Bahrain ar putea gazdui prima cursa a sezonului 2010

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 28.08.2009
Sezonul viitor al Formulei 1 ar putea debuta in Bahrain pe 14 martie, ca urmare a faptului ca Marele Premiu al Australiei este programat abia pe 28 martie.

Circuitul de la Melbourne gazduieste in mod traditional prima cursa a fiecarui sezon competitional de Formula 1 inca din 1996, singura exceptie fiind consemnata in urma cu trei sezoane.

Marele Premiu al Australiei de anul viitor a fost deja programat provizoriu pentru 28 martie, la numai o zi dupa trecerea la orarul de vara, pentru ca telespectatorii din Europa sa poate vedea debutul de sezon la o ora cat mai acceptabila. Situatia ar urma astfel sa fie similara cu cea de anul trecut, insa lucrurile sunt complicate de faptul ca sezonul 2010 ar urma sa consemneze 18 curse in loc de 17, odata cu potentiala revenire a Marelui Premiu al Canadei in calendar.

Acest lucru ar conduce la aglomerarea sezonului, motiv pentru care Bernie Ecclestone intentioneaza sa decaleze debutul sezonului cu doua saptamani si sa programeze Marele Premiu al statului Bahrain pe 14 martie. Astfel, desertul din Orientul Mijlociu ar putea fi gazda primei curse a sezonului urmator, asa cum s-a intamplat in anul 2006.

Organizatorii Marelui Premiu al Australiei nu sunt insa de acord sa piarda privilegiul de care beneficiaza si fac presiuni pentru ca Melbourne sa detina in continuare prima cursa a anului. Pana in prezent nu s-a luat nicio decizie definitiva in acest sens.

Conform regulamentului sportiv, FIA trebuie sa anunte configuratia calendarului pentru sezonul 2010 cel tarziu pe 31 decembrie.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru