Alonso: "Am semnat cu Ferrari pentru 2011 in vara"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 01.10.2009
Fernando Alonso a dezvaluit ca a semnat un contract cu Ferrari pentru sezonul 2011 inca din vara, decizia de a anticipa intelegerea cu un an fiind luata in ultimele zile.

Transferul lui Fernando Alonso la Scuderia Ferrari a fost anticipat de presa internationala inca din luna decembrie a anului trecut, fiind oficializat noua luni mai tarziu. Dublul campion mondial a dezvaluit insa ca intelegerea initiala, care urma sa intre in vigoare incepand din sezonul 2011, a fost semnata in vara trecuta.

Ulterior, cele doua parti au decis sa devanseze contractul cu un an, dupa ce Ferrari a ajuns la o intelegere de comun acord cu Kimi Raikkonen pentru a renunta la ultimul sezon.

"In aceasta vara aveam deja un contract incepand din sezonul 2011, dar in ultimele zile lucrurile s-au schimbat si am decis sa anticipam sosirea mea la Maranello cu un an", a declarat spaniolul pentru site-ul sau oficial.

Alonso a admis ca visul oricarui pilot din Formula 1 este sa concureze pentru Scuderia Ferrari. "Sunt foarte fericit si foarte mandru sa devin pilot Ferrari. Sa pilotezi un monopost al Calutului Cabrat este visul oricarui pilot din acest sport si astazi am oportunitatea de a transforma acest vis in realitate", a adaugat el.

Alonso nu a uitat sa multumeasca actualei sale echipei, Renault, pentru care a cucerit doua titluri mondiale in acest deceniu.

"Anii petrecuti la Renault au fost fantastici. Impreuna am castigat patru titluri mondiale (doua la piloti si doua la constructori) si 21 de curse. Doresc echipei toate cele bune si sa speram ca vom obtine cateva rezultate bune in ultimele curse ale anului".

Pe de alta parte, Alonso spune ca asteapta cu nerabdare sa inceapa pregatirile cu Ferrari pentru sezonul urmator. "Dupa acest sezon imi voi concentra intreaga atentie pentru sezonul urmator. Sunt sigur ca, in impreuna cu Felipe Massa, vom oferi Scuderiei si fanbilor cateva satisfactii grozave. Abia astept sa incep sa lucrez cu noua mea echipa".

Via | FernandoAlonso

Comentarii (8)

  • Alonso
    Intr-o anumit firesc al lucrurilor in 2007 Alonso trebuia sa ajunga la Ferrari,nu la McLaren.Dar asta e alta poveste.
    0 0
  • FERRARI SI ALONSO
    Cata ipocrizie pe ei.Au negat vehement toata vara semnarea contractului prin care Alonso vine la Ferrari, iar acum recunosc cu seninatate acest lucru.Rusineeeee Ferrari.Rusineeeeee Alonso.Va potriviti perfect.Sper sa vad invinsi si umiliti de Kimi.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @miorel
    Deci se semnase contractul pentru 2011 din vara, iar in 2011 se stia sigur ca Fernando va concura alaturi de Felipe la Ferrari. Nu a facut de adauge ca in ultimele zile s-a discutat foarte serios de 2010. Si ca s-a anticipat mutarea cu un 1. Mi se pare foarte explicit textul. Poate o recitire te va ajuta sa vezi ca sunt corecti.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @erata
    decat sa adauge.
    0 0
  • interpretari
    Kimi merita fani mai obiectivi si care sa dea dovada de mai multa sportivitate, asa cum este el pe pista. Din pacate uni citesc ceva si inteleg ce le place.
    0 0
  • NeoGalaxy @mobius
    Eu am inteles destul de bine.Cred ca voi nu ati inteles cum sta treaba.Ferrari si Alonso au negat faptul ca nu s-a semnat nici un acord intre cele 2 parti.Adica nici macar contractul valabil din 2011.Recititi declaratiile lor din ultimile luni si va veti lamuri.
    0 0
  • Erata
    Au negat ca s-ar fi semnat vreun acord.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Miorel
    Di Monte a si spus in numeroase cazuri ca Fernando va pilota pentru Ferrari, sigur nu in 2009, discutabil pentru 2010 (Felipe + Kimi aveau contract) dar in 2011 nu se stie. Deci... cine a negat ca s-a semnat ceva?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru