Bahrain ar putea găzdui cursa de Formula 1 pe timp de noapte din 2014

de Daniel Popescu
Luni, 22.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bahrain analizează posibilitatea de a găzdui cursa de Formula 1 pe timp de noapte începând din sezonul 2014 şi este dispusă să organizeze şi un test premergător noului sezon.

Esential 2004 este anul in care Bahrain a debutat in calendarul Formulei 1
Organizatorii Marelui Premiu al statului Bahrain intenţionează să aducă câteva schimbări importante în programul evenimentului pentru sezonul 2014, atunci când vor aniversa 10 ani de la pătrunderea în calendarul competiţional.

În ciuda numeroaselor controverse generate de conflictele de stradă, organizatorii propun organizarea cursei pe timp de noapte, chiar dacă această etapă are loc la aceeaşi oră ca şi tradiţionalele runde europene prin prisma unui fus orar asemănător.

"Analizam multe opţiuni. O cursă pe timp de noapte poate fi una dintre ele, dar nu este singura. Va fi a 10-a aniversare a cursei şi vrem să facem ceva diferit, dar asta nu înseamnă neapărat că va fi o cursă pe timp de noapte. Există părţi bune şi părţi proaste şi sunt deschişi la propuneri", a declarat Zayed Al Zayani, preşedintele organizaţilor.

O altă dorinţă a organizatorilor este ca Bahrain să redevină prima cursă a sezonului, în special pentru că echipele sunt interesate să efectueze o sesiune de teste pe acest circuit înainte de startul noii campanii pentru a testa suplimentar noile motoare V6 de 1.6 litri.

"Noi suntem pregătiţi.

Am mai avut prima cursă şi înainte, am mai avut şi a treia şi a patra cursă. Dar este prematur să spunem unde vom fi. Probabil vom şti în perioada iulie-septembrie sau chiar octombrie. Ne-ar plăcea foarte mult ca echipele să vină să testeze, dar decizia le aparţine", a adăugat el.

Echipele au anunţat anterior că au ajuns la un acord pentru organizarea unei a patra sesiuni de teste înaintea sezonului 2014, însă circuitul gazda nu a fost încă anunţat.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru