ANALIZA: Performantele echipelor in cursa din Bahrain

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 15.03.2010
Automarket va prezinta o analiza a performantelor obtinute de echipe in prima cursa a noului sezon de Formula 1.

Sezonul 2010 al Formulei 1 a debutat la finalul saptamanii trecute cu Marele Premiu al statului Bahrain. Departe de a trezi interesul fanilor din punct de vedere al spectacolului de pe circuit, prima cursa a anului a evidentiat lupta stransa ce se va da pentru titlul mondial, dar si faptul ca Force India poate fi incadrata in plutonul de mijloc al Formulei 1.

Iata cum s-au prezentat cele 12 echipe de pe grila de start la debutul in noul sezon competitional:

FERRARI: FERNANDO ALONSO LOCUL 1, FELIPE MASSA LOCUL 2

Plecat de pe pozitia a treia a grilei de start, Alonso l-a depasit la start pe Massa si a castigat cursa dupa ce a profitat de problemele tehnice ale lui Sebastian Vettel. A 22-a victorie din cariera a spaniolului coincide cu succesul la debut pentru Ferrari, o performanta realizata in trecut si de Kimi Raikkonen sau Nigel Mansell. Massa a completat performanta lui Alonso, cei doi echipieri semnand prima dubla a Scuderiei dupa Marele Premiu al Frantei din 2008. In total, Ferrari a castigat patru dintre cele sapte editii ale Marelui Premiu al statului Bahrain.

MCLAREN: LEWIS HAMILTON LOCUL 3, JENSON BUTTON LOCUL 7

Hamilton a pierdut o pizitie la start in favoarea lui Nico Rosberg, insa a recuperat-o la efectuarea schimbului de pneuri, dupa ce in primul stint a ramas blocat in spatele germanului. Britanicul a obtinut al 28-lea podium in cele 53 de curse in care a luat startul. In schimb, Button a preferat sa faca o cursa anonima pentru a conserva pneurile, insa a reusit sa treaca in fata lui Mark Webber la oprirea la boxe.

MERCEDES GP: NICO ROSBERG LOCUL 5, MICHAEL SCHUMACHER LOCUL 6

Revenit in F1 dupa o absenta de trei sezoane, Schumacher a ramas in umbra coechipierului sau si a facut o cursa anonima, in care nu a fost atacat de Button, dar nici nu a putut ameninta pozitia lui Rosberg.

Septuplul campion mondial a fost invins de conationalul sau in toate cele 5 evenimente oficiale din Bahrain.

RED BULL RACING: SEBASTIAN VETTEL LOCUL 4, MARK WEBBER LOCUL 8

Sebastian Vettel a ratat victoria din cauza unei defectiuni la bujia motorului, dupa ce a plecat din pole position si a condus autoritar mai bine de doua treimi din cursa. Webber a fost implicat intr-un incident in primul tur si nu a fost scutit de probleme nici la oprirea la boxe pentru schimbul de pneuri.

FORCE INDIA: VITANTONIO LIUZZI LOCUL 9, ADRIAN SUTIL LOCUL 12

Liuzzi a punctat pentru Force India inca de la prima cursa a sezonului, indienii anuntandu-se deja drept revelatia anului. Sutil a fost incomodat de incidentul lui Webber de la start, insa a ocupat locul 2 in topul celor mai rapide tururi din cursa.

WILLIAMS: RUBENS BARRICHELLO LOCUL 10, NICO HULKENBERG LOCUL 14

Barrichello a adus primul punct pentru Williams in acest sezon, in timp ce Hulkenberg a pierdut cateva locuri la start si si-a avariat monopostul in timpul cursei.

RENAULT: ROBERT KUBICA LOCUL 11, VITALY PETROV ABANDON

Kubica a fost implicat intr-un incident in primul tur dupa ce a fost lovit de Sutil si nu a reusit sa termine in puncte. Petrov a urcat pana pe locul 11 la start, insa a fost nevoit sa abandoneze dupa ce a avariat intr-un viraj suspensia dreapta fata.

TORO ROSSO: JAIME ALGUERSUARI LOCUL 13, SEBASTIEN BUEMI LOCUL 16

Cei doi piloti ai Scuderiei Toro Rosso au facut o cursa anonima, insa au reusit sa ajunga la linia de sosire fara incidente.

LOTUS: HEIKKI KOVALAINEN LOCUL 15, JARNO TRULLI LOCUL 17

Lotus a fost singura dintre noile echipe care a terminat cursa.

Kovalainen nu a avut niciun fel de probleme, in timp ce Trulli a ajuns cu greu la linia de sosire in urma unor probleme hidraulice.

BMW-SAUBER: PEDRO DE LA ROSA ABANDON, KAMUI KOBAYASHI ABANDON

Revenirea lui Peter Sauber ca proprietar de echipa nu a fost incununata de succes. Kobayashi (turul 12) si de la Rosa (turul 29) au abandonat in urma unor probleme hidraulice.

HISPANIA: BRUNO SENNA ABANDON, KARUN CHANDHOK ABANDON

Chandhok a abandonat in al doilea tur al cursei, iar Senna a parcursul numai 12 tururi inainte ca o problema la radiator sa-i cauzeze retragerea. Amandoi au luat startul din pitlane.

VIRGIN: TIMO GLOCK ABANDON, LUCAS DI GRASSI ABANDON

di Grassi a abandon in turul 3, in timp ce Glock s-a retras la boxe dupa ce a fost lovit de defectiuni la sistemul hidraulic.

Taguri: Bahrain, analiza

Comentarii (2)

  • ...
    la ferrari a mai castigat si andretti. astfel sunt 4 la numar care au castigat prima cursa pentru ferrari la debutul lor la echipa
    6 2
  • TeamClown
    Cred ca si Fangio a castigat la debut pentru Ferrari.
    0 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru