Barcelona nu vrea să renunţe la cursa de Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 31.01.2012
Organizatorii Marelui Premiu al Spaniei insistă că nu intenţionează să renunţe la cursa de Formula 1, însă admit că veniturile din vânzările de bilete sunt cruciale.

Contractul circuitului de la Barcelona cu Bernie Ecclestone expiră la finalul anului 2016, însă presa internaţională a speculat insistent că organizatorii ar putea renunţa la cursă din cauza taxei ridicate de participare.

Salvador Servia, şeful Marelui Premiu al Spaniei, a negat însă aceste informaţii şi susţine că vizează chiar prelungirea contractului până în 2020.

"Realitatea este că avem contract până în 2016 şi lucrăm pentru cursa din 2012. Dacă putem, intenţia noastră este să continuăm până în 2020. Am avut F1 aici pentru 20 de ani şi obiectivul este să o avem pentru alţi 20. Cât despre zvonuri, nimeni nu a spus nimic. Citesc ştirile, dar nu mi s-a spus nimic. Dacă nu spunem nimic oficial înseamnă că nu se întâmplă nimic", a declarat el pentru publicaţia britanică Autosport.

Una dintre variantele propuse de Ecclestone a fost ca Barcelona să alterneze cursele cu Valencia, mai ales că cele două Mari Premii au loc la o distanţă de numai 300 km într-un interval de numai câteva luni.

Servia afirmă însă că Barcelona nu ia în calcul o asemenea oportunitate.

"Nu ştim nimic despre asta. Trebuie să oprim aceste ştiri. Dacă se va întâmpla ceva într-o zi vom anunţa, dar nu s-a întâmplat nimic. Nimeni nu ne-a spus nimic", a mai precizat el.

Totuşi, oficialul spaniol a admis că viitorul cursei depinde în mare măsură de numărul de spectatori, aflat în scădere continuă după izbucnirea crizei financiare într-o tară cu un şomaj de 20%.

"Am spus întotdeauna că dacă tribunele sunt pline nu avem probleme. Dacă tribunele nu sunt pline avem nevoie de bani publici pentru a supravieţui, dar în acest moment nu poţi conta pe ei. Asta este realitatea tristă. Cel mai important lucru este că fanii să vină la circuit. Dacă fanii vin, atunci nu este nicio problemă", a încheiat el.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru