Avancronică F1 Rusia: luptă echilibrată între Ferrari și Mercedes

de Daniel Popescu
Joi, 27.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Confruntarea dintre Ferrari și Mercedes va ajunge în acest weekend în Rusia, acolo unde Sebastian Vettel și Lewis Hamilton speră să câștige.

Victoria obținută în Marele Premiu al statului Bahrain i-a permis lui Sebastian Vettel să devină lider solitar în clasamentul general.

Totuși, avansul fragil de numai 7 puncte poate fi remontat cu ușurință de Lewis Hamilton în cazul unei victorii pe circuitul de la Soci în cadrul Marelui Premiu al Rusiei de la sfârșitul acestei săptămâni. Tocmai de aceea, confruntarea dintre Ferrari și Mercedes se anunță una echilibrată și spectaculoasă măcar din acest punct de vedere.

Circuitul de la Soci este unul parțial permanent, parțial temporar, iar bordurile aproape plate permit piloților să abordeze virajele mai agresiv. Cea mai bună oportunitate de depășire este în virajul 2, acolo unde piloții vor frâna violent până la 140 km/h după ce vor accelera până la 330 km/h după ieșirea din ultimul viraj. De altfel, primul viraj este unul de mare viteză, abordat cu circa 305 km/h.

Date generale circuit

Pneurile Pirelli

Pe parcursul etapei din acest weekend, piloții vor avea la dispoziție trei tipuri de pneuri: soft, supersoft și ultrasoft.

Cea mai moale compoziție va fi utilizată preponderent în calificări și în primul stint, pentru ca apoi piloții să opteze probabil pentru o singură oprire la boxe.

Vremea în Rusia

Pe parcursul weekendului, vremea va fi predominant frumoasă la Soci. Vineri, temperatura aerului va fi de circa 20 de grade, iar sâmbătă și duminică vor fi 21 și, respectiv, 22 de grade, cu un cer predominant senin. Șansele de ploaie pe parcursul celor trei zile de concurs sunt minime.

Rusia - Program TV

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV Internet
Antrenamente 1 vineri, 28 aprilie 11:00 Digi Sport 2, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Antrenamente 2 vineri, 28 aprilie 15:00 Digi Sport 1, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Antrenamente 3 sambata, 29 aprilie 12:00 Digi Sport 2, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Calificari sambata, 29 aprilie 15:00 Digi Sport 2, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Cursa duminica, 30 aprilie 15:00 Digi Sport 2, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV

Comentarii (5)

  • hi hi, ferrari e pe primul loc!
    reno si mclogan sunt increzatori in update-urile aduse la aceasta cursa.
    8 4
  • Poate vor reusi intr-un final Stroll si monoposturile McLaren sa vada steagul cu patratele.
    13 0
  • Va fi o cursa interesanta prin faptul ca acest circuit favorizeaza monoposturile Mercedes. Sunt curios ce replica va da celor de la Ferrari .Pana la urma asta conteza sa fie spectacol :)
    4 3
  • majoritatea stirilor,a comentariilor despre ce ar putea fi la socci,o dau pe mercedes ca mare favorita,in primul rand datorita virajelor rapide,care ar favoriza echipa germana ! e posibil sa fie asa,dar eu ,cel putin ,am unele indoieli,vazand monopostul ferrari cum se comporta pe viraje in primele 3 curse! eu sunt fan ferrari ,si sper intr o victorie! nu conteaza daca e vettel sau kimi pe cea mai inalta treapta a podiumului!
    11 0
  • Eu cred ca acest circuit favorizeaza masinile Mclaren, deci intrebarea este cine va fi pe locul 3, pentru ca pe 1 si 2 vor fi pilotii respectivi =))
    8 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru