Alonso şi Hamilton: "Vettel merită să câştige titlul"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 22.09.2011
Fernando Alonso şi Lewis Hamilton lauda prestaţia lui Sebastian Vettel din acest sezon şi consideră că germanul merită să câştige din nou titlul mondial.

Tensiunea existentă în ultimele curse datorită luptei pentru titlul mondial s-a risipit în Singapore, acolo unde rivalii lui Sebastian Vettel şi-au recunoscut înfrângerea după victoriile obţinute de acesta în Belgia şi Italia.

Fernando Alonso a admis încă o dată că nu mai are şanse la titlu după ce Vettel s-a dovedit a fi din nou cel mai bun pilot, având însă şi avantajul de a pilota cel mai rapid monopost de pe grila de start.

"El a fost cel mai bun pilot cu cea mai bună echipă. Merită să fie unde este acum. În acest an nu a comis nicio greşeală sau a făcut foarte puţine. Anul trecut am avut ceva mai multe şanse. Monopostul lor este la fel de rapid ca anul trecut, dar acum termină toate cursele. El este singurul care a terminat toate cursele. Plus că pilotează foarte, foarte bine. Când ai un monopost dominant este uşor să faci pole şi să câştigi cursa, dar au fost ocazii când condiţiile au fost provocatoare şi a reuşit pole-ul şi a pilotat perfect de la start până la final", a declarat spaniolul pentru BBC.

La rândul său, Lewis Hamilton a evidenţiat lipsa de erori din pilotajul lui Vettel, dar consideră că profesionalismul său a jucat de asemenea un rol important.

"Vettel a fost excepţional în acest an.

A pilotat foarte, foarte bine. A terminat pe primul sau al doilea loc în toate cursele cu o singură excepţie, a fost foarte constant şi controlat, iar atitudinea sa a fost profesionistă. A făcut foarte puţine greşeli şi chiar şi acele două mici greşeli nu l-au costat prea mult. Jos pălăria!", a precizat pilotul echipei McLaren.

Via | BBC Sport

Comentarii (3)

  • Adevarul
    Pt. unii fani CELE SPUSE DE ALONSO SI HAM inseamna ca"A FOST FAVORIZAT,DOMNE". (si probabil pana nu va schimba echipa asa va ramane etichetat)
    1 8
  • Fair-play
    Avand in vedere cat de competitivi sunt pilotii, in special unii ca si Alonso si Hamilton, conditie absolut necesara pentru a si castiga campionate mondiale cum au castigat ei, declaratiile facute sunt pline de fair-play. Si asta in contextul in care, in mod evident nu le este tot una ca Vettel a dominat autoritar. Dar da, a fost anul lui, un an in care taurul cel rosu a scos praf pe nari, si a avut parte de un toreador exceptional. ( are un credit foarte mare Vettel in ce s-a intamplat in acest an, sa nu uitam ca si Webber are la dispozitie acelasi material, si nu a dominat nimic ). Poate l-am mai judecat ca nu a luptat, ca nu ne-a aratat una sau alta, dar vina nu a fost a lui, concurenta are aceasta responsabilitate. Deci, da, un sezon in care Sebastian merita, si o zic nefiind fanul lui.
    11 0
  • 2011
    Vettel a fost de departe omul anului in F1.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru