Avancronica Marelui Premiu al Germaniei: Mercedes, favorită pe circuitul pe care Vettel nu a obținut nicio victorie

de Daniel Popescu
Joi, 25.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes este marea favorită să obțină victoria în cursa de la Hockenheim, pe un circuit pe care Sebastian Vettel nu și-a adjudecat niciodată prima poziție în fața propriilor suporteri.

Formula 1 se apropie cu pași mari de pauza de vară din luna august, însă până atunci piloții vor mai face două vizite: Hockenheim și Hungaroring.

Marele Premiu al Germaniei de la sfârșitul acestei săptămâni are o semnificație aparte, mai ales că Meredes este sponsorul principal al acestei etape, iar constructorul va concura practic în fața propriilor suporteri. Circuitul de la Hockenheim nu are însă contract și pentru sezoanele următoare, astfel că aceasta ar putea fi ultima cursa de Formula 1 desfășurată în cea mai mare economie a Europei.

Teoretic, pe baza rezultatelor din prima parte a campionatului, Mercedes este principala favorită la victorie, mai ales că Lewis Hamilton și-a adjudecat patru victorii în Germania, dintre care trei chiar la Hockenheim.

"Previziunle meteo indică temperaturi înalte, care au fost foarte provocatoare pentru noi în Austria, așa că trebuie să rămânem vigilenți", a declarat Toto Wolff, directorul de motorsport al Mercedes.

În Germania și alte state central-europene temperaturile maxime au ajuns chiar și la 40 de grade, însă prognoza meteo arată că temperaturile vor scădea brusc în weekend: sâmbătă vor fi maxim 30 de grade, iar duminică maxim 24 de grade, cu circa 60% șanse de ploaie.

O eventuală cursă pe ploaie ar fi însă inclusiv în beneficiul celor de la Red Bull și Ferrari, care ar putea avea astfel oportunitatea de a obține o victorie altfel puțin anticipată.

Vettel speră să-și răscumpere greșeala de anul trecut, când a plecat din pole position și a ratat victoria din cauza unei erori personale.

"Trebuie să ne răscumpărăm greșeala pentru anul trecut, în special eu. Astfel cu nerăbdare să concurez la Hockenheim, atmosfera este fenomenală, iar publicul este grozav", a declarat el.

Mattia Binotto, șeful Scuderiei Ferrari, admite însă că Red Bull a înregistrat progrese semnificative în ultima perioadă și poate reprezenta de asemenea un adversar de temut.

"Cu siguranță și-au îmbunătățit rezultatele în ultimele două curse. Au câștigat în Austria și au fost foarte competitivi la Silverstone. Cred că monoposturile noastre sunt foarte apropiate și că ultimele două curse demonstrează asta. Sunt a doua echipă a Formulei 1? Suntem noi a doua echipă? Suntem foarte apropiați", a declarat el.

De altfel, inclusiv Max Verstappen și-a exprimat speranța că poate înregistra noi progrese care să îl propulseze spre a doua victorie din acest sezon. "Suntem într-o formă bună și putem îmbunătăți performanțele în fiecare cursă, așa că abia aștept să mă urc din nou la volan", a precizat olandezul. 

Marele Premiu al Germaniei la TV:

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV Internet
Antrenamente 1 vineri, 26 iulie 12:00 - F1 TV Pro
Antrenamente 2 vineri, 26 iulie 16:00 - F1 TV Pro
Antrenamente 3 sambata, 27 iulie 13:00 - F1 TV Pro
Calificari sambata, 27 iulie 16:00 Digi Sport, Telekom Sport F1 TV Pro
Cursa duminica, 28 iulie 16:10 Digi Sport, Telekom Sport F1 TV Pro

Comentarii (3)

  • Nu se lasa neamtul ...
    2 1
  • @Radu fi sigur că nu se lasă neamţul... dacă a fost la un pas să-l acroşeze pe Hamilton, a intrat în Verstappen în ultima cursă , însă olandezul a reuşit să revină pe circuit, urmează în colimator un italian... ?!
    3 5
  • Costel
    pentru binele scuderiei dar si pentru un relativ confort al tifosilor is cu rugamintea la binotto sa-si cenzureze incepand de astazi orice declaratie publica fiindca dupa aceste ultime afirmatii m-oi convins pe deplin ca oratoria nu-i deloc punctul sau forte , ba din contra , sovaielile acestuia nefacand altceva decat sa ofere un boost de incredere total nefundamentat celor de la RBR , victoria lui verstappen din austria fiind eminamente circumstantiala generata de carentele in pilotaj ale monegascului si nicidecum de superioritatea monopostului redbull iar ceea ce s-o intamplat la silverstone reprezinta doar ingaduinta FIA ,a cata oare la adresa olandenzului ,nimeni altul decat cel care va prelua stafeta de la hamilton privind aplicarea preferentiala a regulamentelor unei competitii care iata ,continua sa trateze ferrari ca pe un paria al marelui circ , inacceptabil de tolerat nu doar pentru un fan ferrari ci chiar pentru un consumator neutru de motorsport
    8 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru