Audienta Formulei 1 a scazut cu 13% in 2009

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 15.02.2010
Audienta globala a curselor de Formula 1 a inregistrat o scadere de 13% in sezonul 2009 pentru prima oara in ultimii 5 ani.

Formula 1 continua sa fie cea mai populara competitie din lumea sporturilor cu motor, insa audienta generala a inregistrat in sezonul precedent o scadere de 13%. Astfel, daca in 2008 F1 depasea in premiera pragul psihologic de 600 de milioane de telespectatori, in sezonul precedent numarul privitorilor a scazut la 520 de milioane.

In mod paradoxal, una dintre principalele cauze pentru acest declin a fost mutarea orelor de desfasurare pentru curselor din Asia. Desi acest lucru a creat un palier orar mai bun pentru telespectatorii din Europa, cursele de Formula 1 s-au intercalat in Asia cu alte transmisiuni sportive.

Pe de alta parte, audientele au inregistrat scaderi si in tari cu traditie in Formula 1 precum Brazilia sau Spania, insa au crescut cu 6% in Marea Britanie pe fondul rezultatelor obtinute de Jenson Button.

Un alt subiect aprins de discutie in privinta televiziunilor este transmisia curselor in format High-Definition. Desi numeroase sporturi pot fi vizionate la o calitate superioara a imaginii, Bernie Ecclestone a afirmat din nou ca televiziunile nu sunt inca pregatite pentru aceasta tehnologie din cauza costurilor ridicate.

Via | ESPNF1

Taguri: audienta

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru