Bahrain: Luptele de stradă continuă

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 02.06.2011
Poliţia a continuat să împrăştie gaze lacrimogene în mai multe grupuri de manifestanţi din Bahrain, chiar dacă statul insistă că poate găzdui Formula 1 după încheierea stării de urgenţă.

Statul Bahrain a anunţat la începutul aceastei săptămâni că este pregătit să găzduiască Formula 1 în acest sezon competiţional, în condiţiile în care autorităţile au renunţat în 1 iunie la starea de urgenţă impusă din cauza violenţelor de stradă din această ţară.

Cu toate acestea, presa internaţională a dezvăluit că situaţia este departe de a fi clarificata, iar televiziunea Al Jazeera a prezentat imagini cu forţele de ordine care continuau să împrăştie gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor. Ministerul de interne din Bahrain a negat toate informaţiile, însă datele ar putea avea o influenţă decisivă în cadrul Consiliului Mondial al FIA, care se reuneşte vineri la Barcelona.

Forul mondial trebuie să ia în mai puţin de 24 de ore o decizie finală în privinţa Marelui Premiu al statului Bahrain, care a fost amânat pe termen nelimitat în luna martie a acestui an. Cele două variante pe care le are Consiliul Mondial sunt reprogramarea cursei în luna octombrie sau anularea ei.

Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale ale Formulei 1, insistă că Bahrain poate găzdui Formula 1, în timp ce echipele sunt sceptice în această privinţă, în special din cauza faptului că sezonul ar urma să fie prelungit până în luna decembrie.

Via | ESPNF1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru