Avancronica Marelui Premiu al Japoniei: Mercedes poate câștiga titlul constructorilor în cursa amenințată de taifun

de Daniel Popescu
Joi, 10.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes va introduce update-uri minore pe monopost în încercarea de a câștiga matematic titlul constructorilor la Suzuka, într-un Mare Premiu care riscă să fie bulversat de un taifun.

Marele Premiu al Japoniei de la sfârșitul acestei săptămâni se va desfășura într-o stare de incertitudine din cauza condițiilor meteo imprevizibile, însă Mercedes este determinată să-și adjudece matematic un nou titlu al constructorilor.

Echipa germană a anunțat că va introduce câteva update-uri minore pentru monopost și are nevoie de 14 puncte în plus comparativ cu rivalii de la Ferrari pentru a tranșa lupta pentru trofeul acordat constructorilor. În plus, germanii sunt avantajați și de statistică, întrucât au câștigat ultimele 5 curse desfășurate în Japonia.

"Vom aduce câteva update-uri minore pe monopost în Japonia, dar știm că trebuie să extragem totul din monopost și pneuri pentru a avea o șansă la victorie. Avem rezultate bune aici, dar ne așteptăm ca în acest an să fie o provocare ca urmare a performanțelor rivalilor noștri", a declarat Toto Wolff, directorul de motorsport al Mercedes.

Între timp, Ferrari speră să obțină o victorie după progresele majore din ultima perioadă, în contextul celor trei victorii consecutive obținute în Belgia, Italia și Singapore.

"Știm că, pentru a fi în frunte în Japonia, fiecare aspect al muncii noastre trebuie să fie perfect.

Dacă putem face asta, atunci putem spera să fim la fel de competitivi ca în ultimele curse", a explicat Mattia Binotto, șeful Ferrari.

O altă echipă care a anunțat update-uri pentru cursa japoneză este Renault, care va introduce o nouă specificație pentru aripa față.

Programul Marelui Premiu al Japoniei ar putea fi bulversat radical din cauza taifunului Hagibis, care va atinge coastele Japoniei în cursul zilelor de sâmbătă și duminică. Primele estimări ale meteorologilor indică faptul că regiunea circuitului de la Suzuka va fi afectată în special sâmbătă de ploi torențiale și vânturi de circa 100 km/h, în timp ce duminică vremea ar urma să se amelioreze.

Cel mai probabil, FIA va decide până la sfârșitul zilei de vineri dacă sesiunea de calificări programată sâmbătă va fi reprogramată pentru dimineața zilei de duminică. De altfel, etapa suport de Formula 4 programată tot la Suzuka și două meciuri de rubgy din Campionatul Mondial au fost deja amânate în așteptarea uraganului.

În absența unei amânări, calificările ar urma să înceapă sâmbătă la ora stabilită cu riscul de a fi întrerupte succesiv în așteptarea unei perioade mai bune și s-ar desfășura probabil cu tribunele aproape goale. 

Marele Premiu al Japoniei la TV:

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV Internet
Antrenamente 1 vineri, 11 octombrie 04:00 - F1 TV Pro
Antrenamente 2 vineri, 11 octombrie 08:00 - F1 TV Pro
Antrenamente 3 sambata, 12 octombrie 06:00 - F1 TV Pro
Calificari sambata, 12 octombrie 09:00 Digi Sport, Telekom Sport F1 TV Pro
Cursa duminica, 13 octombrie 08:10 Digi Sport, Telekom Sport F1 TV Pro

Comentarii (2)

  • Calificarile amanate pe duminica.
    8 0
  • Senna Fan
    Calificari: Duminica, ora 04:00
    10 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru