Alonso a câştigat Marele Premiu al Malaysiei!

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 25.03.2012
Fernando Alonso a câştigat la Sepang după ce a profitat de ploaia din startul cursei şi de o greşeală de pilotaj a lui Sergio Perez, care a demonstrat că putea obţine o victorie istorică pentru Sauber.

Fernando Alonso a obţinut o victorie nesperată pentru Ferrari în Marele Premiu al Malaysiei, în ciuda faptului că Scuderia nu deţine încă un monopost competitiv.

Plecat doar de pe locul opt al grilei de start, dublul campion mondial a profitat la maxim de ploaia care a afectat circuitul la startul cursei, însă victoria sa a fost ameninţată în a doua jumătate a cursei de Sergio Perez.

Mexicanul a terminat pe locul doi o cursă în care l-a urmărit permanent pe Alonso, însă nu a mai apucat să-l atace după ce a ieşit uşor în decor în momentul în care mai avea de recuperat mai puţin de o secundă.

Perez a ratat astfel obţinerea unei victorii istorice pentru Sauber, care nu a mai câştigat de la Marele Premiu al Canadei din 2008, când Robert Kubica aducea victoria pentru echipa de la Hinwil.

Modul în care Perez a ieşit în decor va naşte însă numeroase speculaţii ca urmare a faptului că Sauber utilizează motoare Ferrari, iar pilotul mexican face parte din Academia de PIloţi Ferrari şi este considerat viitorul injlocuitor al lui Felipe Massa.

La fel ca şi în urmă cu trei ani, Marele Premiu al Malaysiei a fost unul plin de evenimente din cauza ploilor puternice care au afectat circuitul chiar la startul cursei. Aproape toţi piloţii au optat la start pentru pneuri intermediare, însă au fost nevoiţi să facă o vizită la standuri pentru pneuri de ploaie după numai câteva tururi.

Eforturile lor s-au dovedit a fi în zadar în turul 7, atunci când organizatorii au decis să introducă Safety Car-ul pe circuit după o creştere în intensitate a ploii care a culminat cu o întrerupere a cursei timp de aproximativ o oră.

Principalii beneficiari ai ploii au fost Fernando Alonso şi Sergio Perez, care au urcat pe primele două poziţii după ce ambii piloţi McLaren au fost loviţi de probleme: Lewis Hamilton a pierdut timp preţios la schimbul de pneuri de după reluarea cursei, iar Jenson Button s-a acroşat cu monopostul HRT al lui Narain Karthikeyan şi a fost nevoit să schimbe nasul monopostului, coborând pe ultimele poziţii.

Retrogradat pe locul trei, Hamilton a fost în imposibilitatea de a se menţine în spatele lui Perez, însă i-a ţinut în spate pe Sebastian Vettel, Kimi Raikkonen şi Mark Webber. Piloţii de top şi-au păstrat confortabil poziţiile, însă această parte a cursei a fost animată de numeroasele recorduri pe tur stabilite de Perez şi de duelul dintre Button şi Felipe Massa din spatele plutonului.

Spre turul 40, piloţii din frunte au început treptat să efectueze a treia oprire la boxe, de data aceasta pentru pneurile slick, ca urmare a faptului că circuitul s-a uscat.

Întreaga atenţie s-a concentrat pe duelul dintre Alonso şi Perez, însă şi în restul plutonului s-au petrecut numeroase evenimente. Hamilton a urcat în cele din urmă pe ultima treaptă a podiumului, care a repetat astfel rezultatul de la Melbourne, nu înainte de a fi din nou întârziat la ultima oprire la boxe.

Campioana mondială Red Bull Racing s-a mulţumit cu un modest loc patru obţinut de Mark Webber, în condiţiile în care lui Sebastian Vettel a ieşit din zona punctelor după un acroşaj cu acelaşi Kartikeyan, iar ulterior i s-a solicitat în mod misterios să se retragă la boxe chiar în ultimul tur.

Abandonul germanului i-a permis astfel lui Kimi Raikkonen să termine pe locul cinci la volanul monopostului Lotus, în timp ce Williams a obţinut locul şase prin Bruno Senna. Echipa britanică a fost la un pas să puncteze cu ambii piloţi, însă Pastor Maldonado a abandonat în ultimul tur din cauza unor defecţiuni la motor.

În schimb, această performanţă a fost obţinută de Force India prin locurile şapte şi nouă ocupate de Paul di Resta şi Nico Hulkenberg. Un alt rezultat surprinzător a fost obţinut de Jean-Eric Vergne, care a terminat pe locul opt datorită faptului că nu a intrat la boxe pentru schimbul de pneuri înainte de intrarea Safety Car-ului pe circuit.

Ultimul punct pus în joc a fost obţinut de Michael Schumacher, care a ratat încă o dată oportunitatea de a obţine al 155-lea podium al carierei. Germanul s-a acroşat cu Romain Grosjean în primul tur, eveniment în urma căruia a coborât până pe locul 15, iar ulterior a progresat cinci locuri după o serie de probleme ale rivalilor din faţa sa. După numai două tururi, pilotul echipei Lotus a abandonat după ce a ieşit în decor.

Vettel a fost considerat clasat pe locul 11, în faţa lui Daniel Ricciardo şi a lui Nico Rosberg, în timp ce cuplul Button - Massa a încheiat pe 14 şi 15, la aproape un tur în spatele învingătorului.

Malaysia - Rezultate cursa:

 1.  Alonso        Ferrari                    2h44:51.812
 2.  Perez         Sauber-Ferrari             +     2.263
 3.  Hamilton      McLaren-Mercedes           +    14.591
 4. 
Webber Red Bull-Renault + 17.688 5. Raikkonen Lotus-Renault + 29.456 6. Senna Williams-Renault + 37.667 7. Di Resta Force India-Mercedes + 44.412 8. Vergne Toro Rosso-Ferrari + 46.985 9. Hulkenberg Force India-Mercedes + 47.892 10. Schumacher Mercedes + 49.996 11. Vettel Red Bull-Renault + 1:15.527 12. Ricciardo Toro Rosso-Ferrari + 1:16.800 13. Rosberg Mercedes + 1:18.500 14. Button McLaren-Mercedes + 1:19.700 15. Massa Ferrari + 1:39.300 16. Petrov Caterham-Renault + 1 lap 17. Glock Marussia-Cosworth + 1 lap 18. Kovalainen Caterham-Renault + 1 lap 19. Maldonado Williams-Renault + 2 laps 20. Pic Marussia-Cosworth + 2 laps 21. Karthikeyan HRT-Cosworth + 2 laps 22. De la Rosa HRT-Cosworth + 2 laps Fastest lap: Raikkonen, 1:40.722 Not classified/retirements: Driver Team On lap Kobayashi Sauber-Ferrari 47 Grosjean Lotus-Renault 4 World Championship standings, round 2: Drivers: Constructors: 1. Alonso 35 1. McLaren-Mercedes 55 2. Hamilton 30 2. Red Bull-Renault 42 3. Button 25 3. Ferrari 35 4. Webber 24 4. Sauber-Ferrari 30 5. Perez 22 5. Lotus-Renault 16 6. Vettel 18 6. Force India-Mercedes 9 7. Raikkonen 16 7. Williams-Renault 8 8. Senna 8 8. Toro Rosso-Ferrari 6 9. Kobayashi 8 9. Mercedes 1 10. Di Resta 7 11. Vergne 4 12. Hulkenberg 2 13. Ricciardo 2 14. Schumacher 1

Comentarii (98)

  • hehehe
    Alonso, Perez is faster than you!! Do you get the message?
    Alonso a inceput deja tratativele cu Santander ca sa NU mai vina Perez la Ferrari.....
    34 37
  • I lost my words! Cred ca orice fan Ferrari, printre care si eu, e bucuros insa si surprins. Dupa cursa asta ma rog sa ploua la fiecare cursa, poate asa mai castiga si cei de la Ferrari niste curse. :-)

    Una peste alta, eu am vazut cursa pe TF1 si dau dreptate unuia dintre comentatori...un mare merit il are si Alonso. Banuiesc ca asta e ultimul sezon a lui Massa la Ferrari.

    Felicitari lui Perez si echipei Sauber.
    54 7
  • Perez
    daca vine Perez la Ferrari il baga in buzunar pe Alonso.
    33 37
  • phlorin81
    Alonso No.1
    Magico Magico.... Bravo Bravissimo.....
    33 19
  • STK F1
    Deosebita cursa. Ploaia este mereu condimentul "secret" intr-o cursa fe Formula 1. Din ce in ce mai greu de facut echipele in F1Champ.
    17 2
  • hellboy
    O cursa nebuna
    Asa cum ne-am obisnuit la Sepang, am avut parte de o cursa nebuna.
    Sunt fan Ferrari, dar nu as fi pariat un leu pt broscari, care, curios sau nu, printr-un concurs de imprejurari, au reusit imposibilul (victorie cu o masina de mijlocul clasamentului).
    Cei mai mari perdanti ii vad pe cei de la McLaren care au, dupa mine cea mai competitiva masina atat in calificari cat si in cursa.
    Felicitari sincere lui Perez, care spun eu ca merita sa castige.
    Dezamagire totala din partea lui Mercedes.... au o masina buna in calificari, dar jalnica in cursa.
    Marii perdanti > Button si Schumi.
    Nu stiu ce s-a intamplat cu Vettel (fani Vettel, nu va suparati, dar cu o masina mai slabuta, Vettel greseste) care cam incepe sa clacheze fiind cam batut la Webber.
    45 4
  • darkenergy
    @BlueEnergy
    da, se pare ca le prieste celor de la ferrari cursele reci si ude. Totusi a fost si mult noroc, Hamilton intrand cu un tur mai tarziu + problema de la pit. Altfel era cursa lui. Si daca "norocul tine cu cel mai bun", ei bine Alonso are cam rar noroc, daca pricepi unde bat ...
    In general Hamilton se vede ca merge pe campionat, a fost foarte multumit sa se claseze in fata lui Button, asta fiind de fapt obiectivul.
    11 16
  • Mercedes AMG
    Penibili!
    40 14
  • cosmin
    cu aceasta prestatie perez sia asigurat locul la ferrari i 2013 bravo alonso ai aratat si de aceasta data de ce esti in stare
    32 5
  • @helboy
    ferrari nu e de mijlocul clasamentului. In regim de cursa este peste Lotus si Mercedes si poate si RBR. Pe ploaie e chiar cea mai buna.
    16 23
  • hellboy
    @cosmin
    Nu cred ca a spus cineva ca Alfonso e rau, dar ... sa fim seriosi ca nici in cele mai perverse vise nu visa Alfonso sa castige.
    29 5
  • And so a feature new World Champion was born....De asta iubim Formula 1 (sau cel putin eu o iubesc)pentru curse nebune ca aceasta.Alonso va facut o Duminica mai placuta la fanii lui Ferrari.
    28 6
  • EneMihai
    INCREDIBIL!
    Nu sunt fan inrait Ferrari...insa pilotii mei favoriti sunt Alonso,Button(ghinionist in aceasta cursa) si Raikonen!Ma uit de ani buni la Formula 1 si sunt uimit!Alonso a reusit imposibilul ca sa zicem asa!Ma intreb cum ar arata echipa Ferrari cu Perez in locul lui Massa si cu o masina mai competitiva!Felicitari Alonso,felicitari Perez,felicitari Hamilton si felicitari Raikkonen!!Ice Man incepe sa-si revina!Astept un podium de la el in viitor!
    40 3
  • Spectacol!!!!
    Felicitari Perez!!!!! Felicitari Alonso,a scos mai mult decat se putea din monopostul ala.Talent,talent,talent!!!! Si acum vine intrebare: unde este "cel mai talentat" pilot Vettel???
    32 13
  • f1
    cine a facut cel mai rapid tur
    2 2
  • perez
    ....cu aceasta prestatie Perez niciodata nu va deveni un mare campion si daca va ajunge la ferrari, va fi locotenentul perfect pt alonso.
    22 23
  • cosmin
    helboy
    muti spun ca alonso nui de ferrari dar din ce se vede el trage echipa dupa el pacat ca nu are o echipa atat de buna ca pe vremea lui schumacher
    27 3
  • greseli in articol
    "în condiţiile în care lui Sebastian Vettel i s-a solicitat în mod misterios să revină la boxe şi să abandoneze în ultimul tur al cursei, în ciuda faptului că în acel moment concura pe locul patru" ERA PE 12 dupa Schumi...

    "Germanul s-a acroşat cu Romain Grosjean în primul tur, eveniment în urma căruia a coborât până pe locul 15" - aici vb de Schumi...si NU s-a acrosat cu tampitul ala ci A FOST acrosat.
    31 0
  • Felicitari Alonso
    Alonso e un pilot cu foarte mult talent, din pacate nu il ajuta monopostul altfel iar baga pe toti in buzunar, in ultimele 2 curse a terminat pe locurile 5 respectiv 1 plecand de pe grila de start de pe locurile 8 respectiv 9 si asta cu o masina net inferioara celor de la McLaren, Mercedes, REDBULL, chiar si Sauber.
    21 8
  • pesso
    nicaieri weber il domina
    14 5
  • Bravo Alonso. Oricum proasta masina, daca mai erau 5 tururi Perez cred ca il intrecea.
    18 1
  • @Malaezia 2012
    looooooooooooool ce cursa nebuna! looooooooooooool cei care credeau ca McLaren au cea mai buna masina, baieti... in calificari sunt foarte buni, in cursa... se cam schimba treaba.

    Perez a fost bestial, mi-a placut cum a tinut la acel ritm infernal in spatele lui Alonso, cum se apropia putin cate putin, dar la final poate a renuntat, poate a vrut sa nu riste, poate asa a fost mai bine. Oricum anul viitor o sa fie la Ferrari cu siguranta, daca nu chiar mai repede.

    Din pacate nu pot sa nu neg ca atat Button cat si Vettel au gresit as spune copilareste, primul si-a distrus toate sansele la victorie iar al doilea si-a ruinat sansa la cateva puncte, destul de valoroase de altfel. Sansele lui Vettel la un al treilea titlu as spune ca sunt pe 20% maxim, dar este un sezon lung.

    Dupa primele doua curse se observa nu neaparat cat de bune sunt masinile ci faptul ca atat cei de la McLaren si cei de la Mercedes au incercat strategia de anul trecut de a se concentra total pe o masina foarte rapida in calificari, dar in cursa performanta ambelor masini este buna pentru McLaren si execrabila pentru cei de la Mercedes.

    Despre Massa nu cred ca se chinuie cineva a explica cum poate pilota atat de prost si cum "reuseste" performanta de a termina cat mai departe posibil de locul 10 in fiecare cursa. Sper sa fie indepartat cat mai repede altfel sansele la un nou titlu mondial la constructori vor scadea din pacate sub 25%.

    O cursa cu multe surprize, mai multe decat se asteptau unii, dar pe altii le preziceau de weekendul trecut. Sa vedem China acuma :P
    21 14
  • hellboy
    @cosmin
    Sunt de acord cu tine, chiar daca nu pot spune ca-s fan Alfonso (l-as prefera pe Schumi, Button sau pe Kimi acolo) dar Ferrari, clar are nevoie de spaniol, a dovedit ca e capabil sa scoata tot din masina, ca stie sa stranga puncte, pe scurt, Alfonso e VITAL pentru Ferrari.
    25 1
  • andrey_1293
    Calitatea articolului
    Lui Vettel nu i s-a cerut sa abandoneze cand era pe locul 4. A fost acrosat in penultimul tur de acelasi Karthikeyan care l-a acrosat si pe Button ruinandu-i si acestuia cursa. A facut pana, a intrat sa schimbe pneurile si a revenit pe 12 si abia atunci i sa cerut sa abandoneze. Ceva mai multa atentie in redactarea articolului ar fi excelent. In rest, o cursa spectaculoasa, as fi vrut totusi sa vad ce stie Perez in lupta cu Alonso si as fi vrut sa vad cum rezista spaniolul. Ar fi fost o lupta interesanta. Pe Schumi vroiam sa il vad mai sus dar asta este. Asteptam China. Numai bine!
    11 1
  • cosmin
    ma intreb de ce ferrari mai concureaza cu a doua masina nu stiu pana cand mai au rabdare cu massa
    11 2
  • @AndreiF1
    McLaren e la fel de puternica si in curse...astazi sortii nu au fost cu ei...
    18 9
  • Magico
    Bravisimo Alonso tu esti asul ....cu o masina ca si a ta..sa faci curse perfecte...BRAVO.
    19 11
  • cred ca perez ar fi un bun pilot secund la ferrari. insa cam atat... a avut sansa sa repete ce a facut senna la monaco in 1984 insa aceasta cursa i-a aratat limitele (si massa facea curse cel putin la fel de bune in "tinerete" cand il domina pe villeneuve la sauber)... in rest: unii ghinionisti iar altii norocosi. hamilton a pierdut cursa la boxe iar alonso tot acolo a castigat-o
    11 4
  • Sky Sports
    Sergio Perez. la ferrari inca din China ?
    8 4
  • sebastian vettel
    Vettel a fost lovit de un descult de la HRT si a intrat la boxe iesind pe locul 12, atunci i s-a cerut sa abandoneze, apoi i s-a spus ca poate continua si in cele din urma i s-a spui iarasi sa abandoneze. Nu atunci cand era pe locul 4!!
    12 1
  • Perfect
    Ma bucur enorm ca Button si Vettel nu s-au clasat in puncte. Asta e cel mai important lucru. 5 puncte sub Alonso avand in vedere competitivitatea masinii Ferarri nu sunt nici macar de luat consideratie. Nu neaga nimeni meritele lui Alonso dar nu poate sa lupte cu Mclaren-ul lui Lewis. Am deschis sampania cand Button si-a rupt aripa fata si am exultat cand a facut Vettel pana. Perfect pentru Lewis.
    16 56
  • Different.Corner
    Vettel
    Vettel nu era pe locul 4 cand a i s-a solicitat sa abandoneze, era pe locul 11 in afara punctelor. Webber era plasat pe locul 4.
    Sunt totusi sunt curioasa sa aflu din ce cauza a i s-a solicitat sa abandoneze.
    12 0
  • @RADUMARIAN
    Fromoasa cursa, spectacol pe cinste! Ma bucur sa constat ca-i din ce-in-ce mai bine!! A-nceput lupta. Punctele sunt pretioase, inca nimic nu-i pierdut. Felicitari Ferrari si fanilor!!! Personal, ma bucur pentru Perez!
    Sauber la fel de buna ca pe vremea...BMW!!!
    16 0
  • Button si Vettel nu au punctat din cauza aceluiasi prost - Narain Karthikeyan nu are ce cauta in F1.
    21 9
  • senna
    Toata lumea vorbeste de Perez. bravo lui ca a juns pe locul doi. Dar pentru mine Senna e pilotul nr. 1 de la Sepang. De pe 24 la un moment dat i-a luat pe toti la cernut, fiind ajutat si de echipa la boxe! No comment.
    Sper sa o tina tot asa !
    14 2
  • superba cursa
    o cursa excelenta facuta de alonso. perez a fost magistral...iar prin aceasta cursa a dovedit ca merita un loc la ferrari in locul lui massa. negrul de la hrt a compromis cursa a 2 piloti ceea ce ar trebuii sa atraga unele sanctiuni drastice din partea fia, chiar are nevoie f1 de o asemenea echipa? cat despre comentatori varza ca intodeauna. oare ei nu se aud ce comenteaza?
    12 10
  • ce inseamna banii...
    interesant este cum a gresit perez dupa ce i sa transmis ca au nevoie de locul doi,in conditiile care
    -a fost cu o secunda pe tur mai rapid decat alonso
    -pana in acel moment a mers perfect
    -nu la fortat nimeni sa gresasca
    ...
    26 7
  • Alonso
    Chiar daca sunt fan Alonso nu pot sa nu-mi ascund dezmagirea si greata referitor la cursa castigata de Alonso.Rusine Ferrari....rusine Sauber.Probabil este si ultima data cand Ferrari castiga o cursa in 2012.
    16 40
  • Simona
    dupa cum va spuneam varza de hamilton are nevoie de cel putin 2-3 ture in avans ca sa aiba oarecere sanse de a termina primul o cursa!
    in China va abandona din cauza incopetentei lui, cine are curaj sa puna pariu ca va fi asa? Nimeni? nici nu indrazniti, veti pierde :)))
    21 24
  • Grande Alonso!!
    Cursa perfecta cap-coada pentru Grande Alonso!!Start, evolutie cursa, arta defensiva cu un monopost inferior!Da, si Maldonado a primit ordine de echipa.Probabil si Hamilton, Button, si RBR, doar ca sa castige Fernando!!FORZA Ferrari!!!!
    p.s-Perez era destul de fericit pentru cineva care pierde intentionat locul 1:))), momente greu de digerat pentru detractorii ferrari si alonso, dar asta este.O sa va reveniti:)Bafta!
    26 14
  • cipf1
    Mai baiatule de ce sa-ti fie greata ca a castigat Alonso?...Si ce ai cu Sauber?......A gresit Perez pt ca e inca tanar si fara experienta...a vrut prea mult si s-a grabit ..asta e tot.Are tot timpul in acest sezon sa arate ce poate daca are ceva de aratat.....Doar nu crezi ca o sa fie tot timpul in fiecare cursa acelasi clasament la final...adica Alonso 1 si Perez 2 si ca perez o sa fie nevoit sa-i cedeze locul lui Alonso. In orice caz teoria asta este o prostie inventata de cei doi comentatori inapti de la Digi in special cel cu coama legata la spate si care are acelasi sacou pe el de doi ani....nu mai stiu cum il cheama....cred ca e frate cu celalat comentator de pe TVR1 Miki ...amandoi, doi doi tampiti.
    23 16
  • Popicul
    nedumerire !
    ce-l face pe cipf1 sa aiba indoieli asupra cursei ?
    chiar crede ca a fost manareala ? daca Perez a gresit intentionat in acea curba .......
    In ce-l priveste pe indian, a fost una a lui cu Vettel si una a altora cu Button, nu uitati ca acolo era in lupta cu englezul pentru pozitie. Ce credeti ca asta e Glock ?
    4 7
  • Grande Alonso
    Nebuna cursa. Alonso a demosntrat inca o data ca e cel mai talentat pilot in momentul de fata, evident nu il implic pe Schumi din anii 2000. Anul trecut s-a luptat pentru titlul de vice-campion cu o masina slaba, anul asta conduce clasamentul general dupa 2 etape cu o masina la fel de slab dezvoltata aerodinamic. Probabil daca vor reusi sa implementeze unele update-uri si sa faca masina macar la 75% din potentialul McLaren, Alonso va castiga titlul la pas anul asta. Bravo si Perez, ce rapid e pustiul, il astept la Ferrari cat mai curand.
    @Mclaren_Mircea_1984: numai pasionat de F1 nu pari a fi, sa te bucuri de necazul lui Button care e clar peste Hamilton denota cat de inapoiat esti. La fel si restul haterilor Alonso si Ferrari - suck it up!
    14 10
  • @diesel
    de unde stii ca ferrari este inferior fata de sauber? Si unde ai vazut matale arta defensiva, ca Perez nu a schitat niciun atac clar? A iesit pe iarba chiar cand urma sa atace. Si a renuntat sa-l mai prinda iar, mai ales ca i se spusese inca dinainte sa iasa de pe circuit ca Sauber are nevoie de pozitia aceea (a doua).... Dupa cursa asta garantat lui Alonso nu-i surade sa vina Perez la Ferrari la anu'.
    13 12
  • Adrian
    Alonso is the best
    ...nu stiu daca ati observat dar Ferrari e pe primul loc cu puncte castigate de un singur pilot- Alonso.
    @cipf1 daca o sa observi mai bine imaginile Perez face o gresala asa de mare ca era sa iasa definitiv din cursa . Era aproape sa iasa pe zona cu pietris. O asemenea gresala nu pote fi voluntara. Tineretea, lipsa de experienta si presiunea unui rezultat de exceptie si-au spus cuvantul. Oricum ii prevad un viitor stralucit.
    11 2
  • ferrari
    victorie ferrari ,dar cu iz de apa de ploaie. oare daca ar fi fost KUBICA in locul lui PEREZ ce s-ar fi intamplat?
    8 16
  • Vettel
    Mare caracter mare om si Vettel asta. Daca facea asta alt Hamilton sau un pilot l-ati fi distrus si desfintat pe acel pilot. Vettel a spus ca Karthickeyan "castravete" si ca stat ca o "leguma" in calea lui. Si alti piloti au patit-o cu HRT dar nu inseaman ca trebe sa iti bati joc de ei pe fatza. "Formula One world champion Sebastian Vettel didn't just criticise Narain Karthikeyan after their clash in Malaysia, he called the Indian driver a vegetable."
    16 13
  • tammba74
    senna
    bravo SENNA de pe 24 pina pe 6 .
    9 2
  • @mirciulix din 84
    si nu este asa? ca iti distruge un tampit cursa? ti-a convenit cand si button a avut un incident din cauza aceluiasi tampit? daca declara button lucrul acesta atunci spuneai ca bine a zis. ai 28 de ani bai "leguma" revino-ti. postezi niste comentarii ca unul de 5.
    16 8
  • @scuderia
    am deschis sampania cand si-a rupt Button aripa in Katirckeyan :)
    11 28
  • Ferrari
    Bravo Alonso o cursa extraordinara la mai multe totusi consider ca masina e cam a 3-a ca performanta in cursa si a 4-a in calificari dar poate upgrade-ul va putea mai mult ca altfel......Masa sper sa testeze ceva nou sa fie un cobai ceva pentru ca e de-a dreptul penibil,totusi e putin probabil sa fie asa din moment ce noile solutii tehnice il duc mai jos de locul 10 nu stiu unde ar fi imbunatatirile.
    11 1
  • :))))
    sincer mie mi-a parut rau...cu toate ca nu imi place mclaren. in cazul tau: de unde nu este nici Dumnezeu nu cere
    13 9
  • Mircea n-a auzit de titlul la constructori...
    14 2
  • @Mclaren_Mircea
    Poti sa te agiti cat vrei,la ora actuala,Button este mult peste micutul Ham Ham chiar daca acesta din urma aparuse in F1 ca un talent pur,(in primul sezon chiar m-a uimit cat de bine a mers),intre timp s-a lasat depasit de cam multi piloti din F1.
    Button pur si simplu se pare ca a ajuns la maturitate ca pilot.
    Iar cei care comentau aiurea ca Alonso nu are talent,cred ca ce a facut el azi cu buda aia de masina cam spune totul despre el.
    22 10
  • @
    Michael Schumacher are numai ghinioane... as dori sa fie din nou NR1.
    15 7
  • F1
    Hamilton: Ham Ham....... "Cainele care latra nu musca" spune o vorba veche din popor....
    E prea preocupat sa dea bine alaturi de Nicole prin tabloide in loc sa-i stea mintea la F1 ca odinioara......
    10 8
  • https://www.facebook.com/groups/Formula1.Romania/
    Pentru cei cu cont facebook, forum analiza, foto, documente.
    1 1
  • V(x) + T(y)
    Semnalare
    Heeeeei! De Kimi nu vorbeste nimeni?!!! A avut cel mai rapid tur. Dupa o hoinareala de 2 ani, nu e rau de loc.
    Dar de Lotus ca ziceti? E un monopost negru, rapid si cu mare potential
    Haide Himi!
    23 4
  • cucubau
    dati o paranghelie ca sa va ajunga tot anu. Ca hamilton o sa iasa campion anu asta, ca va place sau nu. Cursa asta a avut ghinion cu intratul si iesirea de la pit, dar nu o sa fie pomana pentru ferrari tot sezonu. Si cum spunea cineva mai sus, Alonso a aratat ce talent are, ca l-a alergat Perez cu un Sauber ...
    7 15
  • Ce ofticati sunt unii pe aici ca a castigat Alonso. Perez a avut masina foarte buna, spuneti ca Alonso abia i-a tinut piept, dar nu spuneti ca Hamilton nu s-a apropiat de el. Oftica este la ea acasa. Alonso a avut noroc nu stiu daca o sa mai aiba noroc sa castige vreo cursa decat daca fac masina buna, dar vad atata oftica ce nu am vazut, pe deasupra si prostie. Alonso inseamna tot la Ferrari daca ar avea o masina McLaren nu ar face atatea greseli ca Hamilton.
    18 3
  • hellboy
    @McLaren_Mircea_1984
    Eu unu tin cu Ferrari, dar asta nu ma face sa nu-i critic cand sunt de criticat.
    Cand il prinde Button pe Badbinton il cam rupe si asta o cunosti prea bine, nu degeaba ai desfacut sampania.
    Stai flexat, ca Button e cu cel putin 3 clase peste pacalici (Button a facut timpi pe tur mai buni (fiind in pluton)decat pacaliciul, care nu avea pe nimeni in fata)
    Sunt curios, cand castiga Button, ce desfaci?
    11 5
  • hellboy
    @cucubau
    Alfonso l-a cam jegosit bine pe Badbinton al vostru:) , asta asa ca o consolare.
    BA, daca vreti sa fiti deontologi, fiti pana la capat si criticati pe oricine cand e de criticat si felicitati pe oricine cand merita asta, dar nu pupati cururi asa gratuit. (asta e boala, fanatism)
    7 7
  • Daca te referi la cursa de astazi ...da e adevarat facea timpi mai buni pt ca avea gume mai proaspete Button...si zicea unu mai sus ca hamilton face greseli....n-am vazut nici-o greseala in 2012 pana acum.
    7 5
  • cocubau
    cum il ia la alergat cineva pe alonso gata concluzia "alonso nu are masina". Daca mere cat de cat, tot nu are masina da o face el sa fie ....
    Sa vedem ce o sa mai ziceti la anu (sau mai devreme) - ca Hamilton i-a dat clasa in 2007

    (nu va uitati la nr de puncte ca e inselator. Hamilton a avut multe abandonuri iar alonso a punctat cu locur 3, 4 cum face el de atunci indiferent de echipa. Dar cand hamilton termina cursa, era la 30 sec in fata lui alonso ... la asta sa va ganditi)

    dar Perez o sa-l desfiinteze. Alonso o sa fie un fel de massa pentru perez. Ca timpi pe tur il domina categoric. O sa vina si experienta. Abia atunci intrevad o sansa pentru Ferrari.
    4 13
  • alonso
    cand alonso pierde ,toti sar cu gura ca e mascarici.cand alonso castiga, toti sar in sus ca are doar noroc.mai lasati-l in pace.este dublu campion mondial si nu doar pe noroc si-a castigat titlurile alea.a demonstrat demult ce poate chiar daca pe altii ii roade invidia.nimeni nu poate castiga titluri la nesfarsit.intotdeauna va aparea un pilot tanar si talentat care va deveni campion mondial.asta inseamna ca trebuie sa contestam valoarea celorlalti,a celor care si-au dovedit valoarea ani la rand?perez a gresit,este tanar si nu are experienta.nu mai inventati telenovele cu ordine de echipa.cu noroc sau fara,alonso a castigat de data aceasta,e chiar asa greu de acceptat ca a castigat o cursa cu roaba aia de ferrari?
    19 5
  • mobius
    Quod erat demonstrandum
    Ma bucur pentru Alonso si recunosc deschis ca in ciuda sperantei care nu m-a parasit niciodata, nu ma asteptam la aceasta victorie pe care si-a construit-o tur cu tur, indiferent ce spun cei care nu il suporta si care daca ii intrebi nici nu stiu de ce. Valoarea monopostului este cea pe care o arata Massa si tocmai de aceea este foarte probabil ca Perz sa-i ia locul inainte de jumatatea sezonului. In ciuda celor care-l caineaza pe Alonso,nu va fi o problema pentru acesta, va fi insa un balon de oxigen pentru Domenicali. In alta ordine de idei constat ca marele Vettel daca nu are un material de varf (mai rapid cu cel putin o secunda decat toate celelalte) si daca nu pleaca din pol, nu prea se descurca. Se vede acum mai bine ca Webber este peste el.
    13 3
  • @ofticatiiiiiii
    In Australia si Maldonado a fost platit de ferari ??????? Pe Alonso il depasesti greu, Perez trebuia sa astepte linia dreapta si il intrecea, dar experienta si-a spus cuvantul. Alonso face masina nu masina il face pe Alonso. Un pilot bun este atunci cand are o masina mai putin buna, cand ai o masina prea buna uiti ca esti pilot.
    18 0
  • analiza cursei
    cu cat mai multa obiectivitate.
    Momentul cel mai important a fost aparitia safety car-ului cand asa cum se stie, se aduna plutonul si se anuleaza ecarturile. Apoi dupa relansare a fost foarte important sa intri la pit ca sa schimbi pneurile, altfel pierzi sec pretioase. Deci Hamilton ramane un tur pe pista. Alonso intra oportun si schimba. Intra si Ham dar deja pierduse timp cu gume nepotrivite. Pierde timp si la pit si cand iese e deja undeva in spate....
    Asta s-a intamplat. Atat. De unde concluzia ca talentul lui Alonso l-a propulsat in fata. A FOST DOAR UN CONCURS DE IMPREJURARI, oportunitate + ghinionul altuia (deva vu?). Ca o fi alonso talentat (nu cel mai!) ca n-o fi, in cursa asta NU talentul a fost cauza ...
    De acord pana aici?
    Apoi se pare ca Ferrari merge destul de bine pe ploaie. Cand s-a uscat Perez l-a luat la urmarit pe Alonso dintr-o masina de pluton.
    Are Alonso doua titluri dar si Vettel are si le-a castigat intr-o maniera mult mai categorica, de multe ori in ciuda ghinionului (vezi abandonuri tehnice 2010). Fie, ca cine are titluri are talent, dar cursa de azi nu a fost transata de talent.
    8 12
  • cosmin
    thor
    oare nare alonso talent dc pacaliciul de hamilton nu sa apropiat de perez ca sa nu mai vb de alonso vadca aici is multi ofticati care nu inteleg cum de a castigat cu o masina net inferioara daca nu prin talent atinci prin ce
    11 6
  • ferrari_fan
    bravo Alonso
    ma bucur de vicoria Ferrari ... dar dc vrem sa fim realisti 2012 probabil va aduce titlul nr 2 pt Button
    3 9
  • mobidick
    citat "Valoarea monopostului este cea pe care o arata Massa" by mobius
    @mobius
    tu nu stii ce vorbesti. Valoarea unui monopost este putin peste -nimeni nu e perfect- ceea ce arata pilotul mai bun. Deci, valoarea lui Ferrari e (putin sau mult) peste ce face alonso cu ea.
    Orice masina are o limita. Pilotii buni se apropie de ea DE JOS IN SUS, pricepi? E un nonsens sa spui ca "depaseste limita masinii".

    Vad ca te pricepi la vorbe mari din matematica, dar cu matematica cum stai?

    Uite:
    Limita masinii = A. (asta e premisa, e o notatie!)

    Pp ** ca Alonso merge cu B, cu A
    2 9
  • mobidick
    citat "Valoarea monopostului este cea pe care o arata Massa" by mobius
    revin pentru ca nu a luat tot mesajul

    @mobius
    tu nu stii ce vorbesti. Valoarea unui monopost este putin peste -nimeni nu e perfect- ceea ce arata pilotul mai bun. Deci, valoarea lui Ferrari e (putin sau mult) peste ce face alonso cu ea.
    Orice masina are o limita. Pilotii buni se apropie de ea DE JOS IN SUS, pricepi? E un nonsens sa spui ca "depaseste limita masinii".

    Vad ca te pricepi la vorbe mari din matematica, dar cu matematica cum stai?

    Uite:
    Limita masinii = A. (asta e premisa, e o notatie!)

    Pp ** ca Alonso merge cu B, cu A (mai mic decat) B ... adica "depaseste limita masinii" cum spui matale si din pacate nu numai.
    Atunci A nu poate fi limita masinii de vreme ce poate merge mai repede, cum ar fi cu B. Deci CONTRAZICE premisa facuta si deci presupunerea facuta (**) este gresita, adica Alonso "NU depaseste limita masinii). Q.E.D

    ps: mare e gradina...
    2 7
  • Bai baiatule, Hamilton bla bla bla cu pneurile, dar cum iti explici ca nu s-a apropiat de Alonso desi mai erau multe tururi pana la final si nu s-a apropiat de Perez, desi tu zici ca are o masina de pluton, inseamna ca Mclaren nu are o masina asa buna daca nu s-a apropiat de Perez.. Sauber a fot extraordinara, le-a convenit de minune circuitul. Alonso a obtinut o victorie muncita, a intrat la boxe cand a trebuit, a fortat cat a trebuit, desi Perez era in oglinzi el nu si-a pierdut indemanarea, a facut ce a stiut si a castigat.
    15 5
  • cosmin
    Hamilton s-a apropiat de Alonso, a pierdut mult timp in pluton dupa pit-ul esuat, a venit pe 3 la 14 sec. Cred ca pe final s-a multumit ca e c;asat inaintea lui Button si nu a riscat.
    Dar Alonso pe ce loc ar fi terminat daca nu erau incidente? S-ar fi apropiat de Hamilton. Incearca sa intelegi F1 prin prisma faptelor care au loc in cursa si nu te rezuma sa repeti ca tampu "talent, talent". Bafta!

    ps: si in Singapore 2008 tot talentu bata-l vina...
    6 13
  • cosmin
    ii greu cand pleci de pe prima pozitie de doua ori comsecutiv si nu castigi niciodata scuze scuze scuze
    15 7
  • @Mclaren_Mircea
    Button este mult peste Hamilton!Button cand a avut masina buna a castigat titlul(2009),hamilton a castigat si el in 2008,dar eu zic sa mai vezi odata cursa din brazilia,cand glock se da intentionat din fata lui hamilton ca sa prinda un amarat de loc 5....halal campion!!
    21 5
  • Perez
    Da perez a fost bun si locul lui este la ferrari insa sa zica cineva ca a fost ordin ca sa ramana pe locul doi mi se pare ca e o prostie mare(ce cursa ati vazut?)a prins o pata de apa si a iesit care e problema.trezitiva fratilor.Pacat de schumi putea face o cursa buna,pacat de button,iar hamilton trebe sa se trezeasca repede
    7 0
  • cosmin
    vedeti, asta e problema mea. Le stiu numa statistic, din doua doua, din doua una, d-astea. Mai greu ii cu analiza obiectiva a fiecarei curse. Ii greu cand ai cea mai buna masina in 2007 si termini pe 3.
    3 2
  • neneene!
    sa te lamuresti si mata ce-i cu cursa din brazilia din 2008 (si cine mai debiteaza fara sa stie).
    Ia mai vedeti voi odata cursa dar asa cum trebe. Hamilton era in pozitia de castigator pana sa inceapa ploaia INAINTEA lui Glock.
    DAR glock alege SA NU schimbe pneurile ramanand pe slick. Aproape imposibil de tinut masina pe pista. Pierderea de sec pe tur esteenorma in astfel de situatie. Glock normal ca a fost prins repede nu numai de Hamilton ci si de multi altii. Depasirea a fost o formalitate. Glock a riscat si a pierdut, s-ar fi clasat mai bine daca intra si schimba cu pneuri de ploaie.
    ASA ca pana sa deschideti gura sa debitati, vedeti cursa de 10 ori daca asa va ajuta sa tineti minte ce vedeti. Vizionare placuta!
    8 11
  • ii si mai greu in 2012 cu o masina de mijlocul clasamentului sa dai clasa multor cu masini mai bune de ce nu sa poti deveni campion mondial
    5 4
  • cosmin
    voi sunteti dusi cu capu rau de tot. Ce inseamna masina mult mai buna?
    Deci cand Alonso merge de un loc 8-9, nu are masina. Buuun. Cand merge de un loc 1-2 tot nu are masina, da' o depaseste el.
    Pai atunci de ce nu o depaseste si cand e pe 8-9 ca sa vina pe 1-2, ha?

    Masinile si ecarturile dintre ele nu sunt fixe cursa de cursa si nici macar tur de tur. Totul se rezuma la timpi. S-a vazut ca ferrari a putut avea timpi buni pe udatura asa ca asta (debila) cu masina jaf pica!! Cel putin in cursa asta, cel putin in conditiile astea.

    Daca Alonso chiar depaseste materialu de concurs, de ce nu o face mereu si sa castige doar el? cum "cica" ar fi facut azi.

    Realitatea e ca sunt multi factori implicati, o cursa nu seamana cu alta. Fanii in stupiditatea lor vad doar rezultatul acestor factori obiectivi, inchid ochii si gasesc explicatii fabuloase.
    Deocamdata Hamilton a dovedit ca este mai rapid decat Alonso cand erau coechipieri. Si ca timpi pe tur (asta inseamna rapiditatea in termeni f1) l-a batut clar in aproape toate cursele din 2007. Ce alta dovada mai trebuie???
    3 7
  • o sa se lamureasca copilasii in ce-l priveste pe alonso la anu cand o sa vina perez. O sa fie mult mai umilitor decat in 2007.
    ps: sa nu ziceti ca nu v-am spus! Si sa va amintiti unde ati citit prima data asta!! Asa cu un coechipier "tinut artificial in f1" e simplu sa te dai talentosus.
    3 9
  • @cosmin
    Esti varza complet!Alonso a terminat cu acelasi nr de puncte cu mandea in 2007 si ciocolata avea toata echipa in spate!Daca il aveati pe Alonso aveati inca doua titluri de-atunci!Pe ploaie se vad adevaratii piloti, cand diferentele nu se mai simt asa tare!Dar tu esti un hater Alonso si ai ochelari de cal.Cine te-a invatat sa pui pauze intre fraze?Da, te doare tare ca Alonso l-a umilit pe Hami?
    13 5
  • va certati de pomana. De cate ori a castigat masina cea mai buna in cursele cu ploaie in toata istoria F1? De cele mai multe ori aparea castigator unul neasteptat. Si e logic daca stai sa te gandesti cum decurg lucrurile: strategie care se schimba din mers, safety car, steag rosu cu anularea ecarturilor, trafic si multe altele. Practic e o loterie in mare masura. Se pot crea ecarturi imense din cauza acestor factori, ce nu mai pot fi anulati de diferentele pana la urma mici intre masini.

    Din cauza asta poti spune ca un castigator e cu atat mai merituos cu cat sunt implicati cat mai putini factori din astia ce nu tin de pilot.
    Un pilot simte intr-un fel o victorie ce a tinut cap-coada de el si altfel una ca urmare in maare masura a incidentelor de cursa.
    4 3
  • cozmin
    @Cozma
    tiocmai ce spuneam ca nr de puncte e inselator, mult mai bine ar fi sa stai cu ochii pe timpii de cursa (Ron a stat) Dar nr de puncte e ultima sforicica de care se mai leaga fanii lui alonso pt sezonul 2007.
    E rasuflata asta cu Ham favorizat. De fapt, lucrurile au stat cumva invers. Alonso a incercat el ceva cu Ron ca e campion, ca pilot nr 1, dar nu a tinut tocmai din cauza timpilor.
    E o tampenie imensa sa crezi ca un manager baga bete in roate pilotului mai bun ....
    4 3
  • Malaysia...
    ...remarcatul meu este Raikkonen,care in ciuda faptului ca a absentat din f1 2 ani a ramas acelasi pilot combativ pe care il stim.Asta l-e arata celor de la Ferrari,ca au gresit grav atunci cind l-au ales pe Massa in locul lui ,pe motiv ca nu colaboreaza bine cu inginerii.Norocul ptr. Ferrari se numeste Alonso care pe merit a cistigat aceasta cursa ,salvindu-l pe Domenicali.Felicitari ptr. Perez- surpriza zilei ,care il va inlocui pe Massa cit mai curind si care a demonstrat ca are fata de Ferrari...
    13 0
  • thor
    esti asa de sigur sau esti foarte frustrat la ora asta si incepi sa vb aberati ca toti fani hamilton de altfel
    2 5
  • cosmin
    ultimele doua trei postari numi apartin cred ca un fan mclaren suparat posteaza sub acest nume
    3 4
  • cosmin
    vise placute in continuare. Ce atata cu timpii, incidentele de cursa, etc. etc. ... A fi fan tine mai mult de sentimente, asa ca o discutie obiectiva e exclusa cu un astfel de interlocutor. "E cum zice ei". NB
    1 1
  • alonso
    auzi "thor",daca ai putin bun simt scrie macar Thor,nu posta cu acelasi id ca si mine.singura postare a mea a fost la 18,27 si te-ai trezit si tu.si da,alonso are talent chiar daca tie nu-ti convine.mai bine uitati-va la tenis de camp ca nu o sa mai fiti asa frustrati.
    9 3
  • alonso are talent, Perez mai mult, Hamilton ceva mai mult, button si mai mult ... si mai e si Vettel. Toti au talent.
    2 6
  • am urmarit cursa pe un canal japonez (o picat cablu). Tot comentariul o fost cam asa: ai, aiii, eee, oo
    11 0
  • @thor
    da, ham are talent dar tot pe 3, button are talent dar nu puncteaza iar vettel...tot talent...toti in urma lui alonso, cu cel mai mititel talent...cata frustrare zace in matale...
    7 7
  • dima
    daca citeai si tu comentariile iti dadeai poate seama ca nu era vorba doar de alonso.tocmai asta am scris undeva mai sus ca sunt multi piloti talentati care au fost campioni si apar tot timpul piloti tineri care vor deveni campioni.era vorba si de valoarea acestor piloti pe care nu ar trebui sa o contestam pt ca au aratat ce pot.asa ca scuteste-ma te rog cu frustrarile ca te bagi ca musca........undeva.
    1 2
  • adevarul e pe undeva la mijloc.
    lui alonso i-a picat o pomana de a ajuns pe locul 1 in cursa. Cu ceva talent a reusit sa-l pastreze in fata lui Perez.
    Button si Hamilton au avut o experienta exact pe dos fata de alonso in ce priveste incidentele de cursa, in sensul ca pe ei i-a tras in jos. Practic, dupa intrarea safety car-ului si debandada de la pituri, calificarile nu au mai contat, a fost o rearanjare aproape aleatorie. Asta nu are cum sa tina de talent oricat ar incerca unii sa ma convinga. Ba mai mult ... NICI ei nu sunt convinsi de asta....
    Oportunitatea nu tine loc de talent. Face parte din joc, DAR, nu poate si nu trebuie sa fie confundata cu talentul.
    Dar daca pilotul favorit nu mai da semne de revenire de mult, ne agatam si noi de orice, asta e...

    Acuma daca suntem marlani si spunem ca button si ham au talent dar ... tot au luat locuri slabe, atunci sa spunem si ca in cursa trecuta unde ATENTIE nu au fost incdente de cursa asa importante ca acum., Button si Hamilton au avut talent si Alonso nu. Sa vedem cursa urmatoare pe ce loc il aduce talentul (sau lipsa lui) pe alonso....
    Sa privesti lucrurile doar prin prisma rezultatului e cel mai simplu si ... anul asta s-ar putea sa convina mult mai mult fanilor mclaren aceasta "abordare". Asa ca... mai usor...
    1 9
  • dima
    eu nu sunt fan alonso si nu am fost niciodata.nu am de gand sa ma cert cu tine sau cu altcineva,imi spun doar parerea si daca ai observat acum sau altadata,nu sunt genul care face un comentariu pozitiv la adresa unui pilot si vorbeste urat despre alt sau alti piloti.fiecare are mai mult sau mai putin talent din acest motiv sunt acolo si fiecare a avut la un moment dat noroc sau ghinion intr-o cursa.la primul comentariu chiar am spus ceva de genul,ca a castigat si el o cursa de ce sar toti asa in sus,doar nu a castigat campionatul.in plus,alonso sau schumi si altii,au avut perioada lor de glorie care la un moment ia sfarsit pt .ca nu poate sa castige la nesfarsit acelasi pilot.mie doar mi se pare mizerabil sa aruncam cu noroi in indiferent care dintre piloti doar ca nu a castigat favoritul nostru.eu personal ii respect pe toti chiar si pe cei care uneori mai castiga cate o cursa doar din noroc.
    1 4
  • fanii si aberatiile lor
    1) sa spui adevarul - ca a fost doar o oportunitate (fructificata dar tot oportunitate) si nu pilotajul absolut NU inseamna sa arunci cu noroi intr-un pilot. De unde asa concluzie ca am ramas paff?

    2) Exista prin lumea F1 ideea "castigarea cu un monolost inferior" de unde o eternitate de talent ...
    In mare parte aceasta idee se trage de la cursele pe care le facea Senna la Monaco. Acesta avea un mare plus fata de ceilalti pe acest circuit. Intra cu un McLaren care era categoric sub Williams, facea pole cu un avantaj serios in fata lui Mansel si intra la pit cu scrisul lateral de pe pneu aproape sters, atat de aproape intra in viraj de glisiere, scotand cat mai mult posibil pentru un om.
    Apoi in cursa ii inchidea usa in nas lui Mansel de nspe ori. Minunat, iata un pilot care castiga cu un monopost inferior, DATORITA pilotajului.

    Compara asta cu Interlagos 2002 cand a castigat Fisichella cu un Renault, Spa 1998 cand a castigat Hill cu un Jordan sau ... Sepang 2012. Se poate spune de acestia ca au castigat in mare masura datorita arbitrarului care si-a varat din greu coada. E talentul lor cel care a transat o astfel de victorie? Putem sa discutam de talent la o asa victorie? Are voie arbitrarul sa dea masura talentului? Daca da, mai bine continuati cu tablele ...
    2 2
  • aruncat cu noroi
    nu ma refeream la tine,ma refeream la cei care comenteaza ceva de genul:kimi betivul si sticla lui de finlandia,mascariciul nu stiu care........si nu vreau sa ne tot contrazicem ca e lipsit de sens.da,a avut noroc alonso asa cum au avut si altii,doar nu este primul care castiga ca avut o oprire la boxe oportuna sau ca a abandonat altul.imi place ca este un pilot constant,care iese mereu in puncte chiar daca nu o fi cel mai bun sau cel mai talentat.senna a fost fantastic insa,formula 1 de astazi nu cred ca se mai poate compara cu ce era atunci.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru