Bahrain, antrenamente 1: Sutil produce prima surpriza din 2010

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 12.03.2010
Adrian Sutil a stabilit cel mai bun timp in prima sesiune de antrenamente din Bahrain pentru Force India, producand astfel prima mare surpriza a noului sezon de Formula 1.

Sezonul 2010 al Formulei 1 a debutat vineri pe circuitul Sakhir din Bahrain cu numeroase surprize in clasamentul primei sesiuni de antrenamente libere, care a confirmat insa partial si statutul de favoriti al pilotilor de top.

Adrian Sutil a stabilit spre finalul sesiunii cel mai bun timp al diminetii dupa ce a fost cronometrat cu 1:56.583 la volanul monopostului Force India VJM-003. Germanul a fost secondat la mai putin de doua zecimi de secunda de Fernando Alonso, dupa ce initial dublul campion mondial a ocupat temporar prima pozitie.

O alta surpriza placuta a fost produsa de Robert Kubica, care a incheiat sesiunea pe locul 3 la volanul monopostului Renault R30, in fata brazilianului Felipe Massa de la Scuderia Ferrari. Dupa ce in prima parte a sesiunii s-au luptat pentru prima pozitie, Jenson Button si Lewis Hamilton au incheiat antrenamentele din aceasta dimineata pe locurile 5 si 6, in fata lui Vitantonio Liuzzi de la Force India.

In schimb, Mercedes GP a avut parte de un debut de sezon mai putin competitiv, dupa ce Nico Rosberg a stabilit doar al 8-lea timp, iar Michael Schumacher a terminat pe locul 10 la revenirea oficiala in competitie dupa o absenta de trei sezoane.

Nici cei de la Red Bull Racing nu au avut parte de o sesiune mai buna, Mark Webber si Sebastian Vettel ocupand doar pozitiile 9 si, respectiv, 13 in clasamentul general.

In ciuda faptului ca au lasat senzatia ca pot obtine rezultate majore in 2010, cei de la BMW-Sauber au terminat antrenamentele pe locurile 17 si 18 prin Pedro de la Rosa si, respectiv, Kamui Kobayashi.

Asa cum era de anticipat, echipele debutante in competitie au monopolizat ultimele pozitii ale clasamentului. Timo Glock a terminat pe locul 19 pentru Virgin Racing, urmat de cei doi piloti ai echipei Lotus, Heikki Kovalainen si Jarno Trulli. In schimb, Lucas di Grassi nu a efectuat niciun tur cronometrat la volanul celui de-al doilea monopost Virgin Racing.

Hispania Racing a avut un debut ratat in Formula 1, dupa ce Bruno Senna a efectuat doar doua tururi de incalzire fara sa fie cronometrat. In plus, coechipierul sau Karun Chandhok nici macar nu a iesit pe circuit in prima sesiune de antrenamente.

Clasamentul complet al sesiunii este dispoinibil aici.

A doua sesiune de antrenamente libere din Bahrain va avea loc in 12 martie cu incepere de la 13:00, ora Romaniei.

Comentarii (29)

  • f1 champ
    nu merge f1 champ!
    1 1
  • In primele 10 locuri sunt 6 echipe cu motoare Mercedes...hhhm, interesant.
    Lotus si Hespania se pare ca sunt depasite de ce se intampla in jurul lor.
    2 4
  • f1champ
    nu merge f1champ...nu putem efectua schimbari..

    voi ati urmarit live f1 ?pe f1.com de ce nu merge live.timing-ul... ??

    aveti streamuri pentru live ?!
    0 2
  • F1Champ
    Ce faceti frate de nu merge pagina?!
    0 2
  • f1 stream
    aici am vazut eu prima parte ...http://p2pstation.net/f1.html
    1 0
  • F1 Champ
    In urma primei sesiuni de antrenamente libere analizam corectitudinea datelor si a clasamentelor. In cateva minute concursul F1 Champ va fi reluat.

    Va multumim pentru intelegere.
    3 2
  • f1 champ
    NU merge pagina !!!!!!
    0 2
  • Live Free Practice
    Urmariti LIve - claritate HD: http://directos.lasexta.com/formula1 . Cu dedicatie speciala " pt diesel08" care a mai postat link-uri interesante la comentarii.
    9 0
  • f1 champ
    merge foarte greu si nu pot sa schimb piloti :-(
    cam ati dat-o in bara cu programu asta in flash :-(
    s[er sa se remedieze pana la ora 12.50 ca sa pot sa schimb si eu piloti
    3 1
  • @F1 Champ
    Nu ati auzit de QA ? Voi acum testati dupa ce ati mers live ? ... sariti din avion, si in cadere va intrebati daca ai luat parasuta ?

    Concursul este super, aplicatia, super, grafica super ... daca ati si testa inainte ati fi mai profi. ;)
    0 2
  • punctaj gresit .
    Am o rugaminte la Daniel .

    Nu mi s-a dat intreg punctajul .
    In una din zile am selectat echipa insa fara ultima grupa de piloti . A doua zi , am selectat in echipa si grupa din urma . Acum la punctaj , am primit doar punctele pe ultima selectare , ceilalti piloti si echipe nefiind luate in seama . Am verificat , poate ca-i o eroare de sectare , dar , imi apar ca selectati pilotii si echipele .
    Te rog verifica acest incident . Multumesc !
    0 1
  • regulament
    adica vroi vreti sa spuneti ca dupa ce am selectat un pilot in antrenamente 1 nu mai pot sa al pun nici in 2 si nici in 3 si nici in calificari sau cursa .
    Eu nu mai inteleg nimic adica restrictionati sa se selecteze pilotul favorit in mai mult de un eveniment ?
    1 1
  • Err
    Oameni buni, aveti putina rabdare. Sunt niste erori care cred ca se vor rezolva. Nu s epot rezolva instant, pentruc a trebuiesc si testate. Asa ca aveti putina rabdare :)
    0 1
  • mircea
    @gyzmo
    Nu e un concurs in care iti alegi pilotii favoriti, e un concurs de tip manager in care pentru a castiga trebuie sa ai o strategie inteligenta conform unui regulament pe care, evident, l-ai citit din moment ce participi. Iar in regulament scrie clar ca fiecare pilot poate fi ales pentru un singur eveniment din weekendul de cursa.

    Stretegie, inspiratie, inteligenta.

    @theo55

    Toate modificarile pe care le-ai facut in echipa ta pentru Antrenamente 1 au fost realizate in 10 martie, la ora 11:10. L-ai ales pe Timo Glock si atat. In rest, ai umblat exclusiv la echipa ta pentru cursa si pentru AL2.

    Putina atentie data viitoare.

    Mircea.
    3 1
  • @Schubler
    Multumesc.
    1 0
  • Mircea Mester
    Stretegie, inspiratie, inteligenta.

    da tare interesant regulamentu e cam nasol pt ca poate am "inspiratia" sa al folosec de 2 ori pt ceva si "strategia" de a ma baza doar pe cativa piloti si de asemenea am "inteligenta" de a lasa acest concurs pe care al joc de 3 ani .
    Pentru ca daca nu ati cerut parerea fanilor si ati facut cum ati vrut voi :-(
    4 1
  • NeoGalaxy
    Ce disperati...
    4 0
  • mircea
    @gyzmo
    Fiecare e liber sa aleaga, nu tinem pe nimeni cu forta aici :)

    Cred ca este editia F1 Champ care a tinut cont cel mai mult de opiniile voastre. Dar, pentru ca e concursul nostru, am adaugat un twist care il face mai interesant.

    Sincer, ma deranjeaza faptul ca regulamentul e citit de abia dupa prima etapa. Ar fi trebuit sa vii cu ideile astea inainte, nu acum. Corect?
    4 1
  • CONCURS
    Mie imi place noua editie a F1 Champ , trebuie sa faci pe managerul care vrea sa castige un weekend, nu doar o sesiune
    2 1
  • SUPER
    Superb acest F1 Manager. Mult mai distractiv decat cel de anul trecut.
    Cei disperati care nu au inteles regulamentul de la bun inceput sau nu le place noul stil, nu au decat sa o stearga...
    SUCCES pentru toti managerii !
    2 1
  • salutare
    asa ceva se poate lasa si cu o cerere de anulare a jocului la Curtea Cobstitutionala,deoarece incalca nu stiu ce drept la alegere:))Mie mi se pare foarte interesant jocul,chiar daca sunt dupa antrenamentele 1 pe 400 si ceva!
    0 0
  • @Schubler, Mircea Mester
    Genial stream-ul live pe care l-ai indicat ! Este bine ca sunt postate mai multe link-uri in care putem sa urmarim aceste evenimente. In plus cateva cuvinte despre inceputul de sezon F1 CHAMP 2010..., este senzational ! Avem o grafica si o interfata "inteligenta" care ne vor pune in valoare abilitatile de manageri ! Sunt curios cum va decurge aceasta prima etapa de F1... Bafta !
    3 0
  • A inceput balul !!!
    Mult succes la toata lumea !!!! este anul 4 decand particip la acest concurs , particip din placere niciodata nu am castigat nimic ....sper ca anu asta sa castig macar un tricou :) , acuma referitor la regulament , mi se pare ok ca nu mai sunt punctate stirile ....poti face multe strategii de ex . poti sa nu alegi nici un pilot si nici o echipa in antrenamente...mizezi numai pe calificari si cursa...poti sa ai sanse sa castigi

    SUCCESURI MAXIME LA TOTI !!!!!
    3 2
  • ma umfla putin rasul...
    numa 800 de participanti anu asta la concurs... anu trecut erau peste 2.000 daca imi aduc eu bine aminte... au dat lovitura baietii astia cu schimbarea de regulament :)
    4 2
  • si o propunere...
    as sugera ca in dreptul fiecarui user, la topicurile de f1, sa-i apara in paranteze si locul ocupat in clasamentul general... ca sa vedem in ce calitate vorbeste:)
    5 2
  • schimbari pt antrenamente
    Felicitari automarket pentru organizare.

    Dar am o problema: lucrez vinerea :)) ... iar pentru alegerea itemilor intre sesiunile de antrenamente nu am timp efectiv sa fac acest lucru. In acelasi timp inteleg si rationamentul pentru care s-a obtat pentrua aceasta schimbare de regulament.

    Totusi am o propunere: pentru sesiunile de antrenament sa se lase posibilitatea de a selecta aceiasi itemi iar pentru calificari si cursa sa se pastreze sistemul actual.
    1 1
  • @schubler
    Mii de multumiri.
    1 0
  • mircea
    @ccmax
    Pai poti sa-ti stabilesti echipa din toate evenimentele dinainte. Nu te opreste absolut nimic sa faci asta :)

    Mircea.
    2 0
  • sss
    mie nu mi se pare in regula regulamentul de anul asta
    de ce nu pot pune un pilot la mai multe evenimente?
    adica voi vreti sa spuneti cel care il consider eu ca ar trebui sa castige treb sa l pun doar la cursa ca iau mai multe puncte nu?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru