Alonso consideră că este un pilot aproape complet înainte de revenirea în Formula 1: "Sunt de nota 9 în orice competiție"

de Daniel Popescu
Marti, 06.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso susține că este un pilot de nota 9 în orice competiție inante de revenirea în Formula 1 la Renault începând din sezonul 2021. "Mă consider un pilot aproape complet", afirmă spaniolul.

Fernando Alonso va reveni în Formula 1 în sezonul 2021 alături de Renault, echipă care își va schimba numele în Alpine. Spaniolul a concurat deja în numeroase competiții din lumea sporturilor cu motor, inclusiv Campionatul Mondial de Anduranță, Raliul Dakar și IndyCar.

Experiența acumulată pe parcursul acestor competiții îl determină pe Alonso să se considere un pilot aproape complet.

"Mă consider aproape complet. Cred că obțin nouă puncte din 10 la orice. Poate că există un pilot mai rapid pe ploaie, într-o zi de sâmbătă sau pe linia de start-sosire, dar cred că sunt aproape de top în multe competiții", a declarat el.

În plus, el oferă ca argument inclusiv evoluții bune din Formula 1 în ciuda numeroaselor schimbări care au avu loc pe parcursul anilor din punct de vedere al regulamentului.

"Pe parcursul carierei mele am fost mereu acolo, indiferent că erau motoare V10 sau V8, pneuri Michelin sau Pirelli. Condițiile pe ploaie au fost întotdeauna pe placul meu, iar acum am concurat și în alte competiții.

A fost o surpriză să fiu în top 5 în Raliul Dakar", a menționat el.

Alonso a făcut aceste declarații în cadrul unui eveniment de promovare a noului său documentar "Fernando", care a apărut în 26 septembrie pe platforma de streaming Amazon Prime Video.

Documentarul este disponibil în Spania, Franta, Italia, Marea Britanie și America de Sud și, pe parcursul a cinci episoade, dezvăluie modul în care s-a pregătit Alonso pentru participarea în Raliul Dakar din acest an, pe care l-a încheiat pe poziția a 13-a.

Via Formula1

Comentarii (11)

  • Iti doresc sa dovedesti ca in 2021 esti de nota 10.
    17 2
  • Ca profesor da, ca practicant îl consider cam bătrân. O zice și el că-i bun ca un concurent pt.job aflat la interviu în fața managerului ori inspectorului de resurse umane.
    9 11
  • Neutru
    „Lauda de sine nu miroase a bine”!La spanioli cum o fi că la români e destul de clar.Pușca și cureaua lată ce bărbat eram odată!Ai lipsit prea mult și o să ai surprize neplăcute.F1 nu a stat pe loc,nici nu știi ce te așteaptă!
    8 5
  • Ei, daca nu ma laud singur, cine altcineva o s-o faca? :)
    10 8
  • Zicsieu
    Degeaba esti de 9 daca masina'i de 4 si echipa de 5. Toti pilotii profesionisti sunt peste 9, diferenta o face monopostul si echipa.
    19 1
  • Alonso si datul peste cap:
    https://www.youtube.com/watch?v=x45fLUTHCuk
    https://www.youtube.com/watch?v=1HvXIznjoj4
    2 2
  • Jony Memonik
    Bine ca nu a semnat cu Ferrari, nu cred ca mai trecea clasa...
    Eu ii urez bafta multa, e nevoie de nume grele in F1, dar trebuie sa dovedeasca ca isi merita locul in monopost, statutul de vedeta nu e suficient.
    14 2
  • In sfarsit recunoaste ca nu e de nota 10 in F1.
    3 0
  • Patru. Stai jos!
    4 0
  • THE SPINNING GERMAN
    Alonso de 9 Vettel de 5. Si ala dupa marire.
    3 3
  • Stirea este despre Alonso, frustratii sar tot pe Vettel. Asta in timp ce Hamilton castiga de vreo 6 ani incoace.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru