Avancronică F1 Singapore: Hamilton speră să învingă Ferrari în mijlocul controverselor că Red Bull va utiliza motoare Honda din 2019

de Daniel Popescu
Joi, 14.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton speră să câștige în Singapore în ciuda superiorității Ferrari pe circuitele lente, în mijlocul numeroaselor controverse legate de faptul că Red Bull ar putea utiliza motoare Honda din sezonul 2019.

Lewis Hamilton abordează Marele Premiu al statului Singapore din postura de lider al clasamentului general cu un avans de numai 3 puncte în fața lui Sebastian Vettel, ca urmare a victoriilor obținute în precedentele două curse de la Monza și Spa-Francorchamps. Ferrari este însă avantajată pe circuitele lente, așa cum este Marina Bay, element remarcat inclusiv de Hamilton.

"Cred că ceea ce am învățat în ultimele două săptămâni ar trebui să ne pună într-o poziție mai bună pentru Singapore, dar cred că Ferrari vor fi rapizi. Sunt rapizi pe secțiunile de viteză mică și medie ale circuitelor", a precizat pilotul celor de la Mercedes.

Finalul acestei săptămâni este însă dominat de numeroasele controverse cu privire la motoarele pe care le vor utiliza câteva echipe de top. Presa internațională susține că McLaren a ajuns deja la un acord pentru rezilierea acordului cu Honda și că a semnat deja un contract cu Renault valabil pentru următoarele 3 sezoane.

Constructorul francez nu este însă mulțumit de numărul prea mare de echipe pentru care furnizează motoare, iar presa internațională susține că acesta a luat deja o decizie radicală: nu va prelungi contractul pentru furnizarea motoarelor cu Red Bull Racing  care expiră la sfârșitul sezonului 2018.

În condițiile în care Ferrari și Mercedes nu doresc să furnizeze motoare pentru Red Bull pentru a nu ajuta astfel un rival în lupta pentru titlul mondial, Red Bull va rămâne cu o singură opțiune: Honda. Chiar dacă este prematur de anticipat ce progrese va înregistra Honda pe parcursul sezonului viitor, soluția de compromis pare să defavorizeze Red Bull în lupta pentru titluri.

Speranța ar putea veni avea abia în 2021, atunci când Porsche ar putea reveni în Formula 1 ca furnizor de motoare sau chiar în calitate de cumpărător al echipei patronate de Dietrich Mateschitz.

Marele Premiu al statului Singapore la TV

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV Internet
Antrenamente 1 vineri, 15 septembrie 11:30 Digi Sport, Telekom Sport Digi Online, Telekom TV
Antrenamente 2 vineri, 15 septembrie 15:30 Digi Sport, Telekom Sport Digi Online, Telekom TV
Antrenamente 3 sambata, 16 septembrie 13:00 Digi Sport, Telekom Sport Digi Online, Telekom TV
Calificari sambata, 16 septembrie 16:00 Digi Sport, Telekom Sport Digi Online, Telekom TV
Cursa duminica, 17 septembrie 15:00 Digi Sport, Telekom Sport Digi Online, Telekom TV

Via Reuters, Motorsport, Motorsport Magazine

Comentarii (22)

  • Stire importanta: Red Bull cu motoare Honda din 2019. Sa vedeti ce vuiesc maine ziarele :)))
    3 5
  • A înnebunit Horner ? Vor sa vadă cum e să fii la coada grilei ? Nu înțeleg deloc ce se întâmplă.
    5 0
  • redbull o sa fie un fel de mcLada ba mircea 84
    2 5
  • Foarte inteligenta mutarea lui Horner, dar nu pentru sezonul viitor, este o mutare ceva mai de lunga durata, si se refera la 2021 cand Porsche ar vrea sa intre in F1 alaturi de Red Bull. Evident sunt doar discutii, zvonuri si nimic probabil serios, dar nu se stie niciodata. Personal cred ca cei de la McLaren au gresit cu mutarea asta si asta pentru a nu renunta la Alonso, eu personal, renuntam la Alonso si nu la Honda.
    5 5
  • Sa-l vedeti pe Verstappen cum scoate untul din Honda.
    2 0
  • Nu mi se pare o mutare inteligenta . Probabil FIA în disperarea de a împiedica Honda să iasă din F1 au pus presiune pe RedBull să ia această hotărâre . RedBull va trece cel puțin 3 ani printr-un con de umbră . Motorul Honda nu poate fi dezvoltat peste noapte.
    3 0
  • @Ayrton: Evident, udp-ul Honda are probleme, dar Toro Rosso nu este o echipa de top. Si nici n-o sa fie prea repede, iar cei de la Red Bull ii pot ajuta pe cei de la Honda sa rezolve probleleme ceva mai repede ca cei de la McLaren. De ce? Pentru ca cumva cred ca cei de la Honda au cam inteles care este problema si cum se poate rezolva, iar sediul din UK al celor de la Honda este la maxim 2km de al celor de la Red Bull. Personal sunt curios de cum vor evolua lucrurile, cel putin in sezonul viitor. Pentru moment cei de la Red Bul au facut o mutare inteligenta, sa vedem daca se si confirma :P
    4 0
  • Eu nu stiu unde ati gasit voi confirmarea pentru motoare Honda la RBR din 2019.
    Sunt inca zvonuri ca Renault ar putea renunta la RBR si Toro Rosso din cauza furnizarii de prea multe motoare pentru F1. Se zvoneste ca RBR ar putea lua motoare Honda ca urmare a acestui lucru.

    Dar inca nu e nimic clarificat si batut in cuie.
    3 0
  • @JugaruGabi: Nu am spus ca-i ceva confirmat ci doar ca sunt discutii :P Cei de la Renault vor sa renunte la Red Bull pentru ca vor sa se concentreze doar pe McLaren si pe echipa lor proprie. Pai Renault a renuntat la Toro Rosso pentru ca acestia au anuntat ca au semnat cu Honda...
    3 0
  • Vettel merita victoria la Singapore, insa Hamilton ii va sufla in ceafa.
    3 4
  • De ce merita Vettel victoria in Singapore?
    1 0
  • GrosJan
    As vrea sa vad o echipa 100% Porsche chiar daca dispare RBR. Si sper sa nu se faca de ras, altfel ar fi trist. Si ar fi de pomina sa bata Prosche pe Ferrari in F1.
    0 1
  • Comic este ca orele prezentate de Automarket pentru Singapore sunt gresite...
    4 0
  • Ricciardo, Vettel si Verstappen au fost primii trei piloti in F1, cu timpi facuti pe US.
    3 0
  • Cei de la Honda au confirmat despartirea de McLaren, care se va intampla la finalul sezonului.
    2 0
  • @Popa: In ce sens sunt gresite? Sunt similare cu cele de pe site-ul oficial F1 si din programul Digi Sport.
    0 2
  • @Daniel.Popescu: Antrenamente au inceput la 11:30 si s-au teminat la 13:00... FP2 incepe la 15.30 si se termina la 17.00.
    2 0
  • @Popa: In stire am mentionat corect. Am actualizat acum si in tabelul din partea dreapta, acolo erau orele stabilite initial la inceputul sezonului.
    2 0
  • @Daniel.Popescu: Marfa
    2 0
  • @daniel.popescu
    Vezi ca Dolce Sport este Telekom Sport acum . S-a schimbat denumirea canalului . Succes la articole bune !
    Si inca ceva : de ce nu mai scrieți la rubrica " Poveștile F1 " .Erau foarte interesante articolele pentru un pasionat de F1.
    3 0
  • Ca un arc peste ani aceste mutari de constructori si motoristi ma imping sa cred ca:
    Pentru urmatorii 3 ani Ferrari si Mercedes vor fi singurii la varf.
    Daca Ferrari lasa garda jos sau au o combinatie nefericita ii paveaza calea lui Hamilton spre 3 titluri mondiale consecutive.
    Sper sa nu ne intoarcem intr-o perioada de genul 2014-2016, mult prea monotona.
    3 0
  • Anul trecut a fost Rosberg campion ...
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru