Bahrain revine la configuraţia anterioară a circuitului în 2011

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 16.08.2010
Organizatorii Marelui Premiu al statului Bahrain au anunţat că ediţia din 2011 se va desfăşura pe vechea configuraţie a circuitului.

Circuitul Sakhir din Bahrain a fost modificat la începutul anului 2010 prin adăugarea unui nou sector în lungime de aproximativ 900 de metri, care a condus la creşterea distanţei totale pe un tur la 6.3 km.

Secţiunea respectivă a fost contruită încă din 2006 pentru cursele de anduranţa şi a fost introdusă pentru Marele Premiu de Formula 1 din 2010 ca urmare a creşterii numărului de monoposturi de pe grila de start de la 20 la 24.

Cu toate acestea, efectul a fost unul nesemnificativ, iar cursa din Bahrain a fost catalogată drept una dintre cele mai plictisitoare din ultima perioadă, atrăgând numeroase critici din partea piloţilor. La cinci luni distanţă, organizatorii au confirmat că circuitul va reveni la designul anterior începând de anul viitor, sub justificarea ca noua versiune din 2010 a fost utilizată cu unicul scop de a sărbători 60 de existenţa a Formulei 1.

"Utilizarea secţiunii de anduranţa a făcut parte din aniversarea care a marcat jubileul celei mai pestigioase competiţii de curse.

A oferit o oportunitate unică pentru a vedea echipele şi piloţii participanţi navigând prin mai multe viraje noi şi provocatoare, transformând a şaptea ediţie a Marelui Premiu al statului Bahrain într-una dintre cele mai spectaculoase curse văzute la Sakhir. Prin urmare, Marele Premiu al statului Bahrain din 2011 se va desfăşura pe circuitul original", se precizează într-un comunicat de presă al organizatorilor.

Marele Premiu al statului Bahrain a debutat în Formula 1 în sezonul 2004.

Via | BahrainGP

Comentarii (1)

  • Bahrai
    O decizie buna cred eu.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru