Bahrain vrea să revină în F1 "în viitorul foarte apropiat"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 02.05.2011
Bahrain speră să revină în calendarul Formulei 1 "în viitorul foarte apropiat", însă organizatorii nu au menţionat dacă vor găzdui o cursă în acest sezon.

Duminică a expirat termenul limită impus de FIA pentru ca organizatorii Marelui Premiu al statului Bahrain să decidă dacă pot găzdui în acest an cursa de  Formula  amânată din cazua violenţelor de stradă din această ţară.

Săptămâna trecută, Bernie Ecclestone a dezvăluit că va prelungi termenul limită până la  începutul lunii iunie, în ciuda opoziţiei manifestate de forul mondial în acest sens.

Oficialii circuitului din Bahrain au luat o poziţie oficială în acest  caz şi şi-au manifestat intenţia de a reveni curând în calendar, însă nu au menţionat dacă sunt capabili să găzduiască o cursa în acest an.

"Cu siguranţă  înţelegem poziţia FOM şi FIA în momentele dificile care au existat. Prioritatea naţională este să găsim o soluţie pentru dificultăţile experimentate de  regatul Bahrainului, iar situaţia naţională se îndreaptă într-o direcţie potrivită. Viaţa de zi cu zi  se îmbunătăţeşte gradual. Marele Premiu al statului  Bahrain este un moment de sărbătoare şi găzduirea cursei este o sursă de mândrie pentru Bahrain şi cetăţeni.

Aşteptăm cu nerăbdare să primim echipele şi  piloţii şi pe toţi cei implicaţi în Formula 1 înapoi în Bahrain în viitorul foarte apropiat", a declarat Zayed Rashid Alzayani, preşedintele circuitului  Sakhir, într-un comunicat de presă.

FIA ar putea anunţa în cursul zilei de luni dacă Bahrain va mai găzdui o cursă de Formula 1 în acest sezon, însă situaţia  politică din ţară este încă dificilă, iar calendarul competiţional este deja foarte încărcat.

Via | Bahrain GP

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru