Alonso: "Putem lupta cu Lotus pentru un podium în Malaysia"

de Daniel Popescu
Joi, 21.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso consideră că Ferrari va fi capabilă să lupte cu Lotus în cursa de la Sepang, însă spune că obiectivul este o simplă prezenţă pe podium.

Fernando Alonso  ocupat locul doi în cursa inaugurală a sezonului de la Melbourne, terminând în spatele lui Kimi Raikkonen, care a adoptat o strategie mai eficientă pentru schimburile de pneuri.

Pilotul Scuderiei Ferrari este însă încrezător că va putea lupta cu rivalii de la Lotus în Marele Premiu al Malaysiei, chiar dacă nu se gândeşte neapărat la victorie, ci mai degrabă la o clasare pe podium.

"Ritmul celor de la Lotus a fost foarte bun, dar nu a avut nimic din ce nu putem face şi noi. Au avut o cursă curată şi o strategie bună, dar ritmul de cursă nu a fost de neatins. Aici putem lupta mai aproape. Pentru noi, acest weekend trebuie să fie o confirmare. Trebuie să confirmăm că monopostul are performanţe bune după semnele bune din iarnă şi din Australia. Vrem un weekend curat şi un rezultat foarte bun, iar un podium este un obiectiv foarte bun pe care îl putem atinge", a declarat spaniolul.

Urmareste Automarket
Între timp, Raikkonen este deja văzut drept unul dintre candidaţii la titlul mondial, însă finlandezul avertizează că victoria din Australia nu este reprezentativă pentru restul sezonului.

"Nu avem niciun obiectiv.

Dacă oamenii cred că suntem lideri, asta nu schimbă cu nimic modul în care muncim. Vom da totul şi sperăm să câştigăm puncte bune. După o jumătate de sezon vom vedea unde suntem şi sper să fim în continuare în lupta pentru titlu. Calificările de la Melbourne nu au fost normale şi nu ştiu de ce oamenii se uită atât de mult la acele rezultate. Nu-ţi oferă o imagine completă a lucrurilor", a precizat pilotul echipei Lotus.

Via BBC Sport

Comentarii (6)

  • Eu cred ca alonso ar trebui sa se gandeasca la faptul ca cei de la Lotus nu au demonstrat adevartul potential al masinii.
    11 18
  • "Alonso"
    3 11
  • ghita444
    Aniversarea celor 200 de mari premi,pe care Alonso le sarbatoreste , obtinerea unui loc pe podium,ar fi ca un cadou pt el.Este un lucru realizabil tinand cont ,de prima cursa si de faptul ca F-138 are un potential mare in regim de cursa.
    15 7
  • mirel_f1
    Ferrari anul asta au o masina rapida,si mai bine pentru ei e ca Massa si-a revenit, au toate sansele sa se bata la titlu
    16 6
  • Modest Alonso. Ferrari pe liniile drepte are clar avantajul vitezei. Si s-a vazut in Australia ca monopostul italienilor nu sta rau nici pe zonele lente.
    Cred ca Lotus trebuie sa lupte pentru un loc pe podium. Ferrari are cele mai mari sanse la victorie.
    3 6
  • sa mori tu ferr.ia vezi ca dupa primele 2 antrenamente lotus e in fata prin kimi ,ceea ce nu s a intamplat anul trecut.voi umflati l pe alonso si ferrari ca pt voi asta inseamna formula 1.
    7 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru