Bahrain, calificari: Trulli obtine pole positionul pentru Toyota!

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 25.04.2009
Toyota Racing a monopolizat prima linie a grilei de start pentru Marele Premiu al Bahrainului, dupa ce Jarno Trulli a stabilit cel mai bun timp, iar Timo Glock s-a pozitionat in spatele sau.

Jarno Trulli a reusit sambata cel mai bun timp in calificarile de pe circuitul de la Sakhir, obtinand astfel prima pozitie pe grila de start pentru cursa de duminica. Performanta echipei Toyota a fost completata de Timo Glock, care se alatura coechipierului sau pe prima linie a grilei de start.

Toyota este astfel mai aproape ca niciodata de obtinerea primei victorii din istorie in Formula 1, insa Sebastian Vettel promite sa fie o nuca greu de spart dupa ce castigatorul cursei de la Shanghai a terminat calificarile pe locul 3. Brawn GP pare sa fie intr-o usoara scadere de forma, Jenson Button si Rubens Barrichello clasandu-se pe locurile 4 si, respectiv, 6.

Intre cei doi piloti s-a intercalat Lewis Hamilton, campionul mondial aflandu-se la cea mai buna clasare in calificari din acest sezon. Astfel, pilotul echipei McLaren Mercedes va pleca in cursa de pe locul 5, demonstrand inca o data ca britanicii au inregistrat progrese pe parcursul ultimelor doua saptamani.

Fernando Alonso va pleca de pe locul 7, in timp ce Ferrari a dezamagit din nou, Scuderia obtinand doar locurile 8 si 10 pe grila de start prin Felipe Massa si Kimi Raikkonen. Totusi, de remarcat este ca Ferrari a reusit in sfarsit sa isi plaseze cei doi piloti in prima jumatate a grilei, spre deosebire de ultimele curse.

In fine, Nico Rosberg va pleca doar de pe locul 9, in ciuda prestatiei bune din acest weekend.

PRIMA PARTE: WEBBER OUT!

Prima parte a calificarilor nu a fost lipsita de surprize.

Cea mai notabila eliminare a fost trecuta in contul lui Mark Webber, pilotul care saptamana trecuta termina pe locul 2 cursa de la Shanghai urmand sa plece de pe penultimul loc al grilei de start. In acelasi timp, niciunul dintre pilotii Force India si Toro Rosso nu au reusit sa promoveze in Q2.

Adrian Sutil va lua startul de pe locul 16, pilotul Force India fiind la mai putin de o zecime de secunda de un lo care i-ar fi permis sa intre in a doua parte. Din spatele germanului va pleca debutantul Sebastien Buemi, urmat de veteranul Giancarlo Fischella. Mark Webber va pleca doar de pe locul 19, in timp ce Sebastien Bourdais a continuat sa dezamageasca, urmand sa plece de pe ultima pozitie a grilei de start. Fernando Alonso a promovat in extremis in Q2, reusind un timp suficient de bun in ultimele secunde ale sesiunii.

La polul opus, Sebastian Vettel a stabilit cel mai bun timp al primei parti, urmat de Jarno Trulli si Lewis Hamilton. Button si Barrichelo au completat topul primilor 5, pilotii Brawn GP fiind urmati de Kimi Raikkonen, Timo Glock, Kazuki Nakajima, Felipe Massa si Nick Heidfeld.

A DOUA PARTE: DEZAMAGIRE PENTRU BMW SI KOVALAINEN

BMW-Sauber nu a reusit sa promoveze in ultima parte a calificarilor cu niciunul dintre cei doi piloti.

Astfel, Robert Kubica si Nick Heidfeld vor pleca in cursa doar de pe locurile 13 si 14, in timp ce pozitia a 15-a a fost acontata de Nelson Piquet Jr. O alta semi-surpriza in aceasta parte a fost eliminarea lui Heikki Kovalainen, in contextul in care McLaren a dat semne vizibile de revenire si in Bahrain. Cel de-a cincilea pilot eliminat in aceasta parte a fost Kazuki Nakajima, pilotul echipei Williams urmand sa plecce de pe pozitia a 12-a.

Intre timp, Sebastian Vettel s-a mentinut pe prima pozitia, fiind cel mai rapid si in Q2. Pilotul red Bull a fost urmat de Glock si Trulli, Toyota aratand o forma impresionanta in cea mai elocventa parte a calificarlor. Raikkonen a terminat pe 4, urmat de Button, Barrichello si Alonso, in timp ce Hamilton, Massa si Rosberg au completat topul primilor 10 piloti.

Rezultatele complete ale sesiunii sunt siponibile aici.

Comentarii (31)

  • NeoGalaxy
    Bravo Toyota :)
    Super tari calificari, dar sunt curios de cata benzina au :)
    0 0
  • ferrari
    Cred ca cei de la ferrari au avut destula.....
    0 0
  • ___
    Cred ca ferrari au destula benzina, sper sa castige vettel totusi!
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Benzina
    Da stiu ca Ferrari au fost multa, ce ma intereseaza este doar Brown si Toyota. Lewis are foarte putina si Fernando multa.
    0 0
  • KERS
    vom vedea KERS-ul in actiune la start;)
    0 0
  • Webber
    In turul rapid al lui Webber din Q1 am vazut o masina Toyota care l-a incurcat. Sunt aproape sigur ca unul din cei doi de la Toyota va fi retrogradat. Sunt tare curios daca va fi asa. Rosberg e cel mai bun in antrenamente. Oare in calificari de ce mereu e mult mai lent?
    0 0
  • ferrari
    probabil ca cei de la ferrari vor adopta o strategie cu mai putine opriri la boxe. eu una sper ca KIMI sa ia ceva puncte de data asta. Merita
    0 0
  • crismar
    e usor de raspuns la intrebarea ta.....in antrenamente unii piloti nu au aceeasi motivatie sau pur si simplu nu forteaza
    0 0
  • Webber
    Cu privire la Webber - nu o Toyota l-a "incurcat", era o Force India, mai exact, Adrian Sutil si s-au incurcat reciproc. Si Sutil era in turul sau rapid. Webber a declarat reporterului RTL ca nu va depune plingere impotriva lui Sutil.
    0 0
  • _________________
    si eu am vazut cum Webber a fost "incomodat" de o alta masina in turul sau rapid si cred ca era o Toyota...sunt curios ce se va intampla.
    0 0
  • @GLOCK
    bine glock !!! pacat ca o sa ii cedeze locu lu HAMILTON ... again
    0 0
  • speram
    speram ca nu o va face.
    0 0
  • trulliiiiiiiiiii
    batranul traulliiiiiiiii
    0 0
  • Snatch
    "Mark Webber finished 19th in the second Red Bull after being blocked by Force India's Adrian Sutil in Q1" - site-ul oficial al Formulei 1
    0 0
  • got it...
    oricum m`am saturat de penalizari de genul asta, totul trebuie sa ramana pe circuit. Forza Ferrari!
    0 0
  • ..
    Hamilton beneficiaza de KERS,s-ar putea sa avem niste surprize la start:)
    0 0
  • Duel
    Va fi interesant de vazut duelul dintre Vettel si Ham-ham...sper sa nu`l ajute foarte mult KERS.
    0 0
  • duel
    eu sper sa se incurce unul pe altul, iar kimi sa treaca.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Kers-ul
    Kers-ul la start nu merge... pentru ca nu este incarcat. Presupun ca multa lume inca nu stie ce face.
    0 0
  • @Kers
    "Kers-ul la start nu merge... pentru ca nu este incarcat."
    Este incarcat din turul de incalzire.Si daca nu ar fi fost turul de incalzire, se poate pleca cu acumulatorii incarcati de la standuri (pt cei cu KERS electric).
    0 0
  • de ce nu merge sa schimb echipele
    dupa spusele voastre trebuia sa mearga de la 4 e 5 si nu mergeee!!
    0 0
  • @andyyy4ever
    Schimbarile au fost deblocate in jurul orei 15:30. Am verificat personal si se pot face schimbari.
    0 0
  • Sezonul 2009
    Adevarul este ca pana acum acest sezon este deosebit...si daca ne gandim ca sunt destul de multe echipe care lucreaza la update-uri, cred ca este pentru prima data dupa multi ani nu mai exista un favorit clar. Felicitari celor care au imitiat acesta schimbare de regulament, care desi contestata, a schimbat fata formulei 1. Grila acesta este... nebunie...
    0 0
  • bmw
    Dupa primele antrenamente speram la o dubla a celor de la BMW ,cu KERS cu tot dar nu a fost sa fie.poate in cursa ,le va fii de folos!!!!succes tuturor!!!!!!!!!!!!
    0 0
  • cate schimbari se pot face intr o etapa???
    intrebare:D?
    0 0
  • ma refer la echipe si piloti?
    :D
    0 0
  • 6.2 Este posibila o singura schimbare a unui item in cursul unei zile (fiecare pilot va putea fi schimbat o singura data, fiecare constructor o singura data, fiecare team manager o singura data). Astfel, fiecare user va avea la dispozitie 9 schimbari ziln
    sa inteleg ca maine mai pot face schimbari?
    0 0
  • @NeoGalaxy
    Kers-ul este activ la start.Vezi cursa din Malaezia."E unii" care "stie" ce face KERS:)
    0 0
  • Aur1989
    Toyota nici nu va finisa pe podium.... :P
    0 0
  • toyota
    baietii de la toyota ar trebui sa aiba o strategie minune si o cursa perfecta daca vor sa termine pe podium. Trulli zicea ca lui nu-i e frica, da' mie cam imi e :)
    0 0
  • Aur1989
    Ai perfecta dreptate roxy_goldy
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru