Avancronica Marelui Premiu din Abu Dhabi: Mick Schumacher debutează în Formula 1, iar revenirea lui Hamilton este incertă

de Daniel Popescu
Joi, 10.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mick Schumacher va debuta în Formula 1 în antrenamentele din Abu Dhabi, în timp ce prezența lui Lewis Hamilton în ultima cursă a sezonului 2020 este încă incertă, întrucât britanicul se recuperează după ce a fost diagnosticat cu Covid-19.

Sezonul 2020 al Formulei 1 se apropie de sfârșit după un maraton de 17 curse desfășurate într-un interval de numai 5 luni, preponderent în Europa. Chiar și așa, finalul sezonului ne găsește într-un loc devenit deja familiar, și anume circuitul Yas Marina din Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite.

Teoretic, ultima etapă este una fără miză, în contextul în care Lewis Hamilton și-a adjudecat deja al șaptelea titlu mondial, în timp ce Mercedes este campioana constructorilor pentru al șaptelea sezon consecutiv.

Cu toate acestea, etapa din Abu Dhabi stârnește un interes major datorită unor evenimente conexe Formulei 1.

Pentru început, cel mai important dintre ele este debutul lui Mick Schumacher în Formula 1. La numai câteva zile după ce a devenit campion în Formula 2 și a semnat un contract cu Haas pentru sezonul 2021, fiul lui Michael Schumacher va participa în prima sesiune de antrenamente libere din cadrul etapei din Abu Dhabi.

"După un weeend precum cel anterior, puține lucruri ar putea fi mai bune decât câștigarea unui titlu. Totuși, probabil putem pune la socoteală și weekendul din față, în care voi face parte dintr-o echipă de Formula 1 și voi pilota în prima sesiune de antrenamente. Sunt încă entuziasmat că am câștigat titlul în F2 și entuziasmul nu se risipește pentru că voi fi cu Haas anul viitor", a declarat el.

Între timp, fanii Formulei 1 așteaptă cu nerăbdare să afle dacă Hamilton va concura pentru Mercedes după ce a absentat etapa trecută în Bahrain după ce a fost diagnosticat cu Covid-19.

Hamilton a postat marți un clip în care a explicat că acum se simte mai bine și că speră să concureze.

"A fost una dintre cele mai grele săptămâni din ultima perioadă. M-am concentrat pe recuperare și am încercat să revin în formă pentru a concura în ultima cursă din Abu Dhabi", a precizat el.

Două zile mai târziu, situația să rămâne însă incertă, mai ales că nu este clar dacă Hamilton mai are Covid-19 sau nu.

"Mai sunt semne de întrebare. Situația lui se îmbunătățește, dar nu știm încă dacă va pilota. Știm că este determinat să revină cât mai curând posibil", a precizat Toto Wolff, directorul de motorsport al Mercedes.

Situația este complicată și de legislația actuală din Emiratele Arabe Unite cu privire la sosirea străinilor în țară. De exemplu, întreaga familie a Formulei 1 a călătorit în Abu Dhabi luni și are acces într-o așa-numită "biosferă" care include în principal circuitul Yas Marina și hotelurile în care sunt cazați piloții și mecanicii. Hamilton nu s-a numărat printre ei, întrucât a fost nevoit să rămână în izolare în Bahrain.

Prin urmare, britanicul are nevoie de o permisiune specială din partea autorităților pentru a putea intra în Abu Dhabi. Cel mai important este însă că Hamilton are nevoie de 4 teste negative pentru Covid-19 pentru a putea spera la o dispensă din partea autorităților.

Teoretic, Mercedes poate decide cel târziu sâmbătă dacă Hamilton va concura în calificări și cursă. Până atunci, George Russell se pregătește alături de Mercedes și ar putea avea astfel șansa să obțină prima victorie din carieră, după incidentele care l-au împiedicat să treacă primul linia de sosire în Bahrain.

De asemenea, Ferrari a anunțat că șeful Mattia Binotto nu va fi prezent la cursă din cauza unor probleme medicale care nu au legătură cu Covid-19. 

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV Internet
Antrenamente 1 vineri, 11 decembrie 11:00 Digi Sport, Look F1 TV Pro
Antrenamente 2 vineri, 11 decembrie 15:00 Digi Sport, Look F1 TV Pro
Antrenamente 3 sâmbătă, 12 decembrie
12:00 Digi Sport, Look F1 TV Pro
Calificări sâmbătă, 12 decembrie 15:00 Digi Sport, TelekomLook F1 TV Pro
Cursă duminică, 13 decembrie 15:10 Digi Sport, TelekomLook F1 TV Pro

Comentarii (11)

  • Costel
    is dispus la un ramasag...
    asta pentru ca observ mass-media generand oarece suspans acolo unde chiar nu se impune...
    daca brunetu' suprem absenteaza si din cursa de la Abu Dhabi promit solemn ca ma retrag definitiv de pe AM!

    hai sa fim seriosi macar pentru cateva secunde...

    si cu cockpitul monopostului W11 cu nr 44 mustind de rinoree si deopotriva plin ochi cu servetele de unica folosinta intrebuintate asiduu pe cele trei paliere de viteza ale circuitului brunetu' suprem tot merita a-si etala aptitudinile pe Yas Marina, asta din simplul motiv ca ii neasemuit, ii pur si simplu unic,
    taman d-asta exceptionalul septuplu se califica in a beneficia de o dispensa extraordinara sosita in ultimele secunde dinspre gazde,
    asta fiindca contagiozitatea pilotajului sau asupra milioanelor/miliardelor de fani ii mult superioara aceleia unei viroze/gripe, fie ea si SaRSCoV2
    11 3
  • Neutru
    -Vine multiplu campion să arate el cum se câștigă o cursă! N-o să mai fie nevoie de manevre de culise!
    14 5
  • @Neutru, păi nu le ajunge amenda primită!? Și scuze că te întreb: am înțeles eu greșit sau după cursa anterioară Bottas a închise câteva din conturile sale de socializare? S-o fi speculat că acel schimb de pneuri a fost sub voința lui?
    5 1
  • hahaha
    Echipa FIA, Formula 1 și Mercedes-AMG Petronas F1 pot confirma astăzi că Lewis Hamilton a returnat o serie de teste negative COVID-19. El și-a finalizat carantina de zece zile în Bahrain și a fost liber să părăsească țara în conformitate cu reglementările autorității sanitare din Bahrain. Lewis a ajuns acum la Abu Dhabi după confirmarea din partea autorităților că ar putea face acest lucru și, după ce a fost pus în carantină, a primit un rezultat negativ suplimentar.

    Protocoalele FIA ​​COVID-19 rămân clare și nu s-au schimbat. Este necesar un rezultat negativ al pre-testului pentru a avea acces la Paddock-ul de Formula 1, așa cum este prevăzut în Anexa S la Codul Sportiv Internațional, iar un alt rezultat negativ al testului nu mai mult de 24 de ore de la sosire este necesar. Lui Lewis, care a dat acum rezultate negative în Bahrain și Abu Dhabi, i se va acorda accesul la Paddock.
    8 0
  • @Costel, citindu-ți tot felul de com-uri de-ale tale în care folosești termeni și expresii de genu, "brunetu' suprem", "neasemuit", "unic", "excepționalul" ș.a. adresate britanicului, eu te-aș retrage cel puțin pt.o vreme din AM:
    -polițist de-aș fi te-aș băga în arest preventiv de max.48h cu o sesizare pe propia-mi răspundere că tu consumi droguri;
    -preot de-aș fi te-aș trimite o săptămână la o mănăstire să-ți mai curenți și tu sufletul că tare mi-e că e mânuit de ăla necuratul;
    -doctor de-aș fi te-aș băga în carantină 2 săptămâni bănuindu-te că ai intrat în contact direct cu un infectat CorinaVirus.
    3 20
  • @maverick
    Bai Stalin, ia stai tu acasa si nu mai veni pe aici daca nu faci fata la textile de pe AM. mai nou va lasa pe net la Balaceanca?
    10 2
  • Andrian
    Neutru Vine Hamilton acum sa va țineți Bottas are locul 2 asigurat verstappen trb să termine pe 1 și Bottas pe 4
    1 0
  • Costel
    D-le Daniel Popescu,

    va anunt inca de pe acum faptul ca is un om de cuvant si chiar n-am cum sa procedez altfel,
    asta dupa proiectia impecabila de la crepusculul zilei precedente, decat sintetizand unica varianta care se impune in aceasta situatie:

    musai ca tre' sa raman!

    ...despre *acuratetea informatiilor* oferite in comment-ul ivit azi dupa micul-dejun eu nu-s dispus sa zabovesc nicimacar o miime de secunda, redactia AM ii singura care detine atat avizele cat si ustensilele necesare unei deratizari eficiente
    4 0
  • bobitza
    @Costele, dl D. Popescu n-a aplicat regulile unei necesare şi obligatorii deratizări atunci când un oaspete pe acest site preamărea progresele medicinei veterinare...
    3 0
  • Costel
    @bobitza,
    chiar nu stiu ce sa zic inaintea unei analize temeinice,
    spetele is totusi incomparabile,
    afirm asta doar dupa o prima vizionare a probelor atat din perspectiva tenacitatii cat si a viralitatii,
    tocmai de aceea eu ma limitez in a-ti transmite ca nu-i tocmai elegant in a lua in van indubitabila mostenire lasata de Dr Carol Davila inca din anul 1861 la Bucuresti, doar a doua institutie de invatamant superior avand specializare exclusiva/explicita din Europa la acea vreme si prima dupa cea aflata la Lyon
    2 1
  • Testarossa
    Mult succes pustiule :)

    Am multe amintiri placute priciunuite de tatal tau, eram lipit de televizor mai ales in era V10, golden!!!!! :)

    Michael si calutul cabrat......a fost un timp tare placut :)
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru