Alonso anticipeaza o despartire emotionanta de Renault

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 01.11.2009
Fernando Alonso anticipeaza o despartire emotionanta de Renault, considera ca McLaren este cea mai buna echipa in acest moment si spune ca va pilota pentru prima oara monopostul Ferrari in luna februarie.

Fernando Alonso se va desparti din nou de Renault la capatul Marelui Premiu din Abu Dhabi, urmand sa imbrace combinezul rosu al Scuderiei Ferrari incepand din sezonul viitor.

Spaniolul a admis ca despartirea de echipa cu care a cucerit doua titluri mondiale va fi una foarte emotionanta.

"Cu cat esti mai aproape de ultima cursa cu atat sunt implicate mai multe emotii. Va fi un moment foarte emotionant cand voi fi pentru ultima oara cu Renault pe grila de start, cand voi acorda ultimele interviuri si cand mecanicii vor parasi pista pentru turul de formare. Va fi un sentiment de tristete si de bucurie in acelasi timp, pentru ca stiu ca aceasta este ultima cursa si sunt foarte relaxat si multumit de ultimii ani", a declarat el in cadrul unui interviu acordat site-ului oficial al Formulei 1.

Intrebat daca este ingrijorat de perspectiva de a concura pentru o echipa care incheie foarte modest acest sezon, Alonso a replicat ca 2010 reprezinta o mare necunoscuta si crede ca McLaren este cea mai buna echipa din Formula 1 in acest moment.

"McLaren si Ferrari au inceput sezonul in coada plutonului.

Cred ca McLaren a inceput chiar mai rau, iar acum probabil ca au cea mai buna masina de pe grila. McLaren a fortat dezvoltarea monopostului pe parcursul sezonului, iar Ferrari nu. Daca facem o comparatie cu sezonul trecut, noi am fost pe podium in Brazilia si toata lumea a crezut ca vom avea un monopost foarte puternic in acest an. Asa ca ultimele curse nu inseamna prea mult. Cred ca prima cursa este o mare necunoscuta pentru toata lumea", a adaugat spaniolul.

Alonso se gandeste deja la noua experienta pe care o va trai alaturi de Scuderia Ferrari. Dublul campion mondial a admis insa ca nu se va implica in procesul de dezvoltare al monopostului, intrucat va pilota pentru prima oara masina Calutului Cabrat in cadrul testelor oficiale din luna februarie a anului viitor.

"Nu ma voi implica prea mult in dezvoltarea masinii, pentru ca noi suntem piloti, nu ingineri. Si mai ales eu, care nu voi pilota masina. Iar acest lucru nu imi permite sa imi spun parerea pana in februarie 2010, cand voi pilota monopostul pentru prima oara.

Pana atunci voi incerca sa inteleg cum lucreaza echipa si sa ma pregatesc cat mai bine pentru testele din iarna", a mai spus el.

Marele Premiu din Abu Dhabi, ultima cursa a lui Fernando Alonso la Renault, va incepe la ora 15:00, ora Romaniei.

Via | Formula1.com

Comentarii (1)

  • defectiune la voi ?!
    unde e clasamentul etapei !!!!!?????? :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru