Audienta F1, in crestere usoara in 2008

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 14.01.2009
Audienta globala a Formulei 1 a atins in 2008 pragul psihologic de 600 de milioane de telespectatori pe cursa, in crestere cu 3 milioane fata de 2007.

Potrivit informatiilor publicate de Global Broadcast, Italia este tara cu cei mai multi telespectatori ai curselor de Formula 1.

Recunoscuti pentru apetitul pentru sport, 38 de milioane de italieni vizioneaza cursele de Formula 1, in contextul in care populatia tarii atinge circa 57 de milioane de locuitori.

Performanta lui Lewis Hamilton de a deveni primul campion mondial britanic dupa 1996 a generat o crestere de audienta de in Regatul Unit de 7%, ajungand la peste 29 de milioane de telespectatori.

In schimb, retragerea lui Michael Schumacher din F1 la finalul anului 2006 se face inca resimtita in ceea ce priveste audientele din Germania, coborand la 29.6 milioane de telespectatori.

In afara Europei, China a reusit pentru prima oara sa detroneze Brazilia, nu mai putin de 119 milioane de telespectatori chinezi urmand F1 in 2008, spre deosebire de cele 110 de milioane de brazilieni. Intrucat lupta pentru titlu a fost foarte aprinsa pana in ultima cursa, ultimele Grand Prix-uri au inregistrat o crestere de audienta de 25%.

In plus, anul 2008 a reprezentat al patrulea an de cresteri consecutive in ceea ce priveste audientele TV.

Taguri: audienta

Comentarii (4)

  • romania
    cand o sa avem si noi propriul circuit de formula 1?
    0 0
  • romania
    cand o sa avem si noi propriul circuit de formula 1?
    0 0
  • red
    luna asta se poarta rosu:P
    0 0
  • Circuit
    Astia un sunt in stare sa faca o autostrada de cacat cu 2 benzi da apai un circuit totul e un vis si cand o sa mor o sa se mai lucreze al autocacat(strada)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru