Alonso: "Un pilot trebuie întotdeauna să respecte ordinele de echipă"

de Daniel Popescu
Marti, 14.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso consideră că un pilot este obligat să respecte ordinelor de echipă primite de la boxe, întrucât "ei au toate informaţiile şi ştiu ce se întâmplă pe circuit".

În mod normal, când o echipă spune ceva trebuie să te conformezi, pentru ca ei au toate informaţiile şi ştiu ce se întâmplă.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Fernando Alonso a fost considerat în mod neoficial pilotul numărul unu al Scuderiei Ferrari pe parcursul celor patru sezoane în care l-a avut drept coechipier pe Felipe Massa.

Acest lucru a ieşit în evidenţă în special la Marele Premiu al Germaniei din 2010, atunci când Massa a fost nevoit să-i cedeze poziţia de lider coechipierului său.

Înainte de a face pereche cu Kimi Raikkonen începând din acest sezon, dublul campion mondial afirmă că un pilot trebuie să respecte întotdeauna ordinele de echipă primite prin radio de la boxe. Întrebat dacă a primit vreodată un ordin de echipă pe care nu l-a respectat, spaniolul a replicat:

"Nu. În mod normal, când o echipă spune ceva trebuie să te conformezi, pentru ca ei au toate informaţiile şi ştiu ce se întâmplă. Poţi întreba prin radio de ce trebuie să faci ceva la solicitarea lor pentru a încerca să înţelegi ordinul respectiv, dar întotdeauna trebuie să respecţi ordinul".

Oficialii Ferrari au afirmat în permanenţă că piloţii trebuie să concureze pentru echipă şi nu în interesul lor personal, confirmând astfel indirect ordinele de echipă.

Via GrandPrix247

Comentarii (43)

  • E normal sa spuna asta, din moment ce el a fost mereu cel care a beneficiat din urma acestor ordine, mai ales cand Piquet a intrat de bunavoie in parapet, deh echipa stia de ce l-au chemat pe el mai rpd decat era normal la boxe si ca ceilalti mai trebuiau sa opreasca o data. Acum spera sa ii ordone echipa si lui Kimi sa-l ajute, ceva imi spune insa ca finlandezul va avea alta parere, si ca Ferrari stie asta, altfel nu-l aduceau.
    32 11
  • licafarafrica
    sa vedem de ce parere va fi cand va trebui sa respecte ordine nefavorabile lui
    26 12
  • Inseamna ca i se pregateste ceva lui Kimi...
    7 12
  • E normal sa fie de acord cu ordinele de echipa din moment ce a avut doar de beneficiat de pe urma lor. Cand a trebuit sa le respecte, am vazut urmarile: a stat un an la McLaren si pe urma l-au zburat aia.
    15 13
  • kimi s-a bagat singur in asta. Stie el ce a semnat si ce intelegere a facut, daca e convenabila sau doar bine platita, daca are de gand sa o respecte sau nu. Ferrari sunt si ei precauti, au semnat doar pe un an. Vom vedea, dar daca kimi e faster than .., o sa iasa circul de la McLaren din 2007
    14 7
  • @schumi
    Mclaren l-au "zburat"? De aceea vor sa-l aduca cu orice pret inapoi? :)))inteligent....Ce spunea marele Schumacher despre ordinele de echipa? Sau memoria e selectiva.
    10 7
  • Orice pilot respecta ordinele de echipa. E adevarat ca unii sunt prea ipocriti s-o recunoasca, prefera sa joace adevarate mascarade pe circuit, asa cum a fost acel '21" de anul trecut..."prietenii stiu de ce"......
    10 7
  • fan romanesc
    Eu le stiu pe toate, sungurul care nu respecta ordinele de echipa e bravul campeon de 4 ori la rand, nu Alonsito sau Findladia. Da de Rosberg ce spuneti ha?Respecta sau nu ordinu? Da Webber? hahaha, traieasca VETTTEL!!!!
    13 8
  • Ce facea Kimi daca nu ajungea la Ferrari? La Red Bull n-avea nicio sansa, cred ca e clar pentru toata lumea. Nimeni de la Red Bull nu-l doreau. Iar zvonurile au aparut pt ca energizantele sa-si mai faca putina publicitate, tipic lor.
    Kimi ramanea la Lotus, adica zero bani. Sau se retragea din F1. Nu cred ca alta echipa ar fi avut bani sa-l tina. McLaren e in criza. Mercedes are piloti. Restul sunt echipe mici.
    Vine Kimi la Ferrari, sta pe locul 2, ia banii si se bucura de viata. E firesc si stiut ca Ferrari lupta la titlul pilotilor cu Alonso. Kimi trebuie doar sa fie mereu in apropierea spaniolului si sa-i tina spatele. Nu e prost Montezemolo sa-si lase liberi pilotii si sa vada rosul cum i-a foc in timpul cursei sau dupa cursa. De la Ascari si Farina n-a mai avut Ferrari asa linie de piloti. Iar atunci Ferrari domina Formula 1. Si cand Farina era dominat de Ascari, n-a murit din cauza supararii. N-o sa moara nici Kimi.
    15 14
  • Cam cinic comentariul de mai sus. Kimi nu va fi nr 2. Nici Massa n-a avut contract de nr 2, chestia asta vazandu-se clar atunci cand a declarat ca nu-l va mai sprijini pe Alonso. In plus, Kimi e trecut prin multe, iar daca Ferrari va incerca sa-l favorizeze pe Alonso va stii sa puna lucrurile la punct. In acest moment la Ferrari nu este un lider incontestabil. Nici Domenicali, nici Alonso nu-i pot spune lui Montezemolo sa impuna un ordin de echipa decat daca Alonso e detasat de Kimi. Ori lucrul asta, cred, nu se va intampla. Asa ca si Alonso si Kimi vor trage fiecare pentru el, iar Montezemolo va strange rezultatele si, sper, se va felicita la sfarsitul anului pentru titlul de CM la echpe.
    10 4
  • S-i raspund unuia care facea apel la ordinele de echiopa din vremea lui Schumacher:
    stimate domn, ideea e ca Schumacher il mai lasa si pe Barrichello sa castige. Pentru o cursa cedata ii dadea vreo 3 inapoi. In alta ordine de idei, eu sunt perfect de acord cu ordinele de echipa si mi se pare normal sa sprijini un pilot si sa castigi ambele titluri decat sa-i lasi sa se bata intre ei si sa pierzi titlul in ultima etapa. Si la McLaren, spre deosebire de 2007 s-au schimbat multe lucruri. Tu crezi ca daca mai era Ron Dennis la McLaren mai aparea zvonul cu Alonso? Iti spun eu ca NU!
    6 10
  • Ce tot aveti fratilor cu Alonso? Pana una alta e de doua ori campion mondial si cred ca a demonstrat ca e un pilot de top.Lui Massa daca nu-i convenea statutul de nr.2 putea sa se carabaneasca de la Ferrari.De ce n-a facut-o?
    Sunt fan Ferrari dar apreciez si respect piloti ca Vettel,Hamilton,Buton chiar si kimi (sa nu mai vorbim de Schumi ,Senna, Hakkinen etc.) desi de multe ori mi-a parut rau ca au castigat.Pana la urma F1 e un spectacol si cred ca ar trebui sa ne bucuram de el indiferent de partea cui suntem.
    7 6
  • ce i-a dat Schumacher inapoi lui Barrichello? Schumacher a fost foarte bun si a castigat toate titlurile pt ca a fost cel putin mai bun decat colegul de echipa, dar de dat inapoi nu prea a dat. Cum de altfel nimeni nu prea da ceva inapoi in formula 1 (alonso-massa, hamilton-rosberg, vettel-webber)
    6 1
  • Ferrari o sa-i puna in carca lui Alonso esecurile ultimilor ani si-l vor scoate campion pe Kimi daca vor avea masina(50 de puncte sunt asigurate in ultima cursa care cred ca este la ei acasa). Alonso simte asta si probabil acum se justifica pt ce va urma, Daca vorbea mai putin facea in continuare echipa cu Massa.
    6 8
  • Sa vedem ce va mai spune dupa ce Raikkonen va fi in fata lui la jumatatea sezonului.
    9 8
  • normal ca l-au zburat si s-a zburat singur (pe) Alonso de la McLaren. Atunci era Hamilton. Acum ca nu mai e si Honda va fi furnizorul de motoare care vrea musai Alonso, se poate face loc si pentru Alonso din nou la McLaren. Ca s-ar putea intoarce nu inseamna ca nu l-au zburat. Nici Kimi nu a plecat de bunavoie de la Ferrari si uite-l inapoi.
    8 1
  • GrosJan
    Kimi a venit la ferrari dintr-un singur motiv: incearca Ferrari si cu alt pilot. Daca Alonso va fi mai bun, ok, are credit in continuare. Dar daca nu, haleluia. Nu degeaba s-a certat cu Monte si nu degeaba are pe jumatate bagajul facut de plecare la McLaren. Sunt voci care spuneau ca ar fi plecat el chiar de anu asta, tot vocile alea care spuneau de cearta Monte-Alonso cand nimeni nu credea asta. Monte a crezut cat a putut in Alonso, dar la un moment dat s-a intrebat si el "dar daca masina a fost destul de buna..."
    4 7
  • huh, da' ce fata are ... sigur rusoaica nu s-a uitat la poze cand l-a luat
    4 8
  • Daca masina era destul de buna Massa era frecvent pe podium iar Alonso il usca pe Vetel. Monte s-a simtit deranjat cand Alonso a spus ca ar vrea o anumita masina de ziua lui. Tot Alonso e nr. 1, Raikkonen nu are sanse in fata lui. Argumentele sunt multe nu le mai enumar, cine stie sportul asta intelege. Cine e hater mai greu. Ron Denis a spus ca e de acord ca Alonso sa vina la Mclaren daca e spre binele echipei. Se pare ca ei stiu cate ceva despre valoarea lui Alonso. Nu-l vor nici pe Hamilton si nici pe Vettel. Haters must hate. @huh, daca rusoaica te vedea pe tine avea o mare problema...;)
    7 8
  • GrosJan
    Alonso o sa le faca unora anul asta foarte dificil :)
    3 4
  • GrosJan
    de asta mi-e teama... Ca o sa faca anul asta foarte dificil pentru Ferrari asa cum a facut in 2007 anul foarte dificil pentru McLaren
    5 2
  • uite-l ce chipes e el... proaspat dar cu parfum Ret Ard. De la miros i se trage fata aia
    7 2
  • daca si cu parca, bla, bla, mare intelegator al sportului astuia (not)
    Ramane de vazut! Normal ca unii vor spune Raikko, altii Alo si ca in final unii din ei vor avea dreptate, dar crede-ma, nici ei nu vor fi specilaisti F1, doar nimereala
    1 1
  • giumbo
    de ce nu l-a vrut McLaren pe valorosu de Alonso din 2008 sau 2009 inapoi? Il vrea acum cand nu il mai au pe Hamilton si doar asa impus de Honda. Nu ai mai auzit pana acum de pilot impus de sponsor, sau de furnizorul de motoare? Asta nu implica neaparat valoare
    3 5
  • MIREL_F1
    Ba ma lasi chiar tu vorbesti sti bine ca mereu ai fost favorizat mai vedem si anul asta daca ati mai merge cu Raikonnen
    3 3
  • Singaporezul
    OK.DAR aLONSO SI-A SABOTAT COECHIPIERUL SI ECHIPA CU GESTUL LUI DE LA BOXE(LA BLOCAT PE HAM IN CALIFICARI) DIN 2007 HUNGARORING SI CINE STIE CE A MAI FACUT IN 2007(RON DENNIS STIE)! aLONSO VORBESTE DE RESPECT !!!
    3 3
  • Singaporezul
    Eu cred ca Kimi il va bate dar asta e doar parerea mea.MACAR VOM AFLA CARE ESTE MAI BUN PE MASINI EGALE.
    4 2
  • pablo256r
    Pana acum 27 de comentarii care nu au nici o legatura cu ceea ce a spus Alonso.
    Daca era amabil autorul articolului sa dea si link cu "declaratia" in original ar fi fost mult mai bine. Comentatorii dinaintea mea, aflati ca "aceasta delcaratie" nu este de fapt nimic altceva decit un interviu luat de o fetita de 9 ani care a castigat un concurs initiat de Santander.
    Aveti aici interviul in original:
    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qgibddzMXxk
    5 2
  • Pacino
    Pe Alonso l-au vrut toti in 2008. Red Bull, Ferrari, Brawn, Renault. Pana si Mclaren l-ar fi vrut. Dar n-a vrut el. El la Ferrari a vrut, atat. Pentru ca astia din F1 se pricep mai bine ca de aldea cativa ciuripai de pe forumu romanesc care in viata lor n-au fost la o cursa de F1 dar care isi dau aici cu presupusu. Deh, capete odihnite.
    4 4
  • te bagi si tu acuma #pablo, automarket din ce sa faca bani?
    2 2
  • Singaporezul
    pABLO@.AM URMARIT INTERVIUL,SIMPATIC.iNTREBARILE AU FOST EXCELENTE SI RASPUNSURILE NORMALE,ASA CA NU VAD CARE E PROBLEMA CU VARSTA COPILULUI.POATE PROBLEMA E IN CAPUL TAU CARE E CAM GOL.
    1 4
  • la McLaren can se vaita ca e defavorizat probabil i-a propus echipa sa il ajute pe Ham. Ei, a fost de acord cu ordinele de echipa? Nope, a facut tot ce a putut sa se razbune

    (asta daca chiar au avut vreo intentie de favorizare a lui Hamilton. Mie mi s-a parut ca era doar frustrarea ca il bate cam des in cursa un debutant pe el proaspat uns dublu campion)
    3 3
  • istvan
    mie nu imi place Alonso dintr-un motiv simplu: face pe vedeta in loc sa isi vada de cursa. Ba zbiara sa il ia Briatore de urechi pe Fisichella ca sa treaca el, ba sa fie luat Massa de urechi tot asa ca sa treaca el. Si daca nu se face dupa voia sa e prapad, imi iau jucariile si plec si te spui pa FIA ca stiu ce ascunzi in dulap...

    Mie nu imi pare un pilot de acord cu ordinele de echipa. E doar un om care trage permanent pe turta lui. Daca ii pica bine lui ordinele ook sunt binevenite, daca nu - nu
    5 5
  • istvan cibi
    Un singur pilot face pe vedeta in formula 1. Hamilton, ca nu-l duce mai tare capul. Alonso niciodata n-a avut probleme de genul asta, din cauza asta are numai prieteni printre piloti.
    5 2
  • GrosJan
    Cel care a beneficiat cel mai mult de pe urma ordinelor de echipa este, nu intamplator, cel mai titrat pilot din F1. Michael Schumacher. Practic el nu avea competitor in echipa, avea doar....servanti.
    5 3
  • daa, are multi pretini. Cu Ham nu s-a inteles. Oook, e de vina Ham ... 9sa zicem). Dar Piquet a spus imediat ce gandeste cand nu a mai fost sub contract. Deja Massa urmeaza aceeasi cale ... Fisichella, Grosjean si Trulli nu am auzit sa-i inalte ode dupa ce scapara de el si echipa care il sustinea. Iar ceilalti sunt pur si simplu nepasatori si pot declara orice, de obicei de bun simt ca asa e frumos, dar repet, nepasatori
    3 2
  • facebeach
    si popa trebuie intotdeauna sa tina post
    0 0
  • pablo256r
    Singaporezul
    daca tu nu ai inteles ce am scris imi pare foarte rau pentru tine. Se numeste ca esti irecuperabil. Din punct de vedere medical!
    3 2
  • pablo256r
    ricu
    Ce vrei mai mult? Hamilton este acum unul dintre amicii rivalului Alonso! Lewis a spus-o ca e grozav. De ce oare? De ajutat ce este? Sau ca poate are valoare? Are ceva de invatat e la el?
    Repet: sint peste 30 de mesaje dar nici unul la subiect. Alonso a dat un interviu unei fetite (probabil intrebarile nu le-a facut doar ea) in care nu apare nici macar un nume de pilot. Cat despre delcaratia cu " trebuie sa asculti oridele de echipa" este cu totul scoasa din context!
    4 2
  • pentru ca, ce ste mai grozav decat sa il bati pe cel mai grozav (cu exceptia ta)? E un fapt raspandit sa lauzi pe cel pe care l-ai invins (iti faci indirect reclama) dar sa cauti nod in papura cuiva care iti pare mai bun ca tine.
    Unii mai fac asta asa din mila, ca sa arunce un os cainelui dupa ce l-au mustruluit. Multumit de raspuns?

    Nu o mai da atat scaldata cu fericita apreciere de care se bucura Alonso ca nu e asa mare precum ti se pare tie. Are un sponsor puternic in spate, asta inseamna ceva
    2 4
  • O simpla declaratie a generat mai multe comentarii decat o cursa:))
    6 0
  • Mare ti-e gradina domane, si plina de Alonso-haters.
    Pana si in UK Alonso a inceput sa isi faca fani... dar romanul ii tot roman... vai de mama noastra...
    2 1
  • daci76
    Cei care critica echipa ferrari de obicei 'zboara' indiferent de nume vezi cazul Prost 1990.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru