Vettel, întrucât a profitat de ritmul mai bun pentru a-l depăşi la rândul său pe Vettel.
Agresivitatea lui Hamilton, perfect regulamentară, l-a ajutat indirect pe Button să-l depăşească pe Vettel la a doua oprire la boxe.

Kimi Raikkonen a salvat o sesiune de calificări modestă şi a recuperat şase poziţii pentru a termina pe locul patru, după ce a optat pentru o strategie uşor diferită şi i-a depăşit pe Maldonado şi Webber la prima intrare la boxe, iar apoi pe Nico Hulkenberg şi Michael Schumacher.

Acesta din urmă a ratat o nouă oportunitate de a termina pe podium, ocupând în final doar locul şapte după ce a fost depăşit şi de cei doi piloţi ai echipei Sauber, Kamui Kobayashi şi Sergio Perez, care au terminat pe cinci şi, respectiv, şase.

Nu mă pricep la politică, dar un monopost italian dezvoltat de un grec şi pilotat de un spaniol a câştigat în Germania!

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Webber a terminat pe locul opt, acelaşi de pe care a început cursa, şi a fost urmat de Hulkenberg şi Rosberg, ultimul reuşind să recupereze nu mai puţin de 11 poziţii în drumul spre unicul punct acordat pentru poziţia a 10-a datorită unei strategii diferite, fiind unul dintre puţinii piloţi care a început cursa cu pneuri medium.

Alţi piloţi de top au avut parte de curse dezamăgitoare: Felipe Massa a terminat pe 12, în timp ce Romain Grosjean a ocupat doar locul 18 după ce a intrat la boxe încă din primele tururi.

Hamilton a fost singurul pilot care a abandonat, în timp ce Schumacher s-a consolat cu stabilirea celui mai bun timp în cursă, după ce a fost cronometrat cu 1:18.725 în turul 57.

Germania - Rezultate cursă:

 1.  Alonso        Ferrari                    1h31:05.862
 2.  Vettel        Red Bull-Renault           +     3.732
 3.  Button        McLaren-Mercedes           +     6.949
 4.  Raikkonen     Lotus-Renault              +    16.409
 5.  Kobayashi     Sauber-Ferrari             +    21.925
 6.  Perez         Sauber-Ferrari             +    27.896
 7.  Schumacher    Mercedes                   +    28.960
 8.  Webber        Red Bull-Renault           +    46.900
 9.  Hulkenberg    Force India-Mercedes       +    48.100
10.  Rosberg       Mercedes                   +    48.800
11.  Di Resta      Force India-Mercedes       +    59.200
12. 
Ricciardo Toro Rosso-Ferrari + 1:11.400 13. Massa Ferrari + 1:16.800 14. Vergne Toro Rosso-Ferrari + 1:16.900 15. Maldonado Williams-Renault + 1 lap 16. Petrov Caterham-Renault + 1 lap 17. Senna Williams-Renault + 1 lap 18. Grosjean Lotus-Renault + 1 lap 19. Kovalainen Caterham-Renault + 2 laps 20. Pic Marussia-Cosworth + 2 laps 21. De la Rosa HRT-Cosworth + 3 laps 22. Glock Marussia-Cosworth + 3 laps 23. Karthikeyan HRT-Cosworth + 3 laps Fastest lap: Schumacher, 1:18.275 Not classified/retirements: Driver Team On lap Hamilton McLaren-Mercedes 58 World Championship standings, round 10: Drivers: Constructors: 1. Alonso 154 1. Red Bull-Renault 238 2. Webber 120 2. Ferrari 177 3. Vettel 118 3. McLaren-Mercedes 157 4. Raikkonen 95 4. Lotus-Renault 156 5. Hamilton 92 5. Mercedes 105 6. Rosberg 76 6. Sauber-Ferrari 78 7. Button 65 7. Williams-Renault 47 8. Grosjean 61 8. Force India-Mercedes 46 9. Perez 47 9. Toro Rosso-Ferrari 6 10. Kobayashi 31 11. Maldonado 29 12. Schumacher 29 13. Di Resta 27 14. Massa 23 15. Hulkenberg 19 16. Senna 18 17. Vergne 4 18. Ricciardo 2

Comentarii (67)

  • Bravo Alonso!
    22 1
  • Simona
    Alonso = THE BEST !!!
    23 3
  • Simona
    pacaliciul v-a pacalit din nou :))
    13 8
  • daca nu era Hamilton atunci Alonso nu mai era invingator
    6 57
  • eL Magico
    Bravo...Bravooooooo...no coment ...doar talent si daruire ..multumim F
    Alonso ...multumim Ferrari..Esti El Magico.
    45 9
  • adrian
    @andrei_11
    invata romaneste sa pricepem si noi ce vrei sa zici
    12 4
  • Com'e' bello sentire l'Inno di Mameli - Fratelli d'Italia! :)
    FORZA FERRARI!
    36 5
  • Felicitari Alonso, felicitari Ferrari !!!
    38 2
  • guarino
    Nos reunimos en el circuito de Hungaroring1 BRAVo ALONSO!Nr.1
    14 2
  • Incredibili pupincuristii astia de pe digitv.
    Daca si cand era depasit cu un tur de Alonso,inca il ridicau in slavi pe Hamilton,cred ca asta spune totul cine e preferatul lor,asta in cazul in care cineva mai avea dubii care ar fii ala...
    Nu am nimic cu Hamilton sau cu oricare alt pilot,imi plac toti si ii consideri mari talente,pentru ca altfel nu ar fii acolo dar e aberant comentariul celor doi cacaciosi...
    39 12
  • Vettel risca sa piarda podiumul cel putin daca cei de la FIA sunt si ei cinstiti macar odata.
    30 17
  • burzum
    Hamilton, shut up and drive... to the paddock!!! :))))))))))
    24 6
  • Da' in Canada nu mai era vorba de talent sau daruire? Sau in Australia, in China si in Bahrain??? Dupa Damon Hill si Hamilton,Alonso e cel mai slab campion mondial din toata istoria F1!
    4 49
  • "Coechipierul său Lewis Hamilton a avut în schimb o cursă de coşmar la aniversarea a 100 de Mari Premii în Formula 1, fiind nevoit să abandoneze în turul 58 din cauza unor defecţiuni tehnice"

    Hamilton nu a abandonat...s-a retras la boxe la ordinele echipei pt. a schimba cutia de viteze pt. Ungaria fara a primii o penalizare pe grila de start.
    30 12
  • O cursa un podium frumos,dar o cursa stricata de Hamilton!Rusine pentru ceea ce a facut !Comportamentul sau inca o data il duce cat mai departe de titulatura marilor campioni ai formula1 ,chiar de cea a marilor piloti si il aduce cat mai aproape de neprofesionism,de vesnica impulsivitate si asa zisa agresivitate !Asa ceva nu trebuia facut,mai ales ca stia ca Vettel conduce spre o victorie pe pamant natal, absolut dezgustator!Felictari lui Alonso,pe care sincer desi nu il sustin ca si pilot , a dat dovada de respect !felicitari si lui button, si nu in ultimul rand lui Sebastian Vettel,care a pilotat superb,iar victoria acasa nu este departe cu siguranta !
    25 29
  • cosmin
    pacat ca ferrari puncteaza la constructori printrun singur pilot felicitari alonsoai facut o cursa buna
    32 4
  • @Sebastian05
    Care e problema ta baiatule?
    14 17
  • Cat de spre cei de la Digi Sport la fel de dezgustatori cu comentariul lor ca si preferatul acestora!
    12 14
  • cea ce a facut hamilton a fost in interesul echipei si cred ca si weber ar fi facut la fel
    20 11
  • @Davidenko
    Care este problema ta ?Eu am postat un comentariu, simpla mea parere...daca te deranjeaza cele spuse de mine despre preferatul tau asta este altceva get it !si da stiu si engleza !
    13 10
  • guarino
    Remarcati declaratia lui ALONSO direct de pe PODIUM:
    Nu mă pricep la politică, dar un monopost italian dezvoltat de un grec şi pilotat de un spaniol a câştigat în Germania!
    Fernando Alonso
    Pilot Ferrari
    26 1
  • A2 Sebastian05
    "mai ales ca stia ca Vettel conduce spre o victorie pe pamant natal"
    Argumenteaza chestia asta,ca vad ca esti tare sigur ca de nu era Hamilton,Vettel ii depasea pe toti,asa,ca la gara...Ai cumva o legatura de la PC-ul tau cu informatiile inginerilor de la Red Bull de esti asa convins ca el castiga?
    Nu de alta dar mie unul mi se pare ca Alonso a gestionat foarte bine cursa asta si a condus-o de la inceput pana la sfarsit fara foarte multe probleme,chiar si cand urmaritorii lui erau la sub o secunda in urma sa...
    30 4
  • Daca tu crezi ca Vettel a pierdut cursa pt. ca a fost depasit de Hamilton atunci te-ai uitat la alta cursa....Hamilton n-a avut nici-o intentie sa-l incetineasca pe Vettel..s-a distanta imediat de el dupa ce la depasit.

    Nimic regulamentar in "unlapping".
    28 10
  • @klausnake
    Sunt de acord cu tine Alonso a gestionat foarte bine, tot ce am zis a fost ca el conducea spre , SPRE, o victorie cu tot respectul ce este asa greu de inteles ?
    4 11
  • @Davidenko
    Nu a pierdut cursa pentru ca a fost depasit de hamilton,doar a iesit pe locul 2!Oricum in fanatismul tau nu ai fi in stare sa recunosti ca hamilton a gresit, poti sa te alaturi celor de la digi sport ,fanaticii fanaticilor!Oricum bine ca ai cunostinte despre limba engleza ca romana ....
    10 16
  • Bai Sebastian05 si care e problema cu comentariul celor de la Digi ca nu le place de baby Vetell ca si tine?
    12 9
  • "Nu mă pricep la politică, dar un monopost italian dezvoltat de un grec şi pilotat de un spaniol a câştigat în Germania!"-interesant cele spuse! Concluzia: mai intai intre italian, grec si spaniol s-a creat o afinitate ce-a dus la formarea unui intreg (echipa Ferrari) dupa care intre echipa si circuit s-a produs o a 2-a afinitate ca intre lacat si cheia ce-l poate deschide ;) Rezultatul: victorie!
    17 3
  • Pai la cum o spui tu,denota ca esti convins ca el castiga daca nu se impiedica de Hamilton,desi aici trebuie sa fiu de acord cu Davidenko,Hamilton nu l-a incurcat cu nimic,inca s-a distantat foarte repede de Vettel dupa ce l-a depasit.
    Cred ca afirmatia ta ar trebui sa fie "spre o posibila victorie".
    Nu cumva asa ar suna mai corect?
    Cu acelasi respect! :D
    14 4
  • guarino
    ne intilnim la HUNGARORING in live!-oricum castiga tot ALONSO si acolo-e clar este cel mai in forma nu mai conteaza masina asa mult!
    10 5
  • Ferrari
    McLaren Mircea din 48 si HamHam, wherefore art thou?
    7 5
  • Cu ce a gresit Hamilton baiatule ca era mai rapid decat baby Vettel.
    8 6
  • Ai dreptate e greu sa recunosc ceva absurd si lipsit de sens. Cat despre comentatorii de la Digi nici nu-mi pasa de aia....e primul lor an cand comenteaza in Motorsport nu poti sa emiti pretentii de la ei.

    P.S Vreau sa-ti vad fata dupa ce Vettel primeste penalizarea pe care o merita.Probabil si atunci Button o sa fie vinovat nu?
    16 8
  • Am vrut sa fiu mai "taios"in legatura cu anumiti piloti,care,in disperarea lor au facut gesturi neputincioase:dat din maini,depasiri in afara circuitului...in fine m am dat de gol :P !Pana una alta nu trebuie sa uitam ca pneurile si in special vremea influenteaza cursa,insa,azi au fost conditii pentru mai multi piloti,cu aceeasi strategie.Azi Alonso a reusit ceea ce se astepta sa obtina si in cursa trecuta,de data asta nu s a mai culcat "pe o ureche",le a tinut piept la 3 (trei) campioni mondiali !!Sa nu fiu inteles gresit,poate si eu il "uram"acum cativa ani,eu mai putin ma "bat" in comentarii pt piloti,ei vin si pleaca,cu sau fara titluri mondiale,o echipa competitiva nu "sta"doar intr un pilot de "geniu".Uitati va la podiumul sezonului si mai ganditi va...nu va fi Ferarri cea mai buna masina,(sincer anul asta chiar nu stiu daca exista asa ceva),dar Alonso are MASINA LUI....cum a reusit...nu stiu,poate ca e situatia de la McLaren,stiluri de pilotaj diferite,(oricum,Masa a cam terminat "talentul"...cu parere de rau...),Alonso azi a facut fata tuturor,ce va urma....mai vedem,sunt multe de spus si nu vreau sa postez un roman despre F1.... :)) !
    23 3
  • Hai sa-ti mai expun un scenariu posibil:
    dupa ce Ham l-a depasit pe Vettel,daca Vettel se tine "plasa" in urma lui si mergea la aspiratie turul respectiv,apropiindu-se de Alonso si poate reusind sa-l depaseasca?
    La asta te-ai gandit?
    Cred ca in cazul de mai sus,la ora asta ii compuneai ode de lauda lui Hamilton,nu-i asa?
    Peace!
    10 3
  • mobius
    Bravo Alonso si Ferrari. Desi atat RBR cat si McLaren au inca monoposturi mai rapide decat Ferrari cei din urma au facut totusi progrese remarcabile venind in ce priveste viteza monopostului foarte aproape de ei. Sunt bucuros ca Alonso a mai facut un pas spre castigarea titlului.
    17 4
  • Ok spre o posibila victorie !
    Si chiar daca s-a distantat, la momentul respectiv era mai putin de o secunda intre Vettel si alonso, iar dupa, mai mult de doua secunde, ok poate sa zicem nu ar fi castigat, dar tot nu cred ca ceea ce a facut hamilton a fost frumos, iar oricum acest pilot nu este la prima sa lipsa de fair-play deci ...
    8 6
  • guarino
    Se cearta REBULII cu MClarenii....hai putin respect locul 1 este ALONSO! ha..ha liniste sa ne savuram victoria!
    16 2
  • Vettel marita o penalizare dar fiind acasa si findca se numesc Red Bull putin probabil sa se intample asta.
    12 4
  • @ Sebastian,ti-am scris mai sus un scenariu posibil.
    OK,nu-l placi pe Hamilton,nici eu nu sunt fanul lui dar il consider un castig pentru orice cursa la care participa,chiar si atunci cand greseste,pentru ca e si el om,la urma urmei.Deci hai sa nu-l mai blamam atata,fara el,cred ca F1 ar fii un pic mai plictisitoare,sa fiu sincer.
    Iar campionatul e departe de a se fii terminat,deci inca e destul timp ca cel putin o parte din pilotii aflati in frunte sa termine pe primul loc la general,la sfarsitul lui.
    Deci strange din dinti,strange-i pumnii lui Vettel daca el e preferatul tau si cine e cel mai bun,sa castige!
    6 4
  • DOMNILOR... BRAVO FERRARI,BRAVO MC LAREN SI MAI LASATI L PE SEBASTIAN05 IN PACE,ARE DOAR 17 ANI,PUTINA INTELEGERE VA ROG ;))))
    15 6
  • La cat il ridica in slavi be baby Vettel cred ca e fan lui.
    4 5
  • @mobius

    Cei de la Ferrari inteleg mai bine comportamentul pneurilor decat McLaren & RedBull....un lucru care le-a dat batai de cap anul trecut mai ales pe pneurile Hard.
    Cred ca e corect sa spunem ca Fernando are o masina capabila pt. lupta la titlu in sezonul acesta.

    @Sebastian
    Kubica Brazilia 2008 si el e lipsit de fair-play ?
    Fiecare are drepturi egale pe circuit.
    7 4
  • @davidenko Sunt la al doilea an de comentat si cred ca, comentariul tau nu se putea reduce decat la ceva personal intr-un final !
    @laurentiu Multumesc ca esti deontologul neamului si ai un comentariu zen si pacifist menit bineinteles sa te ridice deasupra tuturor asa zisilor simpli comentatori de pe acest simplu site,iar masina lui alonso multumiri lui Massa if you know what i mean !!
    @klausnake in nici un caz ode !Nu ar fi avut cum sa fie mai rapid.hamilton abea incaltase pneurile si oricum el nu avea ce sa caute acolo !Pace in lume tuturor fluturasilor !
    3 7
  • Hamilton a facut o mare greseala prin acea manevra deoarece astfel ia permis lui Alonso sa se departeze si mai mult in clasamentul general la piloti...daca cistiga Vettel nu era sa fie asa mare diferenta de puncte lucru ce era sai fie convenabila si lui Hamilton
    3 8
  • @Klausnake
    Felicitari sincer ai tot respectul meu !
    si domnul cu varsta nu cred ca ma cunosti personal daca acolo scria ca sunt zana maseluta tu ma credeai ?
    5 3
  • si sincer daca nu era sa fie Hamilton in F1 era sa fie un sport mai cinstit si mult mai frumos...el a demonstrat de nenumarate ori ca este extrem de agresiv si ca nu-si merita locul in F1...cind la depasit Hamilton pe Rosberg cu monopostul in totalitate inafara pistei nu a primit nici o penalizare dar acum cind Vettel a esit mult mai putin decit el repede "sa i se acorde 20s penalizare"....asta da "dreptate"
    5 8
  • "Nu ar fi avut cum sa fie mai rapid." Pai imaginile de la cursa te contrazic,daca nu era mai rapid nu prea vad cum il putea depasi.
    Sau chiar ai vazut alta cursa?
    Iar locul pe pista il au toti cei aliniati la start,ca de aia sunt acolo.Si asa cum nu consider ca Maldonado trebuia sa nu incerce sa-l depaseasca pe Hamilton atunci cand nici Hamilton nu a vrut sa cedeze desi era mai lent si numai bine s-au ales cu un minunat acrosaj,tot asa nu pot avea pretentia ca cineva sa se dea la o parte sau sa nu depaseasca pe altcineva,chiar de ar fii Vettelt,Shumacher sau oricare altul.Am mai zis,acolo toti vor sa castige,nu au venit doar sa faca act de prezenta.
    6 2
  • Revin...lupta pentru titlu...orice e posibil,probabil la constructori vor fi cei cu bautura pentru "dizolvat ficatul",la piloti....abia astept sa vad urmatoarele curse,majoritatea vor lucra in pauza de 5 saptamani si...pot fi surprize mari.Imi pare rau de Raikonen,poate reuseste pana la urma,e un pilot aparte,fara indoiala!Pana acum,fara a fi subiectiv,Alonso e "omul" campionatului 2012...pana acum ;) !
    13 1
  • Ok fiecare cu parerea lui !hamilton trebuia sa fie la coada, acolo unde ii era locul in cursa de astazi(parerea mea ).cat despre cat de frumoasa este formula 1 cu hamilton eu as spune felcitari lui perez care dupa ce a plecat de pe 17 a ajuns pe 6 facand foarte multe depasiri frumoase si spectaculoase !iar la finalul cursei singurul care a avut de pierdut a fost tot hamilton soo chill !
    4 5
  • @Andrei
    Cred ca ar fii cazul sa vezi cateva campionate mai vechi din F1.
    Daca le cauti,gasesti retrospective la unele din ele pe torrenti.
    Te asigur ca acum 20-25 de ani Hamilton ar fii fost un pisoias pe langa cum se pilota atunci,ma refer la agresivitate.
    Sa fiu sincer,sunt de acord cu Villeneuve,chiar nu cred ca e cazul sa transforme astia tot F1-ul intr-un sport de domnisoare,chiar daca se tot incearca aducerea unui pilot de sex feminin... :D
    De fapt sa fiu mai sincer,eu preferam periaoda aia cand atacai pe unde vroiai,te aparai cum vroiai,nu ca nu ai voie sa schimbi directia de mai mult de doua ori si chestii de gen;da,sunt de acor,de cand e regula asta poate e mai mult spectacol dar parca e mai fals.
    8 1
  • @andrei_11
    In urma acelui incident FIA a revizuit regulamentul privind depasirile in afara circuitului
    3 3
  • @Sebastian05 Inteleg ca Vettel e favoritul tau dar de aici pana sa spui ca daca nu era Hamilton trecea de toti ca in gara e departe de adevar.Button cu DRS atata tururi n-a putut sa treaca.
    10 4
  • @IO
    mai citeste o data ceea ce am scris !Daca Vettel este favoritul meu asta nu inseamna ca nu ii respect pe ceilalti.Am si spus felicitari lui alonso pentru modestia,fair-play ul ,respectul de care da dovada on si off track !As fi vrut sa ii fi auzit pe sustinatorii lui hamilton(inclusiv digi sport ) ce ar fi zis daca altcineva ar fi facut aceasta "manevra" impotriva lui hamilton !
    4 7
  • OK si chiar daca comentatori digi sport sunt fanii Hamilton pe mine personal nu ma intereseaza eu ma uit la cursa si atat.
    6 4
  • gigi mexic
    Alonso isi arata clasa din nou! Este cu siguranta cel mai complet pilot la ora actuala. In ceea ce priveste situatia lui hamilton cu vettel si in general intr o cursa eu cred ca DRS ul ar trebui sa ai voie sa il folosesti numai in lupta cu adversarul direct. Sa fie interzis sa activezi DRS cand depasesti un pilot intarziat sau in cazul lui Hamilton cand ai un pilot care e in fata ta cu un tur.
    9 3
  • O cursa frumoasa si ma bucur pentru Button ca si-a revenit dar si pentru Raikkonen care este fara doar si poate un mare pilot.Alonso a aratat inca o data ca stie cum sa se descurce in situatii mai grele si este un pilot greu de depasit atunci cand are o masina competitiva.Daca va castiga si in Ungaria va fi greu de batut anul acesta.Sa asteptam inca o sapramana si vom vedea exact ce se va intampla.Toate cele bune va doresc la toti pasionatii de formula 1.
    14 1
  • @Sebastian05
    Kubica la depasit pe Hamilton in Brazilia 2008 cand era cu un tur in urma si dupa a pierdut o pozitie in fata lui Vettel.

    Discutie incheiata....nu isi are rostul.
    2 6
  • 04 TEO
    Bravo Alonso felicitari.I-mi pare rau pt.Massa.
    9 3
  • @IO
    Nu te deranjeaza pentru ca esti suporterul lui hamilton, dar sincer este chiar deranjant!Sa asteptam cursa din Ungaria,care sper sa fie una mai frumoasa sau de fapt una cu mai mult fair-play !Numai bine tuturor iubitorilor de formula 1,indifirent de preferat sau alte relativitati !
    3 4
  • Daca chiar vrei sa stii sunt fan Ferrari mai bine zis Alonso.
    8 1
  • EPICA declaratia lui ALONSO direct de pe PODIUM:
    Nu mă pricep la politică, dar un monopost italian dezvoltat de un grec şi pilotat de un spaniol a câştigat în Germania!
    Fernando Alonso
    11 2
  • Davidenko zici ca dupa acea cursa FIA a modificat regulamentul...fie si asa dar dece atunci comisarii de cursa au analizat acea depasire si pe urma sa hotarit sa nu sa se aplice nici o penalizare....daca ar fi sa ne gindim logic daca acea depasire era regulamentara atunci nici nu trebuia sa se mai discute pe acea tema
    0 5
  • Felitari Alonso, bravo Ferrari pentru o masina competitiva(totusi, ma mir ce face, sau mai bine zic nu face, Massa).
    Sincer il felicit si pe Hamilton, a facut faza cursei, macar atat a ramas si el dupa grand prix asta, dupa mine a procedat perfect regulamentar.
    7 3
  • phlorin81
    @fanilor F1

    Vettel a primit o penalizare de 20 de secunde...
    http://www.formula1.com/news/headlines/2012/7/13629.html
    4 4
  • Concluziile mele dupa week-end-ul german, sarind peste teoriile absurde inaintate de Patrik Florin care nu-l suporta pe Vettel si prin prisma acestei antipatii vede orice pilot mai bun decat germanul, ar fi:
    Alonso a facut o cursa tactica inteligenta ajutat cu brio de echipa; victoria a fost decisa la start.
    Vettel nu putea spera la mai mult de locul 2 din cauza vitezei foarte reduse pe zona DRS-308-309 cu DRS activ, masina Red Bull fiind dintre cele mai slabe la acest capitol si in consecinta una cu care greu se poate depasi( a se vedea si situatia lui Webber).
    Button se impaca mai bine cu noua masina infirmand teoriile conspiratiei inaintate de Flavius Maxim
    Kimi a facut cea mai frumoasa cursa dintre fruntasi, asta prin prisma depasirilor, daca pornea de pe 4-5 avand sanse la victori
    Sauber a mers excelent, fiind pestec Mercedes si cam pe acelasi palier cu Ferrari si RBR
    Schumi a terminat cam pe pozitia maxima pt masina Mercedes
    Webber a fost sters, in primul rand penalizat de neputinta masinii de a depasi datorata topspeed-ului foarte mic.
    Alonso are un avans linistitor, dar la Hungaroring se pot schimba multe prin prisma temp inalte; In 2010 Ferrari a mers bine pe Hockenheim si mai putin stralucit pe Hungaroring
    Favoritii la titlu par Alonso, Vettel, Webber, Hamilton, poate Button, cu Kimi in postura de "dark horse".
    P.S. Astept cu nerabdare evolutia lui Kimi la Spa
    P.S. Penalizarea lui Vettel a fost corecta conform literei regulamentului, dar depasirea lui Button a fost una frumoasa, care in trecut ar fi fost trecuta la depasiri clasice
    7 0
  • Monopostul Ferrari a stat bine pe zona DRS, atingand 303-304km/h fara DRS si vreo 318km/h cu sitemul activat
    8 1
  • Mi se pare mie sau duminica urmatoare chiar e ziua de nastere a lui Alonso? Sa vedem ce-o sa faca pe circuit de ziua lui :D Nici nu va mai zic care ar fi cel mai frumos cadou pentru el...
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru