Alonso nu va participa în calificările de la Monaco

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 15.05.2010
Ferrari a anunţat că Fernando Alonso nu va participa la calificările de la Monaco în urma accidentului suferit în ultima sesiune de antrenamente.

Fernando Alonso a pierdut controlul volanului în ultima sesiune de antrenamente libere din Marele Premiu al statului Monaco şi şi-a avariat grav monopostul după ce a "alunecat" pe glisierele de protecţie de pe marginea circuitului.

La finalul sesiunii, mecanicii au efectuat o inspecţie tehnică a monopostului F10 şi au constatat că sasiul a suferit defecţiuni majore care nu pot fi remediate la timp pentru calificări, acestea fiind cauzate cel mai probabil de o bucată de suspensie.

Astfel, Alonso va avea nevoie de un monopost complet nou pentru cursa de duminică de la Monaco şi va fi obligat să ia startul din pitlane.

Şansele spaniolului la victorie au scăzut astfel dramatic, din cauza dificultăţii recunoscute de a efectua depăşiri pe un circuit îngust cu numeroase viraje lente.

Iată accidentul care a condus la eliminarea lui Alonso din calificări:

Comentarii (26)

  • ALONSO
    Ce ghinion.Ma oftic ca nu se desprinde nici un pilot in clasament toti sunt despartiti de 3 punte sau 10 amxim.Asta e bine pt spectacol si cred ca vom afla campionul cu o etapa inainte sau 2 maxim.Teoretic Alonso ar trebui sa ia titlul ca a castigat prima cursa iar ceilalti piloti pot abandona is ei in uramtoarele curse deci totul se jaoca in continuare.vreau sa castige Kubica si pe 2 Weeber ca sa continue suspansul...
    8 8
  • omare porcarie ca nu are voie sa foloseasca masina de rezerva in calificari. Fernando suntem alaturi de tine si la bine si la greu
    10 9
  • NeoGalaxy
    Nu exista nici o masina de rezerva, sunt doar cele 2 initiale. Pacat de greseala, ne va costa ceva, dar sa speram ca maine intra in puncte.
    15 8
  • ALONSO
    In primii 10 va termina sigur.Paote va detrona pozitia castigata de Schumi acu 4 ani si anume locul 5 ,dar daca ajunge in spatele lui Schumi nu mai trece...,doar daca il lasa
    7 5
  • salutare
    nici nu mai exista masina de rezerva,asa ca nu are ce sa foloseasca!
    8 0
  • Ghinion ?!
    No way! Parerea mea e ca GHINION se poate numi cand pocneste un cauciuc sau vreo placuta de frana in vreme ce pilotul conduce cursa, NU cand GRESESTE, cand "pilotul Scuderiei Ferrari a blocat rotile şi s-a izbit violent de parapeţii de protecţie"! E evident deci ca e vb de o GRESEALA a lui Alonso, nicidecum de ghinion! Asta e, fac parte din acest sport si ghinioanele si greselile, iar F1 e imprevizibila si spectaculoasa si datorita acestora. Unii se bucura (as minti sa spun ca eu nu), altii sunt necajiti... dar sa ne mentinem ponderati, ca la cursa urmatoare poate fi invers! Inchei prin a ura succes echipei McLaren si a-i linisti pe fanii Ferrari: campionatul nu se incheie maine! Bafta si inspiratie tuturor la concurs!
    13 9
  • :))))))))))))))))))
    :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    7 19
  • Fernando
    A ratat ocazia de a castiga o cursa, consider ca e unul din cei mai buni aici. A gresit si plateste cu puncte grele. Va avea o cursa de recuperare dificila, dar spectaculoasa. F1 ramane imprevizibila si frumoasa. Massa merge bine si, ii doresc sa castige. Daca nu el atunci Kubica. Forza Ferrari!
    13 6
  • e pa, de abia o sa-l depaseasca pe senna daca pleaca de la standuri, cum naiba sa ajunga in primii 10 ? nici daca se teleporteaza nu cred ca merge
    5 12
  • un fan schumi
    e nasol pt Ferrari faptul k Alonso va plecat de la boxe dar sincer mie nu imi place de Alonso si intr0un fel ma bucur dar asta e... Sper k Massa sa faca o cursa buna. Iar Schumi sa castige cursa k sa astupe gura celor care l-au criticat. Prerea mea e k Schumi mai are ceva de spus in formula 1 nu ma sa aiba si materialul cu ce sa arate :)
    8 8
  • URA
    Felicitari ferari!
    9 16
  • Rahat...
    Hai ca m-am enervat si azi.Cum sa plece Kubica de pe 2???IIar gloaba asta de Schumi parca merge cu dricu',ca ma apuca dracii acum.
    6 7
  • Alonso
    Ganditi-va la ce a facut in 2008 in Singapore ! Atat am avut de spus...
    4 6
  • @ boghybb
    Tu compari Singapore cu Monaco??Iar acolo a avut noroc cu intrarea safety car-ului si intrarile la boxe,s-au mai schimbat regulile de atunci;)
    3 3
  • Alonso:X
    Cine rade la urma rade mai bine ...
    6 5
  • 91Schumi06
    Si maine vei vedea safety car-ul foarte des pe pista crede-ma ... :)
    8 0
  • Alo
    Nu uitati ca anul trecut timo glock a plecat de la pit lane la monaco si a terminat pe 10! Hai Alonso!
    7 3
  • Alonso
    Ghinion ??!!
    Da de unde ... Ghinion este cand ai abandonat din motive tehnice. Nu cand dai ca tembelu' in gard.
    Ati vazut mutra lui Alonso pe parcursul calificarilor ? Ii tremura inca de pe acum fundu' cand se gandeste cum ca, Kubica este chiar mai bun decat Hamilton (nuca tare) ..... si s-ar putea sa vina la Ferrari la anu'
    Sa-si termine cariera la Ferrari ? Hai sa fim seriosi .... O sa caute motive sa fuga de Kubica asa cum a fugit de Hamilton.
    2 11
  • Alonso
    curat ghinion
    De Hamilton nu mai zic nimic, e un pilot de 2 lei caruia daca nu-i pune masina buna sub fundulet tata Ross e gramada. Pacat ca Alonso a fost sacrificat in 2007. Parca vad ca peste 1,2 ani isi cauta echipa la Lotus, coleg cu Kova. Ma mai contrazic, ca-mi sta in fire;)
    8 4
  • mobius
    Alonso
    Sunt convins ca Alonso nu a gresit, ar fi pentru prima oara din cate imi amintesc. Daca nu as avea indoieli cu privire la strategia echipei (a lui Domenicali), as fi sigur ca Alonso se va clasa in puncte. Circuitul din Monte Carlo este un circuit foarte tehnic (ma refer la tehnica de pilotaj), un circuit in care talentul pilotului are multa greutate. Ii doresc mult succes.
    3 4
  • @Alonso
    ai vrea tu ca Hamilton sa ajunga la Lotus...da nu va fi asa..Lewis va fi mereu "ferrari killer":))

    PS: daca era un pilot de 2 lei nu facea atatea:P
    3 3
  • alonso
    hamc-atatea ce
    la un moment dat va ajunge, mai curand decat crezi tu;), cu colegul Kova:)
    2 2
  • alonso
    se cam stie ce "a facut" Alonso in Singapore 2008.Intrebati-l pe Massa.
    0 5
  • f1_alonso
    Ia sa vedeti voi ce surpriza va va oferi Alonso maine plecand de pe ultimu loc .Cum am spus si depre Kubica ca va face o cursa buna in calificari damn ce bun sunt.Pariez maine pe Alonsoca va face o cursa buna :P
    5 1
  • mai
    schumacher sa castige la monaco
    0 0
  • Alonso
    "mare campion"
    Le-am incretit mintea astora in 2007 .... Ma vaitam ca nu se poate sa bata un debutant pe un ditamai campionu' lu Peste .... fara sa existe ceva necurat la mijloc ....... si mintile crete au crezut ...
    McLaren vroia doar sa scoata campion pe Ham. Ori Ham, ori nimic. Pe mine m-au adus de fapt sa matur in garaj ... altu' mai ieftin nu gaseau pentru asta..
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru