Alonso: "Strategia alternativă, singura speranţă la un rezultat bun"

de Daniel Popescu
Sambata, 26.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso susţine că adoptarea unei strategii care prevede începerea cursei pe pneuri medium este singura soluţie pentru a obţine un rezultat bun în India.

Esential 8 este locul de pe care va pleca Alonso in cursa de duminica din India
Fernando Alonso a mizat pe o strategie diferită în calificările pentru Marele Premiu al Indiei, după ce a preferat să utilizeze pneuri medium cu scopul de a avea un prim stint mai lung în cursa de duminică.

Chiar dacă din acest motiv a obţinut doar locul opt pe grila de start, spaniolul consideră că aceasta este singura metodă prin care poate obţine un rezultat bun. Coechipierul său Felipe Massa va pleca de pe cinci după ce a optat pentru o strategie cu pneuri soft în ultima parte a calificărilor.

Dar dacă am fi început cu aceeaşi strategie nu am fi câştigat niciun loc în cursă, pentru că nu suntem la fel de rapizi ca ceilalţi.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
"Sunt mulţumit de strategia mea. Cea mai bună decizie a echipei a fost să aibă o strategie pentru un monopost şi alta pe celălalt monopost.
La un moment dat va trebui să folosim şi noi pneul soft şi ne vom chinui, aşa că trebuie să fim pregătiţi pentru asta. Dar dacă am fi început cu aceeaşi strategie nu am fi câştigat niciun loc în cursă, pentru că nu suntem la fel de rapizi ca ceilalţi. Până mâine, nimeni nu va şti ce strategie funcţionează mai bine"
, a declarat el.

Alonso consideră că piloţii care vor începe cursa cu pneuri soft vor intra rapid la boxe, întrucât aceste cauciucuri se deteriorează foarte rapid. De altfel, Sebastian Vettel şi Mark Webber au parcurs doar câte cinci tururi cu pneuri soft în antrenamentele de vineri ca urmare a degradării rapide a acestora.

"Dacă softurile vor rezista suficient timp, în condiţii bune şi cu un ritm bun de cursă, piloţii din frunte nu vor avea niciun fel de probleme. Dar pneurile soft nu sunt bune. Nu este o speranţă, este o realitate. Dacă mâine va fi un dezastru (n.r - cu pneurile soft), piloţii vor avea mai multe probleme", a adăugat el.

 

Comentarii (4)

  • Sper ca nu e strategia lui Dominecalli
    8 2
  • pablo256r
    Nu conteaza cine a gandit strategia. Ea poate foarte bine sa functioneze in cursa. Au un regim de cursa apropiat de RBR. Alonso maine va merge pe medium/medium/soft. Cum doar el si Webber au aceeasi strategie iar cei din fata lor pornesc pe soft, dupa ce acestia ies se va putea face diferenta.
    9 9
  • Eu cred ca iar au gresit. Defaptnu se gandesc la podium, sunt prea lenti cu soft, asa ca au ales medii ca sa urce 2-3 pozitii. R&B sunt asa rapizi incat se duce dupa primele 5 tururi la cel putin 10 secunde de Alonso.
    1 0
  • Vettel a mers 10 cu softuri si rezervorul aproape plin, dar timpii au fost aproape jalnici
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru